هلند: گذار سبز اروپا بدون چین غیرممکن است

“لیشی شراین‌ماخر” وزیر بازرگانی هلند با اشاره به تلاش اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی به چین، گذار سبز و رفتن به سوی انرژی‌های پاک را بدون همکاری پکن ناممکن دانست. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، اتحادیه اروپا اگرچه به دنبال کاهش بخشی از وابستگی خود به چین به عنوان ... هلند: گذار سبز اروپا بدون چین غیرممکن است

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, چین, محیط زیست, هلند

ماجرای حق آبه هیرمند چیست و چرا تا کنون محقق نشده است؟

مسئولان کشور افغانستان چه پیش از طالبان و چه بعد از به قدرت رسیدن طالبان، همواره با بهانه تراشی‌هایی از تحویل حق آبه ایران در هیرمند خودداری می کردند و کار به جایی رسید که با احداث سازه هایی، مسیر طبیعی روان آب ها به سمت ایران را نیز منحرف کردند. به گزارش طنین؛ بر ... ماجرای حق آبه هیرمند چیست و چرا تا کنون محقق نشده است؟

ادامه

آمریکا, افغانستان, انگلستان, ایران, جنوب آسیا, حقوق بشر, خاورمیانه, محیط زیست, مقاله

بیراهه‌های مدرسـه

دانش‌آموزان روستاهای سیستان و بلوچستان برای رسیدن به کلاس درس از بین گاندو ها، رودخانه ها و جاده های خطرناک عبور می کنند. هم‌میهن؛ زانو بغل‌کرده در دل تلی از خاک و جاده‌ای نیمه‌تمام، زیرآفتاب کم‌رمق در انتظار آهن‌پاره‌ای آبی‌، سفید یا قرمز. یکی از هزاران تصویر فقر از روستاهای سیستان و بلوچستان در میان بیابان‌ها ثبت می‌شود، وقتی ... بیراهه‌های مدرسـه

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق کودک, عدالت اجتماعی, فقر, مقاله

مردم ژاپن مسئول پرداخت هزینه‌های پایگاه‌های نظامی آمریکا در اوکیناوا

۷۰ درصد پایگاه‌های نظامی آمریکا در جزیره اوکیناوا ژاپن است و مردم این کشور متحمل هزینه‌های این پایگاه‌ها هستند. ساکنین جزیره اوکیناوا ژاپن با وجود نارضایتی‌های گسترده همچنان از وجود پایگاه‌های نظامی آمریکا در این جزیره متحمل هزینه می‌شوند. براساس گزارش  شبکه تلویزیونی ان اچ کی، ۵۱ سال از زمان بازگشت دوباره استان اوکیناوا که ... مردم ژاپن مسئول پرداخت هزینه‌های پایگاه‌های نظامی آمریکا در اوکیناوا

ادامه

آمریکا, اقتصادی, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, گزارش, محیط زیست

تصاویر ماهواره‌ای؛ طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه موفقیت‌آمیز بوده است

تصاویر ماهواره‌ای از دریاچه ارومیه نشان می‌دهد طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه، توانسته مشکل کاهش قابل توجه ورودی آب به این دریاچه را حل کند و عملاً سطح آب دریاچه ارومیه افزایش خوبی پیدا کرده است. «حسین دلیریان» سخنگوی سازمان فضایی ایران در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به آخرین وضعیت بررسی تصاویر ماهواره‌ای ... تصاویر ماهواره‌ای؛ طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه موفقیت‌آمیز بوده است

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, محیط زیست

هشدار سازمان هواشناسی؛ تشدید بارش در ۱۵ استان و احتمال آبگرفتگی

سازمان هواشناسی نسبت به بارندگی در مناطق مختلف کشور و تشدید بارش در ۱۵ استان همچنین احتمال آبگرفتگی معابرو لغزندگی جاده‌ها هشدار داد.

