اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد

«کلودیا شینبائوم» به عنوان اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند ریاست جمهوری را ادا و دوره ۶ ساله خود در این سمت را رسما آغاز کرد. باشگاه خبرنگاران جوان: «کلودیا شینبائوم» ۷۰ سال بعد از آنکه زنان در مکزیک حق رای به دست آوردند توانست تبدیل به اولین رئیس جمهور زن این کشور با کسب ... اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, خبر, زنان, طبقه کارگر, کانادا, معیشت, مکزیک

از تاریخ بیاموزیم پیش از آنکه دیر شود

انتظارها پس از یک ماه­ و نیم سرانجام به پایان رسید و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید که بارها گفته است جایگاه کنونی‌اش را مدیون علی خامنه‌ای می‌داند، در روز ۲۶ شهریور در نشست­ خبری مهندسی‌شده‌ای شرکت کرد و به پرسش­‌های طرح‌شده پاسخ داد. در یک کلام باید گفت که فیل موش زایید. در این نشست ... از تاریخ بیاموزیم پیش از آنکه دیر شود

ادامه

آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبدادی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, بازنشستگان, بانک جهانی, پرستاران, تحریم, تحلیل, چین, سازمان ملل, سیاسی, طبقه کارگر, غرب, فرهنگیان, فقر, نئولیبرالیسم, همبستگی

نظام آموزشی طبقاتی با بازگشایی مدارس تغییری نمی‌کند!

در آستانهٔ بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید هستیم، مناسبتی که می‌بایست انگیزه‌ای برای شوق و شادی همه کودکان و خانواده‌های آنان باشد، اما امسال نیز همچون سال‌های گذشته این شادی از عدهٔ پرشماری از کودکان میهن ما دریغ می‌شود. هرساله میلیون‌ها خانواده زحمتکش و کم‌درآمد که به‌قیمت تحمیل محرومیت و کار بیشتر و ... نظام آموزشی طبقاتی با بازگشایی مدارس تغییری نمی‌کند!

ادامه

آزادی, اجتماعی, اختلاف طبقاتی, بازنشستگان, تحلیل, زنان, سرمایه‌داری, فرهنگیان, فقر, کودکان, معلمان, نئولیبرالیسم

صدای رسای بازنشستگان: اتحاد علیه فقر، فساد، و تبعیض

در چهار دهه اخیر کارگزاران رژیم در دولت‌ها و مجلس‌های مختلف تقریباً تمام صندوق‌های بازنشستگی زحمتکشان را غارت کرده‌اند. مسئولین حکومتی با “برنامه هفتم توسعه” وعدۀ به‌اصطلاح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال ۱۴۰۳ را داده بودند. مطابق پیش‌بینی‌های گردانندگان دولت پیشین برای تأمین ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ... صدای رسای بازنشستگان: اتحاد علیه فقر، فساد، و تبعیض

ادامه

ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, فساد, فقر, معلمان, معیشت

«وفاق حکومتی» در زیر شعار فریبکارانۀ «وفاق ملی»

پس از مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی و در روند تشکیل دولت جایگزین، برای خامنه‌ای و اعوان و انصارش دو عرصۀ مهمی که دولت رئیسی در آنها شکست خورده بود تعیین‌کننده بود: ۱) مدیریت و مهار کردن بحران بن‌بست اقتصادی، ۲) تخفیف و رفع تأثیر تحریم‌های آمریکا و بازسازی سیاست خارجی. به‌دلیل شکست دولت جمهوری اسلامی ... «وفاق حکومتی» در زیر شعار فریبکارانۀ «وفاق ملی»

ادامه

آمریکا, اروپا, استبداد, استقلال, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحریم, تحلیل, طبقه کارگر, نئولیبرالیسم

۱۸۰ هزار میلیارد تومان از پولِ «عصا به‌دست‌ها» در دست دولت است و اراده‌ای هم برای بازپس دادنش نیست

یک فعال صنفی کارگران بازنشسته با انتقاد از رویکرد دولت در قبال سازمان تامین اجتماعی به مطالبات مهم معیشتی و رفاهی کارگران بازنشسته اشاره و خواستار پاسخگویی دولت شد.

