گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه به‌دنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستان‌ها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو می‌شد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلس‌های روشنفکران مخالف رژیم می‌شد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

ادامه

آلمان, ایران, نویسندگان, یادنامه

مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران

تابستان امسال ۳۶ سال از کشتار هولناک، بی‌سابقه، و برنامه‌ریزی شدهٔ رژیم جمهوری اسلامی در زندان‌های کشور می‌گذرد. در مرداد و شهریورماه سال ۱۳۶۷ هزاران مخالف سیاسی و دگراندیش به‌دستور خمینی و با حمایت دیگر سران حکومت ولایی پس از بیدادگاه‌هایی چنددقیقه‌ای توسط هیئت مرگ که پاکسازی خونین زندان‌های سراسر ایران را در دستور کار ... مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران

ادامه

استبداد, اسلام سیاسی, اوکراین, ایران, ترکیه, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, یادنامه

یکی دیگر از افسران شریف سازمان نظامی حزب توده ایران در تبعید درگذشت

رفیق مسعود ملکی، عضو کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران، انسان مبارز و پاکی که بیش از شش دهه از عمر پربارش را در راه تحقق آرمان‌های والای طبقهٔ کارگر و زحمتکشان به‌مبارزه سپری کرد، روز سه‌شنبه، ۷ دی‌ماه ۱۳۹۵، مسیر عمر دردمند و پرافتخارش را به‌پایان رساند.

 
اطلاعیهٔ کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران: بدرود رفیق مسعود ملکی
رفیق مسعود ملکی، عضو کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران، انسان مبارز و پاکی که بیش از شش دهه از عمر پربارش را در راه تحقق آرمان‌های والای طبقهٔ کارگر و زحمتکشان به‌مبارزه سپری کرد، روز سه‌شنبه، ۷ دی‌ماه ۱۳۹۵، مسیر عمر دردمند و پرافتخارش را به‌پایان رساند.

 

رفیق مسعود ملکی در دوم آذرماه ۱۳۰۸ در شهر اردبیل، به دنیا آمد و از همان عنفوان جوانی، در دانشگاه افسری به صفوف حزب تودهٔ ایران پیوست. رفیق ملکی ورزشکاری متبحر در رشته‌های گوناگون ورزشی بود.

 
رفیق مسعود در پی کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و به‌دنبال لو رفتن سازمان افسری، در ۶ شهریورماه ۱۳۳۳، درحالی‌که دانشجوی دانشکده افسری بود به‌همراه دو برادر خود- حسین ملکی و صمد ملکی- و پسرعموهایش، مهندس طه ملکی و نادعلی ملکی و کمال مقبل (از مسئولان حزب در خرمشهر)، دستگیر شد. رفیق ملکی در بیدادگاه های رژیم ستم‌شاهی به حبس ابد محکوم شد.

 
در کتاب “داستان یک شهر”، نوشتهٔ احمد محمود، به‌ویژه آنجا که داستان در زندان زرهی می‌گذرد، نویسنده حضور رفیق سیامک، رفیق مرتضی کیوان، رفیق مبشری را بانام خودشان و رفیق مسعود را بانام “ملک” و رفیق کمال مقبل را بانام “کمال” با قلم هنرمندانه‌اش به‌طرزی پررنگ تصویر می‌کند.

 
رفیق ملکی نزدیک به یک دهه از عمرش را در زندان رژیم شاه سپری کرد و سرانجام در ۲۷ آبان‌ماه ۱۳۴۲ از زندان آزاد شد. رفیق ملکی در دوران زندان، براثر ناراحتی معده بخشی از معده‌اش بریده شد و بیشتر عمر را با این نقص عضو گذراند بی‌آنکه کسی شِکوه‌یی دراین‌باره از دهان رفیق مسعود شنیده باشد. رفیق ملکی پس از آزاد شدن در سال ۱۳۴۳ در وزارت کار استخدام شد و تا یورش اول رژیم ولایت‌فقیه، در بهمن‌ماه ۱۳۶۱، در مقام مدیر کلی وزارت کار اشتغال داشت. هم‌زمان با یورش اول به حزب تودهٔ ایران، رفیق ملکی محل کار خود را ترک و به زندگی مخفی روی آورد. رفیق مسعود مسئولیت کارگری کمیتهٔ بخش در غرب تهران برعهده داشت، و علاوه‌براین، در کمیسیون ویژهٔ کارگری هم بسیار فعال بود.

