چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

سران گروه ۲۰ خواستار آتش‌بس فراگیر در غزه و لبنان شدند

سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگ‌های غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاری‌ها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاست‌های مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتش‌بس فراگیر در غزه و لبنان شدند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, اوکراین, برزیل, بیانیه, جنگ نیابتی, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, صلح, فلسطین, گروه ۲۰, لبنان

راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»

جمعی از حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس گروه ۲۰، راهپیمایی اعتراضی برگزار و حمایت برخی اعضای این نهاد از جنایات تل‌آویو را محکوم‌کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، به دعوت ۲۰۰ سازمان مردم نهاد برزیل از جمله «کارزار مشترک بین‌المللی حمایت از فلسطین و مردم مظلوم غزه و لبنان»، صدها برزیلی، امروز در یکی ... راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»

ادامه

آرژانتین, آلمان, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, انگلیس, برزیل, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب, فرانسه, فلسطین, کانادا, گروه ۲۰, لبنان, نسل‌کشی

داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

روسیه: کمک به کوبا را افزایش می‌دهیم

دولت روسیه از افزایش حجم کمک‌های بشردوستانه این کشور به کوبا در پاسخ به بلایای طبیعی این کشور خبر داد. به گزارش ایسنا، «آلکساندر کورنکوف»، وزیر امور وضعیت اضطراری روسیه در نشست با «رائول کاسترو»، رئیس جمهور سابق کوبا تاکید کرد مسکو حجم کمک‌های بشردوستانه خود به کوبا را در واکنش به رخدادهای طبیعی در ... روسیه: کمک به کوبا را افزایش می‌دهیم

ادامه

آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, کوبا, همبستگی

آرژانتین در رویای بازپس‌گیری «فالکلند»؛ چهل سال پس از اشغال انگلیس

در حالی که ۴۰ سال از جنگ میان آرژانتین و انگلیس بر سر جزایر مالویناس می‌گذرد، «سانتیاگو کافیِرو» وزیر امور خارجه آرژانتین بار دیگر تاکید کرد این کشور آمریکای جنوبی همچنان از مبارزه مداوم خود برای بازپس‌گیری «حاکمیت کامل» بر کل قلمرو خود دست برنداشته است.

 

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ۳۵ روز از جنگ اوکراین و انواع و اقسام محکوم کردن‌ها، تحریم‌ها، مقابله به مثل کردن‌ها و مذاکرات طرف‌های درگیر به امید پایان دادن هر چه سریعتر به این تحولات مخاطره‌آمیز می‌گذرد اما در کمتر محافلی، رسیدگی به پرونده ۴۰ ساله اختلاف آرژانتین و انگلیس بر سر مالکیت جزایر فالکلند مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

در حالی که ۴۰ سال از جنگ میان آرژانتین و انگلیس بر سر جزایر مالویناس می‌گذرد، “سانتیاگو کافیِرو” وزیر امور خارجه آرژانتین در گفت‌وگو با خبرگزاری افه اسپانیا بار دیگر تاکید کرد این کشور آمریکای جنوبی همچنان از مبارزه مداوم خود برای بازپس‌گیری “حاکمیت کامل” بر کل قلمرو خود دست برنداشته است.

 

با نزدیک شدن به سالروز آغاز جنگ آرژانتین با بریتانیا در دوم آوریل سال ۱۹۸۲ بر سر جزایر مالویناس که بعد از ۷۴ روز با شکست آرژانتین پایان یافت، وزیر امور خارجه این کشور اعلام کرد: این سالگرد ما را وادار می‌کند تا فکر کنیم به اینکه رویکرد مناسب برای حل این نوع درگیری چیست؛ مالویناس، آرژانتینی است و ما باید حاکمیت کامل تمام قلمرو خود را بازیابی کنیم.