 

«بازنشستگان» نسبت به شاغلان مشکلات معیشتی بیشتری دارند؛ از یکسو مزایای مزدی در زمان بازنشستگی کاهش می‌یابد و از سوی دیگر، بازنشستگان در سنین کهولت، کمتر توان اشتغال مجدد و درآمدزایی جانبی دارند. پروین محمدی (فعال کارگران بازنشسته) با اشاره به این مشکلات به دغدغه مهم دیگری اشاره می‌کند: «عدم ارائه خدمات درمانی مناسب».

 

وی می‌گوید: تامین اجتماعی سالهاست که تعهدات قانونی خود در قبال کارگرانِ بازنشسته را به خوبی انجام نمی‌دهد؛ در این بین، هزینه اضافی تحت عنوان «بیمه تکمیلی» به بازنشستگان تحمیل می‌شود؛ بیمه تکمیلی نه تنها هیچ مزیتی برای بازنشستگان ندارد بلکه تنها ثمره آن «چاق شدن» بنگاه‌های بیمه‌ای است که از قِبَلِ بیمه‌شدگان، مبالغ کلانی به جیب می‌زنند. به عبارت دیگر، با استفاده از ترفندِ «بیمه تکمیلی» شرکت‌های بعضاً ناکارآمد بیمه تکمیلی آباد می‌شوند و جیب بازنشسته‌ی حداقل‌بگیر خالی!

 

«بیمه تکمیلی» ناکافی و ناکارآمد!

 

اشاره این فعال کارگری به اصل ۲۹ قانون اساسی و قانون تامین اجتماعی‌ست که هر دوی این اسناد، لزوم ارائه خدمات درمانی مکفی برای بازنشستگان و البته آحاد مردم را یادآور می‌شوند.

 

او تاکید می‌کند: بایستی از طریق همان «بیمه پایه» خدمات درمانی پایه‌ایِ باکیفیت به بازنشستگان ارائه شود و نیازی به صرف هزینه‌ی اضافی برای بیمه تکمیلی نباشد.

 

محمدی تاخیر در پرداخت هزینه‌های درمانی را یکی دیگر از معضلاتِ بیمه‌گرهای تکمیلی می‌داند و می‌گوید: گاهی تا ۸۰ روز طول می‌کشد تا هزینه درمان به بازنشسته بازگردد؛ بازنشسته‌ی حداقل‌بگیر از کجا بیاورد هزینه‌های گزاف درمان را بپردازد و بعد چگونه روزهای متمادی در انتظار واریز هزینه‌های درمان بماند؟!

 

محاسبه‌ی «سبد معیشت» چه فایده‌ای دارد؟!

 

موضوع دیگری که این فعال بازنشستگان به آن ورود می‌کند، بحثِ «معاش» است: خیلی عیان است که وقتی یک میلیون و ۲۰۰ یا یک میلیون و ۳۰۰ می‌گیری، نمی‌توانی از پس هزینه‌های حداقلی زندگی بربیایی؛ شورای عالی کار، کف هزینه‌های زندگی را ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعیین کرده؛ معنای این عدد این است که هر رقمی زیر آن، پایین‌تر از خط فقر است.

 

او اجرایی نشدن بند دوم ماده ۴۱ قانون کار یا ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی که مربوط به محاسبه‌ی هزینه‌های زندگی می‌شود را یک تعلل جدی می‌داند و می‌گوید: دو سال است که تحت فشار کارگران و بازنشستگان، سبد معیشت در شورای عالی کار محاسبه می‌شود اما متاسفانه هرگز از مرحله محاسبه به مرحله اجرا نمی‌رسد! انگار هدف، فقط آگاهی دادن است! شرکای اجتماعی کارگران –کارفرمایان و دولتی‌ها- باید به این سوال پاسخ دهند که صرف محاسبه سبد چه فایده‌ای دارد؟ وقتی پای محاسبات سبد معیشت حداقلی امضا می‌گذارند ولی حاضر نیستند این عدد را در مزد اِعمال کنند، به حال کارگر و بازنشسته چه سودی دارد؟!

