سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

نشریه نیوزویک نوشت: در شرایطی که اقتصاد آمریکا زیر فشار تورم، بدهی‌های کلان و کاهش رشد قرار دارد، چین با عبور موفق از تحریم‌ها و فشارهای واشنگتن، جهشی چشمگیر در شاخص‌های اقتصادی ثبت کرد و توازن قدرت جهانی را به سوی شرق سوق داد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، در هفته‌ای ... نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, تحریم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نیوزویک: آمریکا از فرسودگی تجهیزات ارتش نگران است

هفته نامه «نیوزویک» با اشاره به نگرانی آمریکا درباره فرسودگی تجهیزات ارتش این کشور، از مهمترین تحولات پنتاگون بعد از جنگ سرد در این حوزه خبر داد که طی آن ۳۶ میلیارد دلار برای توسعه پهپادها و نوسازی کامل سیستم‌های تسلیحاتی خود سرمایه‌گذاری می کند. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از نیورویک، وزارت ... نیوزویک: آمریکا از فرسودگی تجهیزات ارتش نگران است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

فنلاند، نروژ و سوئد «خط آهن جنگی» ایجاد می‌کنند

فنلاند برای طرح ساخت یک خط ریلی جدید با سوئد و نروژ که انتقال و جابجایی تجهیزات نظامی ناتو را در صورت بروز جنگ تسهیل می‌کند، مبلغ ۲۰ میلیون یورو اختصاص داده است. به گزارش ایسنا، روزنامه ایلتالهتی چاپ فنلاند نوشت، هلسینکی سیاست دیرینه بی‌طرفی خود را کنار گذاشته و در آوریل ۲۰۲۳ و پس ... فنلاند، نروژ و سوئد «خط آهن جنگی» ایجاد می‌کنند

ادامه

اتحادیه اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو, نروژ

هشدار کارشناسان آمریکایی: زرادخانه هسته‌ای آمریکا مانند یک کادیلاک مدل ۱۹۷۵ است

کارشناسان آمریکایی هشدار دادند زرادخانه هسته‌ای آمریکا در وضعیت اسفناکی قرار دارد. باشگاه خبرنگاران به نفل از تاس؛ کارشناسان بنیاد «هریتیج» (Heritage Foundation)، یک اندیشکده محافظه‌کار، به همراه گروهی از قانونگذاران آمریکایی به دولت دونالد ترامپ هشدار داده‌اند که زرادخانه هسته‌ای این کشور «منسوخ شده» و نیاز به نوسازی اساسی دارد. «باب پیترز»، کارشناس بازدارندگی ... هشدار کارشناسان آمریکایی: زرادخانه هسته‌ای آمریکا مانند یک کادیلاک مدل ۱۹۷۵ است

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سوئد, گزارش, هلند

پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو؛ حاشیه امن در سایه نگرانی از واکنش روسیه

شبکه یک تلویزیون آلمان پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو را بررسی کرده و نوشته است، از جنگ سرد تا الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ هیچ چیز تاکنون فنلاند و سوئد را متقاعد نکرده بود که به پیمان آتلانتیک شمالی ناتو بپیوندند و از استقلال نظامی خود دست بکشند.

 

به گزارش ایرنا ، سانا مارین نخست وزیر فنلاند با بیان این که موضوع پیوستن کشورش در پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو ) در هفته‌های آینده در پارلمان این کشور به رای و بحث گذاشته می شود، در عین حال در کنفرانس مطبوعاتی با همتای سوئدی گفت: دیدگاه‌های مختلفی در مورد درخواست عضویت وجود دارد و هلسینکی  باید وضعیت را دقیق تحلیل و بررسی کند.

 

وی به جنگ روسیه و اوکراین اشاره کرد و افزود: ما مرز طولانی با روسیه داریم و وقتی وضعیت فعلی را می‌بینیم به این فکر می‌کنیم که نمی‌خواهیم این اتفاق برای فنلاند رخ دهد.

 

دویچه وله به نقل از شبکه یک تلویزیون آلمان در این گزارش می گوید که تا پیش از جنگ در اوکراین فنلاند نمی‌خواست همسایه‌اش روسیه را عصبانی کند و همیشه در نقش پل ارتباطی میان شرق و غرب در صحنه سیاست جهانی حضور داشت.

 

این نقش را فنلاند در نشست ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در هلسینکی در سال ۲۰۱۸ بر عهده داشت. اما در سال‌های اخیر سوئد و فنلاند به ناتو نزدیک‌تر شدند. اواخر مارس ۲۰۲۲ این دو کشور در رزمایش بزرگ ناتو در نروژ شرکت کردند.

 

در فنلاند نگرانی فزاینده‌ای وجود دارد که این کشور به دلیل داشتن ۱۳۰۰  کیلومتر مرز با روسیه بسیار آسیب‌پذیر است. هر دو کشور اکنون به این نتیجه رسیده اند که بدون عضویت در ناتو نمی‌توان در شرایط اضطراری روی حمایت کامل نظامی سایر کشورهای غربی حساب کرد.

 

مخالفت حزب چپ فنلاند 

 

در آغاز ژانویه سال جاری تنها ۳۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی‌های فنلاند موافق پیوستن به ناتو بودند. اما در پایان ماه مارس، یعنی بعد از حمله روسیه به اوکراین، بیش از ۶۰ درصد موافق پیوستن کشورشان به ناتو بودند و این تمایل همواره بیشتر می‌شود.