 
رفیق ملکی، در اواخر تابستان سال ۱۳۶۲ از کشور خارج شد. او در این بازهٔ زمانی نقشی مؤثر در بازسازیِ حزب داشت. رفیق مسعود در کنفرانس ملی حزب تودهٔ ایران، در سال ۱۳۶۴، به‌عضویت مشاور کمیتهٔ مرکزی حزب انتخاب شد و سپس در سومین کنگرهٔ حزب تودهٔ ایران، به‌عضویت کمیتهٔ مرکزی و سپس به عضویت هیئت سیاسی کمیتهٔ مرکزی انتخاب شد. رفیق در خلال سال‌هایی طولانی، مسئولیت شعبهٔ تشکیلات کمیتهٔ مرکزی را عهده‌دار بود. رفیق ملکی پیش از سخت‌تر شدن مرحلهٔ بیماری‌اش، آخرین بار، در پلنوم کمیتهٔ مرکزی حزب در سال ۱۳۹۱حضور یافت.

 
رفیق ملکی رفیقی بسیار صبور، پخته، و از خود گذشته بود و رسم و شیوه ای را که برای همیاری و همکاری در زندان آموخته بود در جلسات حزبی هم پیاده می کرد. مهمان نوازی و یاری به رفقای حزبی و دیگر نیروهای چپ ایرانی، که رفیق از احترام ویژه ای در میان آنها برخوردار بود، خانه کوچک او را به مرکز فعال و امنی برای رسیدگی به مشکلات مهاجرت ناخواسته تبدیل کرده بود.

 
انسانیت، فروتنی، کارِ مداوم، انظباط، و همچنین پایبندیِ خلل‌ناپذیر رفیق مسعود ملکی به آرمان‌ها و مسیر و مقصد مبارزهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران و حزب آن، حزب تودهٔ ایران، زبان‌زد همهٔ توده‌ای‌ها و حتی مخالفان حزب ما بود. حزب تودهٔ ایران و جنبش ترقی‌خواهان و آزادی خواهانِ میهن ما مبارزی خستگی‌ناپذیر را از دست داد.
کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران، درگذشت رفیق مسعود ملکی را به خانواده، بازماندگان، و همهٔ هم‌ ر‌زمان او تسلیت می‌گوید. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.

کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران
۸ دی ماه ۱۳۹۵

سایت حزب توده ایران

به یاد جک لندن، تصویرگر واقعیت‌های اجتماعی آمریکا

آثارش به ده‌ها زبان ترجمه شده و بسیاری از جوانان جهان، و از آن جمله جوانان ایرانی با آثار او و به ویژه با رمان‌های “آوای وحش” و “سپید دندان” آشنا هستند. از درگذشت این نویسنده نام‌آشنا یکصد سال می‌گذرد. جک لندن تنها ۴۰ سال عمر کرد. حاصل این عمر نه چندان طولانی، ده‌ها داستان ... به یاد جک لندن، تصویرگر واقعیت‌های اجتماعی آمریکا

ادامه

یادنامه

چهارمین سالگرد جاودانگی ستار بهشتی را گرامی بداریم!

جان باخته راه آزادی ستار بهشتی و همچنین کارگری قهرمان که وبلاگ نویس بود به دلیل راه اندازی یک شبکه اجتماعی در سال ۹۱ دستگیر و توسط وزارت اطلاعات در زیر شکنجه جان سپرد.   روز پنجشنبه ۶آبان ۹۵، چهارمین سالگرد جان باخته راه آزادی ستار بهشتی است برگزاری این مراسم از ساعت ۱۵ الی ... چهارمین سالگرد جاودانگی ستار بهشتی را گرامی بداریم!

ادامه

یادنامه