 

به گفته کافیِرو، راهبرد نیل به این هدف، پایبندی به قوانین بین‌المللی و مکانیسم‌هایی است که جامعه بین‌المللی برای حل‌وفصل این تضاد حاکمیتی ایجاد کرده است.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی آرژانتین با تاکید بر اینکه تصمیم دولت نظامی وقت (۱۹۸۲) برای ورود به یک “جنگ یا استراتژی نظامی” در تقابل با سنت سیاست خارجی آرژانتین در حل‌وفصل مناقشات به شیوه مسالمت‌آمیز بوده است، تاکید کرد برای حل مناقشه فالکلند “حمایت بین‌المللی گسترده بوده و این درک حاصل شده است که این نوع استعمار در قرن بیست‌ویک دیگر رخ نمی‌دهد”.

 

جزایر فالکلند (مالویناس) در زبان انگلیسی (Falkland Islands) و در زبان اسپانیایی مالویناس (Islas Malvinas) مجمع‌الجزایری در آمریکای جنوبی است که در اقیانوس اطلس جنوبی قرار گرفته، و مرکز آن شهر “استانلی” است. جزایر فالکلند (مالویناس) در برگیرنده دو جزیره بزرگ و مهم فالکلند شرقی و فالکلند غربی و نزدیک به ۷۷۶ جزیره کوچک است، که روی‌هم‌ رفته ۱۲,۱۷۳ کیلومتر مربع پهناوری دارند و در فاصله ۴۸۳ کیلومتری کرانه‌های شرقی آرژانتین قرار گرفته‌اند.

 

نزدیک دو قرن از مناقشه انگلستان و آرژانتین بر سر جزایر فالکلند (مالویناس) می گذرد. به طور دقیق تر این مناقشه به سال ۱۸۲۰ میلادی باز می‌گردد. انگلیس با وجود فاصله بیش از ۱۲ هزار کیلومتری لندن تا جزایر مورد مناقشه، ادعا می‌کند که یک دریانورد بریتانیایی برای اولین بار در سال ۱۵۹۲ میلادی آنجا را شناسایی و تقریباً یک قرن بعد در سال ۱۶۹۰ میلادی اولین انگلیسی بر جزایر مزبور گام نهاده است. مطابق این ادعا اولین استقرار فرانسوی‌ها در مالویناس نیز تا سال ۱۷۶۴ محقق نشده است. این کشور مستعمره فالکلند را دو سال بعد به اسپانیا واگذار می‌کند و از آن زمان به بعد مورد اختلاف میان انگلیس و اسپانیا و سپس بین انگلیس و آرژانتین بوده است.

 

جزایر فالکلند بیش از ۱۴ هزار کیلومتر با سرزمین انگلیس فاصله دارند

 

کارشناسان معتقدند که هدف اصلی انگلیس از اشغال جزایر مالویناس کنترل این تنگه است که یکی از پنج تنگه راهبردی جهان محسوب می‌شود. انگلیس با تکیه بر حاکمیت خود بر جزایر مالویناس مدعی بخش بزرگی از قطب جنوب و شیلات این منطقه شده است. وجود منابع نفت و گاز در بخش‌هایی از آب‌های ساحلی آن، به موقعیت استراتژیک این جزایر افزوده است و دست یافتن به منابع سرشار انرژی این منطقه باعث شده تا انگلستان به این سلطه باقیمانده از دوران استعمار کهن ادامه دهد.

 

جنگ فالکلند در روز دوم آوریل سال ۱۹۸۲ میلادی و با حمله نیروهای آرژانتین به نیروهای انگلیسی مستقر در این جزیره آغاز شد و بیش از دو ماه ادامه یافت. نیروهای آرژانتین در مدت کوتاهی موفق شدند جزایر فالکلند را به تصرف خود در آورند، ولی پس از گذشت دو ماه و اعزام چندین کشتی جنگی و زیردریایی اتمی انگلیسی به منطقه، نیروهای آرژانتین مجبور شدند در ۱۴ ژوئن همان سال، مالویناس را تخلیه کنند، هر چند که بر حاکمیت خود بر این جزایر همچنان تاکید دارند. در این جنگ ۲۵۵ انگلیسی و ۶۴۹ آرژانتینی جان باختند.

 

از زمان پایان جنگ، به رغم درخواست های مکرر سازمان ملل و دیگر مجامع بین‌المللی برای گفتگو، بریتانیا از از سرگیری مذاکرات با آرژانتین خودداری کرده است.

