خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
آلمان: در مناقشات با آمریکا بر سر “نورد استریم ۲” سرسخت باقی میمانیم
وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد که برلین همچنان در موضع سرسخت خود در مناقشات با آمریکا درباره پروژه خط لوله انتقال گاز “نورد استریم ۲” باقی میماند.
به گزارش تسنیم به نقل از “ان تی وی” آلمان، خط لوله انتقال گاز “نورد استریم ۲” که گاز روسیه را به آلمان میآورد تقریبا آماده است، اما آمریکا همچنان تلاش میکند با تحریم و تهدید مانع از تکمیل شدن این پروژه گازی شود.
در این میان “هایکو ماس”، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرده که در این مبارزات قدرتی با واشنگتن سخت باقی خواهد ماند و تغییر قدرت در واشنگتن هم تغییری در این موضع آلمان ایجاد نمیکند.
به این ترتیب آلمان اعلام کرده که در مناقشات برسر این پروژه گازی با آمریکا بعد از تغییر قدرت در واشنگتن هم کوتاه نمیآید.
“هایکو ماس” در گفتگویی اعلام کرد: ما نیازی نداریم درباره استقلال اروپا صحبت کنیم اگر این طور برداشت میشود که در آینده همه چیز را همانطور که واشنگتن میخواهد باید انجام دهیم. دولت آلمان موضع خود در قبال پروژه گازی نورد استریم ۲ را تغییر نمیدهد.
این پروژه گازی به طول ۱۲۰۰ کیلومتر است که تا به حال حدود ۹۴ درصد آن تکمیل شده است. آمریکا همچنان تلاش میکند با تحریم بخصوص علیه شرکت های آلمانی این پروژه را متوقف کند.
آمریکا علت مخالفت خود با این پروژه گازی را وابستگی اروپا به گاز روسیه اعلام میکند. منتقدان این انتقاد را به آمریکا وارد میکنند که بیشتر به فکر فروختن گاز مایع خود به اروپا است.
جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا هم مانند دونالد ترامپ مخالف پروژه گازی نورد استریم ۲ است. هایکو ماس تاکید کرد: در آینده هم موضوعاتی وجود خواهد داشت که در آن ما برداشت های متفاوتی با آمریکا داریم. مهم این است که ما در موضوعات استراتژیک و ژئوپلیتیک مهم یک خط مشترک داشته باشیم و هر دو در یک طرف میدان قرار گیریم.
در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ مناسبات بین آلمان و آمریکا به دلیل موضوعات مورد مناقشه فراوان به تیرگی گرائیده است. دولت آلمان حالا و با روی کار آمدن بایدن خواستار آغاز جدید مناسبات بین دو طرف است. ترامپ از جمله این انتقاد را به آلمان وارد میکند که هزینه نظامی کمی در ائتلاف نظامی ناتو دارد. در این مسئله هم انتظار تغییر رویکردی از طرف بایدن وجود ندارد.
هایکو ماس در بخش دیگری از سخنانش البته به لزوم پایبندی به هدف افزایش بودجه نظامی کشورها در ناتو به ۲ درصد تولید ناخالص ملی تاکید کرده و در عین حال اعلام کرد که در پی بحران کرونا همه کشورها باید امور مالی خود را مجددا سازماندهی کنند. وی افزود: بعد از آن ما باید در این باره و درباره هدف کلی صحبت کنیم.
هایکو ماس همچنین درباره مسئله مشارکت کشورش در طرح بازدارندگی هستهای ناتو نیز گفت: ما باید در این راستا نیازهای امنیتی کشورهای همسایه خود را هم در نظر بگیریم. در مجموع این مسئله کمی نادیده گرفته میشود. وقتی ما میگوییم میخواهیم از مشارکت هستهای با ناتو خارج شویم باید همچنین این مسئله را مد نظر قرار دهیم که این چه مفهومی برای شرکای ما دارد.
منظور هایکو ماس از بحث مشارکت هستهای بحث های ایجاد شده در کشورش مبنی بر لزوم خروج تسلیحات هستهای آمریکا از خاک آلمان است که برخی سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات خواهان آن هستند.
آیا خودکارسازی (اتوماسیون) به معنای پایان سرمایهداری است؟
سرمایهداری بر اثر جایگزین شدن نیروی کار انسانی با فنّاوری، ”بهخودیخود“ به نوعی نظام ”پساسرمایهداری“ یا سوسیالیستی تبدیل نمیشود. پایان دادن به سرمایهداری مستلزم عمل آگاهانه و جمعی ”اکثریت“، یعنی طبقهٔ کارگر و زحمتکشان است.
خصوصیسازی پایان تلخی برای کارگران قند ورامین قدیمیترین کارخانه قند خاورمیانه رقم زد
با تعطیلی کارخانه قند ورامین، کارگران آن بیکار شدند و بخشی از چرخه تولید قند و شکر کشور از مدار خارج شد.
کرونا رشد اقتصادی ویتنام را به پایینترین حد ۳۰ساله کشاند
به دنبال ضررهای وارد شده بر اثر شیوع ویروس کرونا، رشد اقتصادی ویتنام به پایینترین میزان خود در طول سی سال گذشته کاهش یافت.
لاوروف: کشورهای اروپایی هم به فکر خارج شدن از هرگونه وابستگی به دلار افتادهاند
وزیر خارجه روسیه اعلام کرد علاوه بر کشورهای موجود در فهرست تحریمی آمریکا، طرفهای دیگر از جمله کشورهای اروپایی هم در پی کاهش وابستگی خود به دلار هستند.