 

تخلفات مکرر دولت در قبال تامین اجتماعی

 

محمدی عدم پایبندی دولت به تعهداتی که در قبال سازمان تامین اجتماعی دارد را در افول سطح معیشتی و رفاهی کارگران بازنشسته، موثر می‌داند؛ او یادآور می‌شود: همانطور که علی اصغر بیات (رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته) گفته؛ دولت با قدرقدرتی ۲۴ تعهد اضافی روی دوش سازمان تامین اجتماعی انداخته و از سوی دیگر، ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی خود به این سازمان را نپرداخته؛ به همه اینها اضافه کنیم تلاش‌های اخیر برای چوب حراج زدن به دارایی‌های شستا را! دولت خیلی راحت از ضرورت خصوصی‌سازی شستا سخن می‌گوید؛ آنهم در شرایطی که اموال شستا هیچ ربطی به او ندارد و نمی‌تواند برای این اموال، تکلیف تعیین کند.

 

وی ادامه می‌دهد: دولت‌ها در مواقع اضطرار و کمبود بودجه مثل زمان جنگ، دست در جیب کارگران کرده‌اند و از صندوق تامین اجتماعی با طیب خاطر برداشت نموده‌اند؛ یعنی صندوقی که دولت برای آن حتی یک ریال هم هزینه نکرده، در معرض تهاجم خودِ دولت قرار می‌گیرد؛ صندوقی که کارگران کشور، هر ماه ۳۰ درصد از دستمزد خود را به امید آینده بهتر در آن ذخیره می‌کنند ولی کوچکترین اختیاری در مدیریت آن و سیاست‌گذاری‌ها ندارند. تمام اختیار تامین اجتماعی در دست بزرگترین بدهکار آن، یعنی دولت است! و این طنزِ تلخِ ماجراست.

 

«تورم» کمرشکن است

 

او توجه دولت به معاش و رفاه بازنشستگان در شرایط ناگوار اقتصادی فعلی را یک ضرورتِ انکارناپذیر می‌داند و می‌افزاید: کافی‌ست نگاهی به جدول مرکز آمار که نرخ تغییرات قیمت خوراکی‌ها را در اسفند ۹۷ نسبت به اسفند ۹۶ منتشر کرده، بیندازیم؛ در این جدول پیاز ۵۵۲ درصد گران شده؛ رب گوجه فرنگی ۲۳۱ درصد، سیب ۱۸۴ درصد، گوشت گاو ۱۲۲ درصد، گوشت مرغ ۸۵ درصد و برنج ۴۵ درصد گران شده؛ معدل این افزایش قیمت‌ها، بالای ۱۰۰درصد است؛ در این شرایط، چگونه توقع دارند یک کارگر بازنشسته از پس همه هزینه‌های زندگی بربیاید؛ چگونه می‌تواند به ۳۶.۵ درصد افزایش پیشنهادی مستمری دلخوش باشد؟!

 

بنابر پیشنهاد مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، حداقل مستمری بازنشستگان در سال ۹۸ قرار است ۳۶.۵ درصد افزایش یابد؛ یعنی معادل افزایش حداقل حقوق کارگران؛ منتها این میزان افزایش باید به تصویب هیات دولت برسد؛ بازنشستگان امیدوارند این رویه در اردیبهشت ماه به سرانجام برسد و در همان ماه، افزایش مستمری اِعمال شود. با این همه، فعالان صنفی بازنشستگان معتقدند؛ ۳۶.۵ درصد به هیچ‌وجه کفافِ افزایش هزینه‌ها را که پس از افزایش قیمت دلار، سیر صعودی داشته، نمی‌دهد.

 

محمدی در عین حال معتقد است؛ در همه کشورهایی که مناسبات اقتصادی سرمایه‌داری حاکم است، «چانه‌زنی» و مذاکره‌ی دوجانبه یا سه‌جانبه تنها راه احقاق حقِ کارگران است؛ برای چانه‌زنی و مذاکره، نیاز به ابزار داریم و این ابزار از طریق تشکل‌یابی قدرتمند و مستقل کارگران فراهم می‌شود.

 

تشکلِ قوی، لازمه چانه‌زنی‌ست

 

او تاکید می‌کند: وقتی تشکلِ قدرتمند نداریم، یعنی قدرت مذاکره و چانه‌زنی نداریم و در همه بحث‌ها، مغبون می‌شویم؛ برای همین است که نمی‌توانیم بحث اعمال سبد معیشت در مزد و مستمری را که نص صریح ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی است، به کرسی بنشانیم و همیشه دولتی‌ها و کارفرمایان از پایبندی به این الزامِ قانونی طفره می‌روند؛ هر سال به نحوی از انحاء.

 

این فعال کارگری ادامه می‌دهد: به همین دلیل است حالا که با چندبرابر شدن نرخ ارز، قدرت خرید کارگران به ماهی ۹۵ دلار تنزل یافته، بازهم ادعا می‌کند، قدرت خرید افزایش یافته! یعنی همین کاهش چشمگیر را به اسم افزایش به خوردمان می‌دهند. البته نمایندگان بازنشستگان همواره اعلام می‌کنند که از این روند، رضایت نداریم اما صرف اعلامِ عدم رضایت، چیزی را عوض نمی‌کند.

 

۱۸۰ هزار میلیارد تومان از پولِ عصا به دست‌ها در دست دولت!

 

به گفته‌ی محمدی، بازنشسته به دلیل شرایط خاص سنی و جسمانی، نیاز به مراقبت‌های خاص و ویژه دارد و باید بیشتر به «معیشت» و «درمانِ» او توجه شود؛ این درحالیست که ۱۸۰ هزار میلیارد تومان از پولِ همین عصا به دست‌ها در دست دولت است و اراده‌ای هم برای بازپس دادن این پول وجود ندارد!

 

او ادامه می‌دهد: این درست نیست که با پول این عصا به دست‌ها، دولت ارتزاق کند؛ در شرایطی که خود کارکنانِ تامین اجتماعی بهترین امکانات شغلی را دارند و سالهاست که «همسان‌سازی» برای آنها اجرا می‌شود، ادعا می‌کنند برای کارگران «منابع» نیست! می‌گویند همسان‌سازی قابل اجرا شدن نیست؛ به راستی چرا باید بیش از ۶۰ درصد مستمری‌بگیران حداقل‌بگیر باشند؟ چرا سطح دریافتی آنها را افزایش نمی‌دهند؟!

 

او در پایان می‌گوید: نه تنها اراده‌ای برای اجرای «همسان‌سازی» و ارتقای معاش بازنشستگان در کار نیست، بلکه با افزایش دو سطحی مستمری‌ها و کاهش ناقابلِ سایر سطوح، سعی دارند مستمری‌بگیرانِ سایر سطوح را نیز به حداقل‌بگیر تبدیل کنند! که این خود، اجحافِ مضاعف است!

ایلنا

تجمع بازنشستگان فولاد، فرهنگی و علوم پزشکی مقابل استانداری اصفهان

صبح امروز پنجم اسفند، جمعی از بازنشستگان فرهنگی، علوم پزشکی و فولاد در اعتراض به اوضاع نامناسب معیشتی و برآورده نشدن مطالبات، مقابل استانداری اصفهان دست به تجمع اعتراضی زدند.

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر

نامه اعتراضی تجمع گسترده بازنشستگان؛ حقوق بازنشستگان را به بالاتر از خط فقر برسانید

پس از تجمع گسترده بازنشستگان مقابل مجلس شورای اسلامی (روز گذشته دواز دهم دی ماه)، بازنشستگان تامین اجتماعی، یک نامه اعتراضی به مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و وزارت کار تحویل دادند. این نامه که توسط هیات مدیره گروه بستا (بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی) تنظیم شده، شامل مهم‌ترین دغدغه‌ها و مطالبات مستمری‌بگیران تامین اجتماعی است. ... نامه اعتراضی تجمع گسترده بازنشستگان؛ حقوق بازنشستگان را به بالاتر از خط فقر برسانید

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر