وزارت خارجه چین تاکید کرد، مذاکرات صلحآمیز و ابزارهای سیاسی تنها راه به سمت برقراری صلح در ونزوئلا است و از تلاشهای بینالمللی برای حصول چنین نتیجهای حمایت کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز گزارش داد، بیانیه هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به سوالی درباره نشست روز پنجشنبه گروه تماس بینالمللی به رهبری رئیسجمهوری اروگوئه و حضور رهبران ۱۴ کشور شامل اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و سوئد مطرح شد.
چین یکی از متحدان نزدیک نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا است و میلیاردها دلار برای احیای اقتصاد آن هزینه کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: پکن معتقد است امور ونزوئلا باید به دست مردم ونزوئلا و در چارچوب قانون اساسی و مقررات آن و گفتوگوی مسالمتآمیز و ابزارهای سیاسی حل و فصل شود. این تنها راه به سوی تضمین صلح پایدار در این کشور است.
او همچنین گفت: چین از تلاشهای جامعه بینالمللی برای این هدف حمایت میکند و امید دارد تمامی طرفین به ایفای نقش سازنده در حصول یک راهکار صلحآمیز برای مساله ونزوئلا ادامه دهند.
وزارت خارجه چین اواخر ماه گذشته اعلام کرد پکن با هرگونه مداخله خارجی در ونزوئلا مخالف است و گزینه آمریکا برای اقدام نظامی احتمالی در ونزوئلا را محکوم کرد.
این در حالی است که آمریکا برای جدایی نظامیان ارتش ونروئلا از مادورو تلاش میکند
آمریکا با اعضای ارتش ونزوئلا ارتباط مستقیم برقرار میکند و از آنان میخواهد که از مادورو فاصله بگیرند. آمریکا همچنین برای اعمال تحریمهای جدیدی علیه کاراکاس با هدف افزایش فشار بر رئیس جمهور ونزوئلا آماده میشود.
یکی از مقامات کاخ سفید در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اظهار کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اندیشه اعمال تحریمهای بیشتر علیه ونزوئلا برای فشار بر نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا برای کنارهگیری از قدرت است.
ونزوئلا به خاطر تحریمهای آمریکا از بحران اقتصادی و سیاسی پیچیده رنج میبرد و این وضعیت در پی اقدام خوان گوایدو رهبر اپوزیسیون در اعلام خود به عنوان رئیس جمهور خودخوانده تشدید شد.
این مسئول آمریکایی همچنین اعلام کرد دولت دونالد ترامپ انتظار دارد جدایی بیشتری میان ارتش و نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا صورت گیرد و در همین راستا مسئولان واشنگتن در تماس با مقامات ونزوئلا هستند تا آنها را برای جدایی از دولت مادورو قانع کنند.
برخی افسران ارشد اندکی بعد از زمان اعلام “ریاست جمهوری خودخوانده” رهبر اپوزیسیون ونزوئلا به مادورو پشت کردهاند.
این مقام آمریکایی افزود: ما بر این باوریم که این اقدامات مقدمه اقدامات بزرگتر در خصوص ونزوئلا است. ما همچنان ارتباطاتی را با اعضای سابق حکومت مادورو و مقامات ارتش برقرار میکنیم، اگرچه این گفتوگوها بسیار محدود هستند.
این مقام کاخ سفید اما جزئیاتی درباره این گفتوگوها یا سطح برگزاری آنها ارائه نکرد و احتمال ایجاد اخلالی در حمایتها از مادورو به دنبال این ارتباطات مشخص نیست.
خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا با اعلام ریاست جمهوری خودخوانده که از سوی برخی کشورها از جمله آمریکا به رسمیت شناخته شده، مادورو را با چالشی رو به رو کرده که به بروز بحران سیاسی در کاراکاس منجر شده است.
ایسنا