 

“حزب مرکز”، دومین حزب بزرگ حاکم این کشور پس از مدت‌ها مخالفت با عضویت در ناتو، راه را برای این اقدام هموار کرد. سانا مارین، نخست‌وزیر وابسته به حزب سوسیال دموکرات و همچنین حزب سبز نیز می‌خواهند در هفته‌های آینده نظر خود را ابراز کنند.

 

ساولی نینیستو، رئیس جمهور فنلاند گفته است قصد دارد تصمیم در مورد پیوستن کشورش به ناتو را به پارلمان واگذار کند و روی موافقت اکثریت نمایندگان حساب می‌کند.

 

اما حزب چپ که در دولت نیز حضور دارد با عضویت کشورش در ناتو مخالفت می‌کند.

 

کاتیا هانینن، نماینده پارلمان از حزب چپ به ایستگاه رادیویی Yle فنلاند گفت: «استقلال نظامی فنلاند به عنوان میانجی بحران نقش مهمی به فنلاند داده است. ما برای دفاع از کشور خود بسیار آماده هستیم و ارتش کارآمد خود را داریم.»

 

تمایل سوئدی‌ها در پیوستن به ناتو 

 

در سوئد هم بسیاری از مردم به طور سنتی به استقلال نظامی خود افتخار می‌کنند. این کشور بیش از ۲۰۰ سال است که مستقیماً در جنگی درگیر نبوده است. این بی‌طرفی به سوئد کمک کرده تا از جنگ‌های جهانی قرن بیستم در امان باشد.

 

با این حال اغلب سوئدی‌ها هم خواستار پیوستن به ناتو هستند. در یک نظرسنجی که اندکی پس از شروع جنگ اوکراین در این کشور انجام گرفت تقریباً نیمی شرکت کنندگان موافق پیوستن کشورشان به ناتو بودند و کمی بیش از یک چهارم به وضوح با آن مخالف بودند.

 

اما اوضاع سیاسی تا حدودی در سوئد پیچیده‌تر بوده  و قرار است در پائیز امسال انتخابات پارلمانی برگزار شود و موضوع پیوستن به ناتو در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای به یک موضوع کارزار انتخاباتی تبدیل شده است.

 

حزب سوسیال دموکرات‌ حاکم ماگدالنا اندرسون، نخست‌وزیر سوئد به طور سنتی با عضویت کشورش در ناتو مخالف است اما احزاب مخالف دولت با آغاز کارزار انتخاباتی از این موضوع برای فشار بر دولت استفاده می‌کنند.

 

اولف کریسترسون، رهبر اپوزیسیون سوئد وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات عضویت در ناتو را تقاضا خواهد کرد.

 

نگرانی فنلاند و سوئد از واکنش روسیه

 

پیوستن فنلاند و سوئد برای دو کشور اما بی‌خطر نخواهد بود. روسیه بارها مخالفت خود را با عضویت این کشورها در ناتو اعلام کرده است.

 

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اخیرا گفت که عضویت فنلاند و سوئد در ناتو می تواند باعث بی ثباتی در اروپا شود. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اواخر فوریه تهدید کرده بود که پیوستن این دو کشور به ناتو “عواقب نظامی و سیاسی جدی” خواهد داشت.

واشنگتن‌پست: تحریم روسیه موجب رکود اقتصادی در آمریکا می‌شود

روزنامه واشنگتن‌پست گزارش کرد که تحریم‌ها علیه روسیه می‌تواند به عاملی برای افزایش تورم و رکورد اقتصادی در ایالات متحده تبدیل شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, گزارش, لیتوانی

ان‌بی‌سی‌نیوز؛ اوکراین و استفاده ایالات متحده از اطلاع‌رسانی به‌عنوان سلاح‌

دستگاه اطلاعاتی آمریکا به‌صورت آگاهانه اطلاعاتی را که می‌دانسته است چندان دقیق نیست به‌خورد رسانه‌های جریان اصلی آمریکا داده است تا برداشت عموم مردم از جنگ اوکراین را مطابق روایت واشنگتن شکل دهد.

ادامه

امریکا, اوکراین, تروریسم, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, عراق, مقاله

جامعهٔ بشری در وضعیت خطرناکی است، و مهم‌ترین وظیفه، دفاع از صلح است!

شواهد نگران کننده حکایت از آن دارد که با گذشت هر روز، اوضاع سیاسی و اقتصادی جهان، شرایط زیست روی کرهٔ زمین، و روابط بین‌ کشورهای جهان بی‌ثبات‌تر و خطرناک‌تر می‌شود. ادامۀ این روند می‌تواند مردم جهان را با تهدیدهایی مهلک روبه‌رو کند و جهان و نوع بشر را به نقطۀ برگشت‌ناپذیر هولناکی سوق دهد.

ادامه

اتحادیه اروپا, استرالیا, اسراییل, افغانستان, امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, اوکراین, ایران, تحریم, جهان, چین, دیدگاه, روسیه, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شرق اروپا, صلح, ضد جنگ, عدالت اجتماعی, غرب, فاشیسم, محیط زیست, مسابقه تسلیحاتی, مقاله, نئونازیسم, ناتو, هندوستان