 

کافیرو در پاسخ به سوالی درباره امتناع بریتانیا از نشستن مجدد بر سر میز مذاکره گفت که دلایل آن را نمی‌داند اما خاطرنشان کرد لندن “استدلال‌های مختلفی را (برای توجیه حق حاکمیت خود) امتحان کرده است که توسط جامعه بین‌المللی تأیید نشده است”.

 

وزیر امور خارجه آرژانتین همچنین یادآور شد که در طول همه‌گیری، آرژانتین چندین پیشنهاد به بریتانیا برای ارائه کمک‌های بشردوستانه در جزایر فالکلند ارائه کرد که “متاسفانه بسیاری از این طرح‌ها رد شدند یا حتی گاهی اوقات پاسخی هم داده نشد”.

 

وی در مورد وضعیت کنونی روابط با بریتانیا تاکید کرد ظرفیت روابط گسترده وجود دارد، اما تا زمانی که مناقشه حل نشود، پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

 

کافیِرو افزود: آنچه باید به آن فکر کنید این است که بخشی از خاک آرژانتین توسط بریتانیا غصب شده است و تا زمانی که این مشکل حل نشود، روابط کامل نخواهد بود.

 

به رغم بهبود روابط دو کشور در دهه‌های اخیر، منازعه بر سر این جزایر همچنان ادامه دارد و به مناسبت‌های مختلف باعث تشدید تنش سیاسی میان دو کشور می‌شود.

 

وی همچنین به درخواست خود در فوریه گذشته در کنفرانس خلع سلاح در ژنو مبنی بر اینکه انگلیس اطلاعاتی در مورد انتقال موادو تسلیحات هسته‌ای به اقیانوس اطلس جنوبی در سال ۱۹۸۲ و به بهانه جنگ فالکلند اشاره کرد و گفت: به نظر من نه فقط آرژانتین بلکه کل منطقه آتلانتیک جنوبی باید از انگلیس توضیح بخواهد. توضیح اینکه واقعا چه خطری انگیزه انگلیس از انتقال سلاح‌های هسته‌ای بوده است. بریتانیا همواره از ارائه توضیح خودداری کرده است.

 

وزیر خارجه آرژانتین گفت بر اساس اسناد از طبقه‌بندی محرمانه خارج شده، این تسلیحات هسته‌ای بسیار فراتر از بمب‌های هیروشیما بوده است.

کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه تحریم‌ها علیه کوبا را رد کرد

«فیلیپ پوتو» نامزد «حزب نوین ضد کاپیتالیست» فرانسه، تحریم اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا علیه کوبا را به‌ عنوان یک سیاست امپریالیستی در نقض قوانین بین‌المللی رد کرد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحریم, تحلیل, جهان, سرمایه‌داری, فرانسه, کوبا

مورالس: بایدن به دنبال کودتا در روسیه است

اوو مورالس رئیس‌جمهوری پیشین بولیوی در انتقاد از جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا، وی را به استفاده از “اوکراین برای حمله نظامی، سیاسی و اقتصادی به مردم روسیه” متهم کرد و تاکید کرد که بایدن “به دنبال کودتا در روسیه است”.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

مورالس: آمریکا عامل بیشترین جنگ‌ها و کشته‌ها در جهان است

«اوو مورالس» رئیس‌جمهوری سابق بولیوی در واکنش به اظهار نظر جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد خطاب قرار دادن ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه به عنوان «جنایتکار جنگی»، ایالات متحده را کشوری دانست که موجب بیشترین جنگ‌ها و کشته‌ها در جهان شده است.

ادامه

ارژانتین, امریکا, امریکای لاتین, اوکراین, بولیوی, تحریم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, مکزیک

شرط ونزوئلا برای واشنگتن، لغو تحریم در برابر فروش نفت

رئیس کمیته نفت مجلس ونزوئلا گفت که اگر تحریم‌ها لغو شود، ونزوئلا میتواند انرژی مورد نیاز آمریکا و اروپا را در اواسط سال جاری میلادی تأمین کند.

ادامه

امارات, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, اوکراین, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی, ونزوئلا