اندیشه و آرمان‌های جنبش دوم بهمن همچنان زنده‌اند!

از دوم بهمن‌ماه سال ۱۳۲۴، روزی که رفیق زنده‌یاد “قاضی محمد”، پیشوای محبوب خلق کُرد و حزب دمکرات کردستان، در اجتماع باشکوه هزاران تن از مردم مهاباد و شهرها و روستاهای اطراف در میدان “چوارچرا” (چهار چراغ) این شهر، تأسیس حکومت خودمختار کُردستان را اعلام کرد هفتادوهشت سال می‌گذرد. حکومت ملی و دمکراتیک کُردستان، دستاورد ... اندیشه و آرمان‌های جنبش دوم بهمن همچنان زنده‌اند!

ادامه

آزادی, اروپا, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, تاریخ, ترکیه, جهان, سوریه, سوسیالیسم, سیاسی, عراق, فاشیسم, فرهنگ, کارگران, یادنامه

استاد میرشمس‌الدین ادیب سلطانی درگذشت!

وقتی کتاب «مسئله‌ی چپ و آینده‌ آن»اش را به‌زبان انگلیسی منتشر کرد چندین نسخه از کتاب را به‌من داد و خواست به‌هرکه می‌دانم علاقه‌‌مند است هدیه کنم. به‌گمانم حوالی سال ۷۶ بود که دوستم پرویز بابایی کتابی از تئودور اوی‌زرمان (مترجم «سنجش خرد ناب» از ایمانوئل کانت به‌زبان روسی) را ترجمه می‌کرد با عنوان «مسائل ... استاد میرشمس‌الدین ادیب سلطانی درگذشت!

ادامه

انگلیس, ایران, جهان, روسیه, سوسیالیسم, سیاسی, فرانسه, فرهنگ, فلسفه, یادنامه

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

سندیکای کارگران شرکت ‌واحد بیانیه اول ماه مه ۱۴۰۲ را در حالی انتشار میدهد که سه تن از اعضای قدیمی و شناخته شده سندیکا، رضا شهابی، داود رضوی و حسن سعیدی، کماکان در زندان هستند و همچنین تعدادی از اعضای حق طلب سندیکا و دیگر فعالین‌کارگری در روز گذشته توسط نیروهای امنیتی به صورت تلفنی ... بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ادامه

آمریکا, اجتماعی, استبداد, استعمار, افغانستان, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, پناهجویی, تبعیض جنسیتی, زنان, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, فرهنگ, فقر, کارگری, معلمان, همبستگی

یک ارزیابی فشرده: وظایف و جایگاه جنبش کارگری و سندیکایی در مبارزه علیه دیکتاتوری حاکم

برای گذار از دیکتاتوری و تغییر توازن قوا به‌زیان ارتجاع و امپریالیسم حضور سازمان‌یافتهٔ طبقه کارگر و زحمتکشان پراهمیت است! روز جهانی کارگر درحالی فرامی‌رسد که طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما درگیر مبارزه‌ای جدی برای تأمین حقوق و منافع صنفی – رفاهی و سیاسی خود هستند. این مبارزه در بطن اعتراض‌های همگانی علیه دیکتاتوری ... یک ارزیابی فشرده: وظایف و جایگاه جنبش کارگری و سندیکایی در مبارزه علیه دیکتاتوری حاکم

ادامه

آزادی, اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, حقوق بشر, سرمایه‌داری, فرهنگ, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

مبارزهٔ قهرمانانهٔ زنان برضد ارتجاع و تاریک‌اندیشی

مقاومت و پیکار دلیرانه زنان علیه حجاب اجباری ریشه در فرهنگ ملی داشته، در این مقطع زمانی این مبارزهٔ ستایش‌برانگیز تداوم پیکار مردمی برضد دیکتاتوری حاکم است. خواست لغو حجاب اجباری یکی از مطالبه‌های اصلی جنبش مردمی برای نیل به استقلال ملی، تامین آزادی و حقوق دموکراتیک فردی و اجتماعی و برقراری عدالت اجتماعی به‌شمار ... مبارزهٔ قهرمانانهٔ زنان برضد ارتجاع و تاریک‌اندیشی

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, ایران, برابری اجتماعی, جهان, حقوق بشر, زنان, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

تجمع “پویش مردمی نجات خانه نیما یوشیج” امروز برگزار می‌شود

“پویش مردمی نجات خانه نیما یوشیج” امروز در پنجاه و نهمین سالروز درگذشت پدر شعر نو ایران مقابل خانه نیما یوشیج در محله دزاشیب تهران تجمع می‌کنند تا توجه مسئولان نسبت به رسیدگی به وضعیت این خانه را جلب کنند.

 

پیش از این محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی در پی انتشار خبر خروج خانه “پدر شعر نو فارسی” از فهرست آثار ملی از سوی دیوان عدالت اداری مامور رسیدگی به وضعیت خانه نیمایوشیج در تهران شده بود اما با گذشت حدود یک سال از این ماجرا تغییری در وضعیت این خانه به وجود نیامده است.

 

دیوان عدالت اداری ۱۵ آبان ماه ۹۶ خانه نیمایوشیج را با تکیه بر احکام شرع از فهرست آثار ملی خارج کرده بود، چون مالکان جدید این خانه به این دیوان شکایت کرده و گفته بوده‌اند که خانه نیما به او تعلق نداشته و از این رو نمی‌توان آن را جزو آثار ملی دانست.

 

این در حالی بود که سازمان میراث فرهنگی با ارائه اسنادی، اعلام کرد، خانه متعلق به نیمایوشیج بوده، اگر چه سند خانه به نام او نبوده است اما دیوان عدالت اداری این اسناد را به رسمیت نشناخته بود.

 

حال به تازگی یکی از اعضای شورای شهر تهران گفته است: «شهرداری تلاش می‌کند خانه نیما یوشیج را با قیمت واقعی خریداری کند اما مالک با شهرداری کنار نمی‌آید. سال گذشته که هنوز نوسانات ارزی رخ نداده بود، مالک ۱۲ میلیارد تومان برای این خانه قیمت گذاشت.»

 

از سوی دیگر ولی‌الله شجاع‌پوریان، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران هم به خبرگزاری ایلنا گفته است: «برای خریداری این بنای تاریخی چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار درنظر گرفته شده است.»

 

خانه شاعر بزرگ ایرانی در شمال تهران و در چند متری خانه “سیمین دانشور و جلال آل احمد” واقع است. این خانه در حدود ۶۸۸ متر مربع عرصه دارد و زیربنای آن نیز ۱۸۰ متر مربع است.

 

دلاور بزرگ‌نیا، مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران هم اعلام کرده است، در صحبتی که با مدیرکل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شده، دستور خرید ملک به شهرداری منطقه یک داده شد و قرار است پس از خرید ملک، بحث بهره‌برداری و کاربری آن توسط این شرکت به سرانجام برسد اما در مورد اینکه چرا سازمان میراث فرهنگی پا پیش نمی‌گذارد، بزرگ‌نیا می‌گوید: «میراث فرهنگی برای خرید این ملک محدودیت‌های مالی دارد و نمی‌تواند خانه نیما را بخرد.»

 

مهدی رفیع‌زاده، معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری هم درخصوص برنامه‌هایی که برای خرید خانه نیما یوشیج وجود دارد، می‌گوید: «ردیف بودجه‌ای برای خرید این خانه نداریم اما پیروز حناچی، شهردار تهران مصمم است تا این کار را انجام دهد و اگر این امر انجام شود ما این آمادگی را داریم تا این خانه را به خانه موزه تبدیل کنیم. البته این کار پس از مرمت و بازسازی انجام خواهد شد.»

 

“پویش مردمی نجات خانه نیما یوشیج” در شرایطی که سرنوشت خانه نیما یوشیج در هاله‌ای از ابهام است، در پنجاه و نهمین سالروز درگذشت پدر شعر نو ایران قرار است مقابل خانه‌ نیما تجمع و نگرانی از وضعیت نامشخص این خانه را به گوش مسئولان برسانند.

صدای آلمان

کوروش کرم‌پور، شاعر و روزنامه‌نگار معروف آبادانی بازداشت شد

در پی بازداشت کوروش کرم‌پور شاعر، روزنامه‌نگار و فعال مدنی آبادانی که حدود یک هفته است در زندان منتقل شده است. تعدادی از روزنامه‌نگاران آبادانی در نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی واکنش نشان دادند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, روزنامه نگاران, فرهنگ