آسوشیتدپرس: موشک فرود آمده در لهستان از سوی اوکراینی‌ها شلیک شده بود

رسانه‌های لهستان سه شنبه شب اعلام کردند یک موشک با منشا نامعلوم به روستای مرزی پسوودوف واقع در شهر لوبلین در مرز با اوکراین اصابت کرد و منجر به کشته شدن دو نفر شد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که موشک شلیک شده به لهستان احتمالا توسط خود اوکراینی‌ها پرتاب شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی در این باره اعلام کرد: شواهد اولیه حاکی از آن است که موشک اصابت کرده به لهستان توسط اوکراینی‌ها شلیک شده است.

طبق گزارش این رسانه، این موشک برای رهگیری یک موشک روسی پرتاب شده بود.

در این حال وزارت امور خارجه لهستان امروز (چهارشنبه) سفیر روسیه در ورشو را در رابطه با اصابت دو موشک به شرق لهستان در شامگاه سه‌شنبه احضار کرد.

به گزارش خبرگزاری تاس، در بیانیه وزارت خارجه لهستان آمده است: زبیگنیو راو، وزیر خارجه لهستان سرگئی آندریف، سفیر روسیه را به وزارت خارجه احضار و خواستار توضیحات فوری شد.

این در حالیست که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به سی‌ان‌ان گفت که هیچ اطلاعاتی در مورد حادثه روز سه‌شنبه در شرق لهستان ندارد. پسکوف گفت: متاسفانه من هیچ اطلاعاتی در این رابطه ندارم.

در همین حال تازه‌ترین خبرها حاکی از این است که موشک فرود آمده در خاک لهستان اوکراینی بوده و خود اوکراینی‌ها آن را برای رهگیری موشک‌های روسی شلیک کرده بودند.

البته آندژی دودا، رئیس جمهوری لهستان گفته که این کشور شواهدی کافی که نشان دهد این موشک از کجا شلیک شده، در دست ندارد.

آندژی دودا نیز گفته که به ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا درباره اینکه به احتمال زیاد سفیر لهستان از ناتو درخواست کند تا ماده چهار خود (دفاع جمعی) را اجرا کند اطلاع داده که شامل رایزنی‌ها در میان متحدان می‌شود.

بر اساس ماده ۴ معاهده موسس اتحاد نظامی، اعضا می‌توانند هر موضوعی را که نگران کننده است، به ویژه در رابطه با امنیت، برای بحث و گفت‌وگو مطرح کنند تا زمان بیشتری برای تعیین اقدامات لازم در نظر گرفته شود.

اگر مشخص شود که مسکو عامل این حمله موشکی باشد، می‌تواند به اصل دفاع جمعی ناتو معروف به ماده ۵ منجر شود که در آن حمله به یکی از اعضای این ائتلاف غربی حمله به همه اعضا تلقی می‌شود و شروع بحث در مورد یک واکنش نظامی احتمالی است.

سفیر لهستان در سازمان ملل نیز اعلام کرد که مساله مربوط را در نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل مطرح می‌کند.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله