بیش ازیکصد سال پیش، جامعه فئودالی ایران با یک تحرک انقلابی خود را در بزرگراه پیشرفت و تمدن جهانی قرار داد و مردم ما با مبارزهای خستگیناپذیر سکوت اجتماعی، واپسماندگی، و استبداد کهن را شکست دادند. خصلتها و تحولات اجتماعی در دورههای مختلف انقلاب مشروطیت انقلاب مشروطیت در ایران، یکی ازبزرگترین جنبشهای خلقی تاریخ معاصر ... گرامی باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب رهاییبخش و ملیِ مشروطه، راهگشای دورانی نو در تاریخ معاصر ایران!
شی جینپینگ: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است
رئیس جمهور چین امروز در یادداشتی پیش از حضور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای اعلام کرد: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین امروز سه شنبه اعلام کرد که پکن با «سلطه گرایی، سیاست زور و تقابل بلوک(ها)» ... شی جینپینگ: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است
تدریس محافظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان افغانی توسط مختصصان چینی
یک کلاس در فضای باز در راستای ترویج حفاظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان مدارس ابتدایی افغانستان یکشنبه در استان بامیان در مرکز افغانستان برگزار شد. به گزارش رادیو بینالمللی چین: کلاس یادشده توسط یک تیم شش نفره متشکل از باستان شناسان چینی و کارشناسان میراث فرهنگی به همراه کارشناسان و مقامات افغانستانی در ... تدریس محافظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان افغانی توسط مختصصان چینی
اندیشه و آرمانهای جنبش دوم بهمن همچنان زندهاند!
از دوم بهمنماه سال ۱۳۲۴، روزی که رفیق زندهیاد “قاضی محمد”، پیشوای محبوب خلق کُرد و حزب دمکرات کردستان، در اجتماع باشکوه هزاران تن از مردم مهاباد و شهرها و روستاهای اطراف در میدان “چوارچرا” (چهار چراغ) این شهر، تأسیس حکومت خودمختار کُردستان را اعلام کرد هفتادوهشت سال میگذرد. حکومت ملی و دمکراتیک کُردستان، دستاورد ... اندیشه و آرمانهای جنبش دوم بهمن همچنان زندهاند!
استاد میرشمسالدین ادیب سلطانی درگذشت!
وقتی کتاب «مسئلهی چپ و آینده آن»اش را بهزبان انگلیسی منتشر کرد چندین نسخه از کتاب را بهمن داد و خواست بههرکه میدانم علاقهمند است هدیه کنم. بهگمانم حوالی سال ۷۶ بود که دوستم پرویز بابایی کتابی از تئودور اویزرمان (مترجم «سنجش خرد ناب» از ایمانوئل کانت بهزبان روسی) را ترجمه میکرد با عنوان «مسائل ... استاد میرشمسالدین ادیب سلطانی درگذشت!
یلدا ابتهاج؛ اخبار خوشی از خانه کودکی ابتهاج در راه است
فرزند شاعر معاصر امیر هوشنگ ابتهاج متخلص به سایه در پی انتشار اخباری ناخوش مبنی بر تخریب خانه کودکی این شاعر در رشت گفت: خوشبینم، اخبار خوشی در راه است و باید منتظر ماند.
یلدا ابتهاج صبح پنجشنبه و در حالی که همه دوازدهم دی ماه روز رشت را به جشن نشسته اند، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اسناد خانه کودکی امیر هوشنگ ابتهاج در اداره های مرتبط با امور ثبتی گیلان موجود است و شرح پدر از این خانه ملاک است.
وی با ابراز نگرانی از شنیدن خبر احتمال تخریب خانه یادشده در فضای مجازی اظهار داشت : گردش ثبتی ثابت می کند که ملک تعیین شده مربوط به مادر سایه بوده و قید شده که بعد از او، به وارثان با نام های امیرهوشنگ ابتهاج و خواهرانش منتقل شود.
وی ادامه داد: اگر چه در جریان پیگیری ها ، تماس با ایران و اخبار رسیده؛ نشست ها و گفت و گو ها به این نتیجه رسیدم که اخبار خوشی در راه است اما نمی توانم ناآرامی خویش را از تصور تخریب خانه پنهان کنم چرا که می بایست خود را در برابر نسل آینده پاسخگو بدانیم .
یلدا ابتهاج تاکید کرد: سایه مدعی هیچ چیز نیست اما مردم علاقه مند به فرهنگ و مفاخر خویش هستند و خرید خانه کودکی سایه و تبدیل آن به موزه، مطالبه مردمیست و نباید مورد بی مهری قرار بگیرد.
وی گفت: دو خانه از سایه یکی خانه مادری در رشت که سایه در آن بدنیا آمده و اولین شعرهایش را در آن سروده و دیگری خانه ارغوان در تهران به یادگار مانده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در جریان پیگیری ایرنا مبنی بر انتشار اخباری مبنی بر تخریب خانه سایه در فضای مجازی بیان کرد: متاسفانه هنوز اسناد دقیقی مبنی بر اینکه خانه یادشده به مالکیت خصوصی آصف مربوط به خانه کودکی سایه است، ارائه نشده است.
ولی جهانی با اشاره به مکاتبه ای که از سوی شهرداری رشت با اداره کل میراث فرهنگی گیلان انجام شده، افزود:در این نامه آمده که از نظر شهرداری هیچ مانعی برای ساخت و ساز وجود ندارد.
وی بار دیگر از خانواده استاد امیرهوشنگ ابتهاج خواست اسناد این خانه را به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ارائه دهند.
اسفندماه سال گذشته، یلدا ابتهاج فرزند استاد امیرهوشنگ ابتهاج متخلص به ه.ا.سایه در واکنش به انتشار خبر تصویب دو فوریت الزام شهرداری رشت به خرید خانه مادری ایشان در این شهر و تبدیل آن به بنیاد شعر و ادب سایه، از شورای اسلامی شهر رشت قدردانی کرده و گفته بود: اگر طالب گنجید، به ویرانه بگردید.
اسفند ماه سال گذشته در ۹۰ سالگی استاد امیر هوشنگ ابتهاج، دو فوریت الزام شهرداری رشت به خرید خانه مادری ایشان و تبدیل آن به بنیاد شعر و ادب سایه با رای قاطع اعضای شورای شهر تصویب شده بود.
ابتدای محله استادسرای رشت خانه مادری امیرهوشنگ ابتهاج و همچنین محل تولد پسر خاله او گلچین گیلانی است؛ امیر هوشنگ ابتهاج متخلص به ه.ا.سایه شاعر و غزلسرای معاصر، زاده ششم اسفندماه ۱۳۰۶ در رشت است و سرایش های پرنیانی اش از گیلان، آرام و ملایم ترجمان جهان می شود تا هم امروز که برای فرزندان ادب اندیش این آب و خاک تبدیل به اسطوره ای سترگ در شعر معاصر این سرزمین شده است.
ایرنا
کوروش کرمپور، شاعر و روزنامهنگار معروف آبادانی بازداشت شد
در پی بازداشت کوروش کرمپور شاعر، روزنامهنگار و فعال مدنی آبادانی که حدود یک هفته است در زندان منتقل شده است. تعدادی از روزنامهنگاران آبادانی در نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی واکنش نشان دادند.
تجمع “پویش مردمی نجات خانه نیما یوشیج” امروز برگزار میشود
“پویش مردمی نجات خانه نیما یوشیج” امروز در پنجاه و نهمین سالروز درگذشت پدر شعر نو ایران مقابل خانه نیما یوشیج در محله دزاشیب تهران تجمع میکنند تا توجه مسئولان نسبت به رسیدگی به وضعیت این خانه را جلب کنند.
سایه تخریب بر سر خانه پدریِ «سایه»
در حالی که قرار بود خانه پدری این شاعر پیشکسوت در رشت ثبت ملی و توسط شهرداری رشت خریداری شود، حالا دوباره زمزمههای تخریب این خانه بلند شده است.
آمریکا رسما از یونسکو خارج شد
به گزارش روسیا الیوم، ایالات متحده امروز دوشنبه، تصمیم خروج از سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) را رسما اجرائی کرد.