
“درک اینکه چرا از نظر برخی آوردن سوئد و فنلاند به ناتو ایده خوبی است آسان است. اما تمایل به تحقیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و تقویت سلطه نظامی آمریکا در جهان امری کوته بینانه و خطرناک خواهد بود.”
“درک اینکه چرا از نظر برخی آوردن سوئد و فنلاند به ناتو ایده خوبی است آسان است. اما تمایل به تحقیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و تقویت سلطه نظامی آمریکا در جهان امری کوته بینانه و خطرناک خواهد بود.”
شواهد نشان دهندهٔ این واقعیت است که پای دولت ابراهیم رئیسی در حل مشکلات کشور بهشدت در گل مانده است و او نیز مانند رئیسجمهور قبلی قادر به ایجاد تغییرهای محسوس با هدف بهبود وضعیت معیشتی مردم و اقتصاد ملی ناعادلانه و غارتزدۀ ایران نیست.
یک دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه روند نظامی شدن قطب شمال را نگران کننده خواند.
پایگاه اینترنتی اوراسیا ریویو در مقالهای به بررسی سکوت چین در قبال جنگ اوکراین پرداخت و نوشت: پکن تلاش کرده تا نقشی مستقل در موازنه قوای آمریکا و روسیه داشته باشد.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، با تاکید بر اینکه ۲۵ سال آینده مانند گذشته نخواهد بود، از نسل آینده این کشور خواست ارتش را برای نبرد در جنگهای آینده که به گفته وی شباهتی به جنگهای امروزی ندارد، آماده کنند.
سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا هشدار داد دولت این کشور برای حفظ اعتبار از دست رفته خود در اوکراین، در تدارک زمینه سازی متحد کردن نظامی ناتو علیه روسیه است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا هشدار داد مداخله لهستان در جنگ اوکراین برای حفظ وجهه دولت واشنگتن، خطر رویارویی نظامی مستقیم بین ناتو و روسیه و وقوع جنگ جهانی سوم را در پی دارد.
نظامی بازنشسته آمریکا تاکید کرد ورود نیروهای لهستانی به درگیری در اوکراین برای نجات ارتش متلاشی آن و نجات آبروی دولت بایدن، خطر رویارویی نظامی مستقیم بین ناتو و روسیه را به همراه دارد.
مشاور ارشد وزیر دفاع موقت دولت ترامپ، با تاکید بر اینکه جبهه اوکراین متلاشی به نظر میآید، گفت که جنگ علیه روسیه در اوکراین پیشرفت کرده، اما نه به شکلی که ناظران غربی پیش بینی میکردند. نیروهای اوکراینی متلاشی و خسته به نظر میرسند. تدارکاتی که به نیروهای اوکراینی در شرق میرسد، کسری از چیزی است که مورد نیاز است. در بیشتر موارد، سلاحهای جایگزین و جدید خیلی قبل از رسیدن به جبهه نابود میشوند.
مک گرگور افزود: با توجه به شکست آشکار کمکهای آمریکا و هجوم تسلیحات جدید برای نجات نیروهای اوکراینی از نابودی حتمی، دولت بایدن از تغیر وضعیت وحفظ آبروی خود نامید شده است.
این نظامی آمریکایی یادآور شد که دولت بایدن ممکن است امیدوار باشد که برخورد روسها و لهستانیها به هر شکلی موجبات درخواست تشکیل جلسه شورای ناتو و توسل به بند ۵ پیمان ناتو را فراهم کند، بندی که ناتو را ملزم به دفاع از عضوی از خود که درگیر جنگ است، میکند. مداخله نظامی لهستان، اعضای ناتو را با شبح جنگ با روسیه مواجه میکند.
اواخر ماه گذشته، «سرگئی ناریشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت: ورشو در حال کار بر روی طرحی برای استقرار نیروهای حافظ صلح در غرب اوکراین تحت پوشش حفاظت از منطقه در برابر روسیه است اما هدف نهایی آن الحاق مجدد این مناطق به لهستان است.
معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، تایید کرد که مسکو ممکن است در صورت وجود خطراتی برای موجودیت آن، از سلاحهای هسته ای استفاده کند.
روزنامه لوموند با انتشار گزارشی نوشت که آمریکا فاقد یک استراتژی بلندمدت در اوکراین است.
دیمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه، پس از تصویب بسته کمکی ۴۰ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا به اوکراین، ایالات متحده را به راه انداختن “جنگ نیابتی” علیه روسیه متهم کرد و گفت که اقتصاد ایالات متحده آسیب خواهد دید.
وزیر خارجه روسیه ایده رئیس دیپلماسی اروپایی مبنی بر صرف داراییهای مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین را “سرقت” خواند.