 

به گزارش ایسنا این سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار باران، رعدوبرق، در مناطق مستعد تگرگ، وزش باد شدید، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک موقت روز دوشنبه (۵ اردیبهشت) در چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، جنوب همدان، شمال خوزستان، ارتفاعات جنوبی اصفهان، نیمه جنوبی آذربایجان شرقی و شرق کهگیلویه و بویراحمد و روز سه‌شنبه (۶ اردیبهشت) در چهارمحال و بختیاری، شمال خوزستان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، زنجان، آذربایجان شرقی، قزوین، ارتفاعات تهران، البرز و مازندران پیش‌بینی می‌شود.

 

در این شرایط جوی آبگرفتگی معابر، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، جاری شدن روان آب در مسیل‌ها، احتمال برخورد صاعقه، لغزندگی جاده‌ها، خیزش گردوخاک موقت و کاهش دید، آسیب به سازه‌های موقت، شکستن درختان فرسوده و آسیب به صنعت کشاورزی وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به خودداری از توقف در حاشیه رودخانه‌ها و بستر مسیل‌ها، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچ‌رو، پاکسازی دهانه پل‌ها و آبروها، احتیاط در تردد بین شهری، استحکام سازه‌های موقت مانند تابلوهای تبلیغاتی و غیره، خودداری از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره توصیه می‌کند.

 

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد رنگ با اشاره به نفوذ سامانه بارشی آورده است: رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در مناطق مستعد رویداد تگرگ در روز یکشنبه (۴ اردیبهشت) برای استان‌های ایلام، لرستان، کرمانشاه، غرب کردستان، جنوب اردبیل، شمال خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی، جنوب آذربایجان غربی، البرز و ارتفاعات تهران و قزوین و دوشنبه (۵ اردیبهشت) برای استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، غرب اصفهان، همدان، زنجان، قزوین، البرز، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، جنوب اردبیل و ارتفاعات تهران پیش‌بینی می‌شود.

 

حاکمیت این شرایط جوی سه‌شنبه (۶ اردیبهشت) برای استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، مرکزی، قم، تهران، البرز، همدان، کردستان، آذربایجان غربی، اردبیل، غرب و ارتفاعات سمنان، چهارشنبه (۷ اردیبهشت) برای استان‌های کرمانشاه، کردستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران و پنج‌شنبه (۸ اردیبهشت) برای استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و ارتفاعات زنجان دور از انتظار نیست.

 

در این وضعیت احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتمال برخورد صاعقه و ریزش تگرگ، احتمال آب‌گرفتگی معابر به‌طور محلی، احتمال خیزش موقت گردوخاک و کاهش دید محلی، احتمال آسیب به سازه‌های موقت وجود دارد و برهمین اساس نسبت به احتیاط در هرگونه تردد و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچ‌رو توصیه می‌شود.

 

به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

تولد در اوج محرومیت؛ عبور مادر و نوزادش از دره مرگ + فیلم

یک مادر جوان از عشایر بختیاری پس از وضع حمل برای بازگشت به روستا به همراه نوزاد چند روزه‌اش در میان استقبال گرم خانواده با طناب از دره مرگ گذشت.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فقر, محیط زیست, ویدیو

یک پژوهشگر؛ موفقیت طرح‌ها و برنامه‌های مدیریت بحران آب با مدیریت توسعه فقر و فساد و فلاکت در کشور گره خورده است

یک پژوهشگر حوزه آب و محیط زیست گفت: اگر آیین‌نامه اجرایی «صیانت از آبخوان‌های کشور» در اواخر دهه هفتاد و یا حتی در اوایل دهه هشتاد به تصویب می‌رسید و مورد اجرا قرار می‌گرفت، بطور قطع و یقین وضعیت آب‌های زیرزمینی کشور تا این اندازه وخیم نمی‌شد و مصوبه‌ای بسیار مفید بود.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, فساد, فقر, گزارش, محیط زیست