آغاز رزمایش مشترک چین و روسیه برای مقابله با تهدیدات امنیت دریایی و واکنش آمریکا

چین و روسیه در حالی از امروز رزمایش دریایی مشترک ۲۰۲۲ خود را در دریای چین شرقی آغاز کردند که به گفته کارشناسان، این رزمایش نشان‌دهنده سطح بالایی از اعتماد متقابل استراتژیک و توانایی آنها برای مقابله مشترک با تهدیدهای امنیتی دریایی و کمک به حفظ صلح و ثبات در منطقه و جهان است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از گلوبال تایمز، رزمایش مشترک دریایی چین و روسیه اولین مرحله از تمرینات نظامی اضطراری دو کشور است.

کاپیتان ژانگ یبو فرمانده ارشد ناوگروه چینی در این رزمایش به شبکه سی سی تی وی چین گفت: در این مرحله از شروع کل رزمایش، ناوگروه نیروی دریایی چین و روسیه موظف هستند پس از یک شبانه روز دریانوردی مداوم با یکدیگر در مکان تعیین شده و در زمان تعیین شده، ملاقات کنند.

براساس این گزارش، این رزمایش دارای سه مرحله عملیات اضطراری، عملیات مشترک و جداسازی و عقب‌نشینی است.

بنا بر اعلام وزارت دفاع چین، در این رزمایش که قرار است روز سه‌شنبه هفته آینده به پایان برسد، نیروی دریایی چین و روسیه، دفاع مشترک هوایی، شلیک توپخانه‌ای به اهداف دریایی، عملیات مشترک ضد زیردریایی، محاصره مشترک و نجات مشترک را تمرین خواهند کرد.

کارشناسان و تحلیلگران می‌گویند رزمایش‌های دو جانبه چین و روسیه از زمان برگزاری دور اول آن در سال ۲۰۱۲، به یک پلتفرم حیاتی برای همکاری ارتش این دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد تبدیل شده است.

دریاسالار وانگ یو مدیر اجرایی این رزمایش گفت: طی ۱۰ سال گذشته، هر دو طرف به تعمیق دوره‌های تمرینی، مناطق تمرینی، استانداردسازی مدل‌های سازمانی، هماهنگی نزدیک و نشان دادن سطح بالایی از اعتماد متقابل پرداخته‌اند.

واکنش آمریکا به رزمایش مشترک چین و روسیه

ارتش آمریکا اعلام کرد: واشنگتن و متحدانش مانور نظامی مشترک چین و روسیه در «دریای شرقی چین» را تحت نظر دارند.

به گزارش اسپوتنیک، فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه اقیانوس هند-آرام روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد: ما با دقت فعالیت های نظامی چین در «دریای چین جنوبی»، «دریای فیلیپین» و همچنین رزمایش چین-روسیه را در «دریای شرقی چین» رصد می کنیم.

فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه اقیانوس هند-آرام خاطرنشان کرد: ما به هرگونه فشار نظامی علیه متحدان و شرکایمان در منطقه واکنش نشان خواهیم داد.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله