بزرگداشت بنیانگذاران حزب کمونیست آلمان در برلین

بزرگداشت بنیانگذاران حزب کمونیست آلمان در برلین برگزار شد هزاران نفر روز یکشنبه در تظاهرات سنتی برلین برای بزرگداشت بنیانگذاران حزب کمونیست آلمان، رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، که در سال ۱۹۱۹ ترور شدند، شرکت کردند. در مراسم یادبود رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، گروهی از جوانان با شعار «نه به خدمت اجباری – بله ... بزرگداشت بنیانگذاران حزب کمونیست آلمان در برلین

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی, جهان, حزب کمونیست, صلح, فیلم, گزارش, یادنامه

شینهوا: هشدار چین نسبت به احیای نظامی‌گری در جهان

یک مقام ارشد حزب کمونیست چین با هشدار نسبت به «احیای نظامی‌گری» تاکید کرد هر اقدامی در این راستا با هدف به چالش کشیدن نظم بین‌المللی شکست خواهد خورد. به گزارش ایسنا، «شی تایفنگ» رئیس دپارتمان تشکیلات کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در مراسمی به مناسبت روز یادبود ملی که روز شنبه به افتخار قربانیان ... شینهوا: هشدار چین نسبت به احیای نظامی‌گری در جهان

ادامه

تاریخ, جهان, چین, حزب کمونیست, ژاپن, سازمان ملل, شرق آسیا, صلح, قتل عام, گزارش, یادنامه

به‌مناسبت سالگرد انقلاب اکتبر

انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر، گزینه‌ای تاریخی به‌سوی تکامل و ترقی بشریت! انقلاب کبیر اکتبر که مهم‌ترین رویداد ناگزیر قرن بیستم میلادی به‌شمارمی‌رود، دردوران جنگ جهانی اول بین کشورهای امپریالیستی بر سر تقسیم جهان و با تکیه بر آرمان‌ها و اندیشه بشری برای یافتن راه برون‌رفت از بحران فراگیر و علاج‌ناپذیر ناشی از تسلط نظام سرمایه‌داری ... به‌مناسبت سالگرد انقلاب اکتبر

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استثمار, استعمار, استقلال, امپریالیسم, امریکا, انگلیس, ایران, تاریخ, تجاوز نظامی, جهان, چین, حزب کمونیست, سوسیالیسم, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, لنین, ماتریالیسم, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

محمود عباس: راه یاسر عرفات را تا رسیدن به آزادی و استقلال ادامه خواهیم داد

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرد این تشکیلات راه «یاسر عرفات» را تا رسیدن به آزادی و استقلال ادامه خواهد داد. به گزارش ایسنا، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر پایبندی رهبری فلسطین به ادامه رویکرد «یاسر عرفات» رئیس فقید تشکیلات خودگردان فلسطین، رهبر بنیانگذار و همراهان وی در مبارزه برای آزادی و استقلال ... محمود عباس: راه یاسر عرفات را تا رسیدن به آزادی و استقلال ادامه خواهیم داد

ادامه

آزادی, استقلال, اسراییل, جهان, خاورمیانه, فلسطین, گزارش, یادنامه

گرامی‌باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب مشروطیت، نیاز تاریخی جامعهٔ ایران در نبرد با استبداد و استعمار و تجربه‌های پرارزشِ آن برای مبارزهٔ امروز ما

در سال‌های نخست دههٔ ۱۲۸۰ خورشیدی (در اولین سال‌های دهه۱۹۰۰ در قرن بیستم میلادی) با شدت یافتن تضادهای درونی‌ جامعهٔ تشنه تغییرات و آبستن تحول‌ها در ایران، راه برون‌رفت از نظام سنتی و واپس ماندهٔ فئودالیسم به سمت پیشرفت اجتماعی و رهائی از یوغ استعمار با وقوع انقلاب مشروطیت ممکن گردید. مشروطیت که درآن دوران ... گرامی‌باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب مشروطیت، نیاز تاریخی جامعهٔ ایران در نبرد با استبداد و استعمار و تجربه‌های پرارزشِ آن برای مبارزهٔ امروز ما

ادامه

آزادی, آسیا, آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبداد, استعمار, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, انگلیس, ایران, برابری اجتماعی, بلژیک, جنبش انقلابی, حزب کمونیست, دهقانی, روسیه, صلح, عدالت اجتماعی, فئودالی, کارگری, یادنامه

یکی دیگر از افسران شریف سازمان نظامی حزب توده ایران در تبعید درگذشت

رفیق مسعود ملکی، عضو کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران، انسان مبارز و پاکی که بیش از شش دهه از عمر پربارش را در راه تحقق آرمان‌های والای طبقهٔ کارگر و زحمتکشان به‌مبارزه سپری کرد، روز سه‌شنبه، ۷ دی‌ماه ۱۳۹۵، مسیر عمر دردمند و پرافتخارش را به‌پایان رساند.

 
اطلاعیهٔ کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران: بدرود رفیق مسعود ملکی
رفیق مسعود ملکی، عضو کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران، انسان مبارز و پاکی که بیش از شش دهه از عمر پربارش را در راه تحقق آرمان‌های والای طبقهٔ کارگر و زحمتکشان به‌مبارزه سپری کرد، روز سه‌شنبه، ۷ دی‌ماه ۱۳۹۵، مسیر عمر دردمند و پرافتخارش را به‌پایان رساند.

 

رفیق مسعود ملکی در دوم آذرماه ۱۳۰۸ در شهر اردبیل، به دنیا آمد و از همان عنفوان جوانی، در دانشگاه افسری به صفوف حزب تودهٔ ایران پیوست. رفیق ملکی ورزشکاری متبحر در رشته‌های گوناگون ورزشی بود.

 
رفیق مسعود در پی کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و به‌دنبال لو رفتن سازمان افسری، در ۶ شهریورماه ۱۳۳۳، درحالی‌که دانشجوی دانشکده افسری بود به‌همراه دو برادر خود- حسین ملکی و صمد ملکی- و پسرعموهایش، مهندس طه ملکی و نادعلی ملکی و کمال مقبل (از مسئولان حزب در خرمشهر)، دستگیر شد. رفیق ملکی در بیدادگاه های رژیم ستم‌شاهی به حبس ابد محکوم شد.

 
در کتاب “داستان یک شهر”، نوشتهٔ احمد محمود، به‌ویژه آنجا که داستان در زندان زرهی می‌گذرد، نویسنده حضور رفیق سیامک، رفیق مرتضی کیوان، رفیق مبشری را بانام خودشان و رفیق مسعود را بانام “ملک” و رفیق کمال مقبل را بانام “کمال” با قلم هنرمندانه‌اش به‌طرزی پررنگ تصویر می‌کند.

 
رفیق ملکی نزدیک به یک دهه از عمرش را در زندان رژیم شاه سپری کرد و سرانجام در ۲۷ آبان‌ماه ۱۳۴۲ از زندان آزاد شد. رفیق ملکی در دوران زندان، براثر ناراحتی معده بخشی از معده‌اش بریده شد و بیشتر عمر را با این نقص عضو گذراند بی‌آنکه کسی شِکوه‌یی دراین‌باره از دهان رفیق مسعود شنیده باشد. رفیق ملکی پس از آزاد شدن در سال ۱۳۴۳ در وزارت کار استخدام شد و تا یورش اول رژیم ولایت‌فقیه، در بهمن‌ماه ۱۳۶۱، در مقام مدیر کلی وزارت کار اشتغال داشت. هم‌زمان با یورش اول به حزب تودهٔ ایران، رفیق ملکی محل کار خود را ترک و به زندگی مخفی روی آورد. رفیق مسعود مسئولیت کارگری کمیتهٔ بخش در غرب تهران برعهده داشت، و علاوه‌براین، در کمیسیون ویژهٔ کارگری هم بسیار فعال بود.

 
رفیق ملکی، در اواخر تابستان سال ۱۳۶۲ از کشور خارج شد. او در این بازهٔ زمانی نقشی مؤثر در بازسازیِ حزب داشت. رفیق مسعود در کنفرانس ملی حزب تودهٔ ایران، در سال ۱۳۶۴، به‌عضویت مشاور کمیتهٔ مرکزی حزب انتخاب شد و سپس در سومین کنگرهٔ حزب تودهٔ ایران، به‌عضویت کمیتهٔ مرکزی و سپس به عضویت هیئت سیاسی کمیتهٔ مرکزی انتخاب شد. رفیق در خلال سال‌هایی طولانی، مسئولیت شعبهٔ تشکیلات کمیتهٔ مرکزی را عهده‌دار بود. رفیق ملکی پیش از سخت‌تر شدن مرحلهٔ بیماری‌اش، آخرین بار، در پلنوم کمیتهٔ مرکزی حزب در سال ۱۳۹۱حضور یافت.

 
رفیق ملکی رفیقی بسیار صبور، پخته، و از خود گذشته بود و رسم و شیوه ای را که برای همیاری و همکاری در زندان آموخته بود در جلسات حزبی هم پیاده می کرد. مهمان نوازی و یاری به رفقای حزبی و دیگر نیروهای چپ ایرانی، که رفیق از احترام ویژه ای در میان آنها برخوردار بود، خانه کوچک او را به مرکز فعال و امنی برای رسیدگی به مشکلات مهاجرت ناخواسته تبدیل کرده بود.

 
انسانیت، فروتنی، کارِ مداوم، انظباط، و همچنین پایبندیِ خلل‌ناپذیر رفیق مسعود ملکی به آرمان‌ها و مسیر و مقصد مبارزهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران و حزب آن، حزب تودهٔ ایران، زبان‌زد همهٔ توده‌ای‌ها و حتی مخالفان حزب ما بود. حزب تودهٔ ایران و جنبش ترقی‌خواهان و آزادی خواهانِ میهن ما مبارزی خستگی‌ناپذیر را از دست داد.
کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران، درگذشت رفیق مسعود ملکی را به خانواده، بازماندگان، و همهٔ هم‌ ر‌زمان او تسلیت می‌گوید. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.

کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران
۸ دی ماه ۱۳۹۵

سایت حزب توده ایران

به یاد جک لندن، تصویرگر واقعیت‌های اجتماعی آمریکا

آثارش به ده‌ها زبان ترجمه شده و بسیاری از جوانان جهان، و از آن جمله جوانان ایرانی با آثار او و به ویژه با رمان‌های “آوای وحش” و “سپید دندان” آشنا هستند. از درگذشت این نویسنده نام‌آشنا یکصد سال می‌گذرد. جک لندن تنها ۴۰ سال عمر کرد. حاصل این عمر نه چندان طولانی، ده‌ها داستان ... به یاد جک لندن، تصویرگر واقعیت‌های اجتماعی آمریکا

ادامه

یادنامه

چهارمین سالگرد جاودانگی ستار بهشتی را گرامی بداریم!

جان باخته راه آزادی ستار بهشتی و همچنین کارگری قهرمان که وبلاگ نویس بود به دلیل راه اندازی یک شبکه اجتماعی در سال ۹۱ دستگیر و توسط وزارت اطلاعات در زیر شکنجه جان سپرد.   روز پنجشنبه ۶آبان ۹۵، چهارمین سالگرد جان باخته راه آزادی ستار بهشتی است برگزاری این مراسم از ساعت ۱۵ الی ... چهارمین سالگرد جاودانگی ستار بهشتی را گرامی بداریم!

ادامه

یادنامه