مخالفت ماکرون با گسترش ناتو به آسیا

روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد، رئیس‌ جمهوری فرانسه با طرح افتتاح دفتر نمایندگی ناتو در ژاپن مخالفت کرده و استدلال می‌کند که این بلوک نظامی نباید فراتر از آتلانتیک شمالی پیش برود. به گزارش ایسنا، هشت منبع آگاه در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز اظهار کردند که مخالفت امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با تاسیس دفتر ... مخالفت ماکرون با گسترش ناتو به آسیا

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اقیانوسیه, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, ژئوپلیتیک, ژاپن, سنگاپور, فرانسه, ناتو

دیپلمات اسبق آمریکا؛ مداخله مستقیم ناتو هم دولت اوکراین را نجات نمی‌دهد

دیپلمات اسبق آمریکایی بر این باور است که رژیم کی‌یف با حملات اخیر به منطقه بلگورود روسیه، صرفا به‌دنبال واکنش عجولانه مسکو و در نتیجه مداخله مستقیم ناتو بوده است. به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، جیم جاتراس، دیپلمات و مشاور اسبق سیاست خارجی آمریکا معتقد است که دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، ... دیپلمات اسبق آمریکا؛ مداخله مستقیم ناتو هم دولت اوکراین را نجات نمی‌دهد

ادامه

آمریکا, انگلستان, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, صلح, ناتو

وزیر دفاع چین؛ تشدید تنش بین واشنگتن – پکن فاجعه جهانی را رقم خواهد زد

وزیر دفاع چین از آمریکا خواست صادقانه رفتار کند و هرگونه تشدید تنش و تقابل بین دو طرف را «فاجعه‌ای غیرقابل تحمل» برای جهان اعلام کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت دفاع چین، «لی شانگفو» در سخنرانی خود در نشست امنیتی «شانگری-لا» در سنگاپور خاطرنشان کرد: چین واحد باید تشکیل شود و این ... وزیر دفاع چین؛ تشدید تنش بین واشنگتن – پکن فاجعه جهانی را رقم خواهد زد

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, صلح

چین: ورود هواپیمای تجسسی آمریکا به منطقه رزمایش باعث تقابل نظامی شد

ارتش چین با صدور بیانیه‌ای ورود هواپیمای تجسسی آمریکا به منطقه رزمایش این کشور را دلیل تقابل نظامی هفته گذشته میان طرفین خواند. به گزارش تله تریدر، ارتش آزادی بخش خلق چین امروز (چهارشنبه) با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد رویارویی که هفته گذشته در دریای چین جنوبی رخ داد به دلیل ورود یک هواپیمای تجسسی ... چین: ورود هواپیمای تجسسی آمریکا به منطقه رزمایش باعث تقابل نظامی شد

ادامه

آمریکا, بیانیه, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

رئیس جمهوری اریتره: جنگ اوکراین را ناتو و آمریکا۳۰ سال پیش علیه روسیه اعلام کردند

«ایسایاس آفورکی -Isaias Afewerki” رئیس جمهوری اریتره با انتقاد از سلطه طلبی غرب به سرکردگی آمریکا، درباره جنگ اوکراین گفت که سابقه بحران کنونی به ۳۰ سال گذشته باز می‌گردد و در واقع ناتو و آمریکا این جنگ را سه دهه قبل با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی علیه روسیه اعلام کردند. به گزارش روز شنبه ... رئیس جمهوری اریتره: جنگ اوکراین را ناتو و آمریکا۳۰ سال پیش علیه روسیه اعلام کردند

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, اریتره, اوکراین, ایدئولوژی, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, غرب, ناتو

موج گسترده واکنش‌ها علیه «گاف وحشتناک» بایدن درباره پوتین

ادعای رئیس جمهور آمریکا درباره لزوم برکناری همتای روس وی از قدرت، واکنش‌های گسترده‌ای را در جهان به‌دنبال داشت.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، ادعاهای اخیر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا علیه «ولادیمیر پوتین» همتای روس وی، به واکنش‌های گسترده‌ای در آمریکا و سایر کشورهای جهان منجر شد.

 

بایدن روز شنبه حین سخنرانی در ورشو، پایتخت لهستان، در اظهاراتی علیه پوتین مدعی شد: «محض رضای خدا، این مرد نمی‌تواند در قدرت بماند».

 

واکنش‌های بین‌المللی به ادعای بایدن علیه پوتین

 

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز یکشنبه در مصاحبه‌ای گفت: «من از چنین الفاظی استفاده نمی‌کنم». او ضمن ابراز امیدواری درباره آتش‌بس در اوکراین از طریق دیپلماسی گفت: «اگر قرار است چنین کاری کنیم، نباید از طریق اقدامات یا کلمات، تنش‌زایی کنیم».

 

از سوی دیگر وزیر آموزش دولت انگلیس در پاسخ به این سوال که آیا پوتین باید از قدرت کنار گذاشته شود گفت: «متعقدم این که چنین کاری به مردم روسیه بستگی دارد. مردم روسیه هستند که باید درباره پوتین و نزدیکانش تصمیم بگیرند».

 

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری روز دوشنبه از طرف‌های درگیری اوکراین دعوت کرد اقداماتی سازنده در زمینه تنش‌زدایی انجام دهند و به‌جایی تشدید درگیری، دست به تقویت و ترویج گفت‌وگو بزنند.

 

این ادعای بایدن عصبانیت مقامات روسیه را نیز برانگیخت. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در واکنشی گفت، به بایدن ربطی ندارد که بگوید در روسیه چه کسی باید رئیس جمهور باشد.

 

«ویاچسلاو ولودین» قانون‌گذار ارشد روسیه نیز در بیانیه‌ای نوشت، حتی در اوج جنگ سرد نیز چنین اظهاراتی درباره روسای جمهور وقت شوروی مطرح نشده بود.

 

او در بیانیه خود علیه بایدن نوشت: «دلیل چنین رفتاری باید به‌طور تخصصی از سوی روان‌شناسان توضیح داده شود. شهروندان آمریکا باید بابت این رئیس جمهور خجالت بکشند».

 

«پاتریک وینتور» دبیر بخش دیپلماتیک روزنامه انگلیسی «گاردین» نیز در واکنشی نوشت اظهارات بایدن این خطر را به‌وجود می‌آورد که «جنگ برای دفاع از اوکراین را به تهاجم آمریکایی‌ها» مبدل کند.

 

این روزنامه‌نگار انگلیسی متذکر شد، برکناری رئیس جمهور در روسیه، بر عهده این کشور است و نه رئیس جمهور آمریکا و اظهارات بایدن «یک هدیه بد» برای روس‌ها است که در به تصویر کشیدن آمریکا به‌عنوان «قلدر امپریالیست» تبحر دارند.

 

نشریه آلمانی «اشپیگل» در واکنشی نوشت: «جو بایدن در این کار استعداد ویژه‌ای دارد که چیزی که برایش تلاش سختی انجام گرفته است با دهان لق خود بر باد دهد. اما اکنون موضوع بر سر یک شعار انتخاباتی محقق نشده نیست بلکه مسئله جنگ و صلح مطرح است».

 

با این حال در این بین، مواضع ایتالیایی‌ها همسویی زیادی با ادعاهای بایدن داشت. «لوئیجی دی‌مایو» وزیر امور خارجه ایتالیا درباره ادعاهای بایدن در لهستان گفت: «پوتین باید فهمیده باشد که باید دست بردارد. بایدن یک سخنرانی بسیار صریح انجام داد. او از کلمات قاطعی استفاده کرد اما به یاد داشته باشید که در طرف دیگر، پوتین از بمب استفاده می‌کند».

 

انتقادات داخلی به اظهارات رئیس جمهور آمریکا علیه همتای روس

 

سخنرانی بایدن در میان مقامات آمریکایی نیز واکنش‌های مختلفی را به‌همراه داشت. «جیمز ریش» سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی ادعای بایدن درباره کنار زدن پوتین از قدرت را یک «گاف وحشتناک» توصیف کرد.

 

این عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت اظهارات بایدن از آنجا مشکل‌ساز است که دعوت به تغییر رژیم در روسیه یک گام تنش‌زای بزرگ است.

 

او تصریح کرد که مانند مقامات دولت آمریکا از این اظهارات بایدن فاصله می‌گیرد و خطاب به بایدن گفت: «چنین چیزی سیاست ایالات متحده آمریکا نیست. آقای رئیس جمهور لطفا بر روی متن متمرکز بمانید».

 

اشاره ریش به تلاش کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا برای پس گرفتن ادعای بایدن علیه پوتین است. «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته (یکشنبه) در جمع خبرنگاران در فلسطین اشغالی گفت: «در این مورد و در هر موقعیتی، این امر به مردم آن کشور بستگی دارد. [تصمیم درباره] این کار به مردم روسیه مربوط است».

 

«جولین اسمیت» سفیر آمریکا در ناتو با اینکه اظهارات بایدن را «واکنشی انسانی» پس از بازدید از وضعیت پناهجویان اوکراین توصیف کرد، بیان داشت که «ایالات متحده سیاست تغییر رژیم در روسیه را در دستورکار ندارد».

 

«مارک وارنر» رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس سنای آمریکا در اظهاراتی همسو با بیانیه کاخ سفید گفت: «بر عهده مردم روسیه است که تعیین کنند چه کسی در کرملین قدرت را در دست داشته باشد».

 

«راب پورتمن» سناتور جمهوری‌خواه در انتقاد علیه اظهارات بایدن گفت، چنین سخنانی به برگی برای بازی تبلیغاتی روس‌ها به نفع پوتین تبدیل خواهند شد.

 

«مایکل مک‌کاول» عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز در انتقادی مشابه گفت: «در واقع هربار ایالات متحده از تغییر رژیم حرف زده، اوضاع خوب پیش نرفته است».

 

واکنش رسانه‌های آمریکایی به درخواست بایدن برای تغییر رژیم در روسیه

 

ادعای جنجالی بایدن علیه پوتین، در رسانه‌های آمریکایی نیز بازتاب گسترده‌ای داشت. مجری شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» گفت، اظهارات بایدن این سوال را مطرح می‌کند که آیا سیاست آمریکا در قبال روسیه به «بیرون کردن پوتین از دفتر کارش» تغییر کرده است؟

 

«ربکا گرانت» کارشناس شبکه «فاکس نیوز» نیز در واکنشی گفت، چنین «اظهارات بهت‌آوری» در تاریخ روابط روسیه و آمریکا بی‌سابقه است و می‌تواند موجب انجماد عمیق روابط دو کشور شود.

 

گرانت اذعان کرد: «او (بایدن) دقیقاً خواستار تغییر رژیم شد. باید دید وزارت امور خارجه و کاخ سفید از این موضع عقب‌نشینی خواهند کرد یا خیر».

 

اندکی بعد، علاوه بر توضیحات بلینکن در قدس اشغالی درباره ادعای جو بایدن، کاخ سفید نیز مدعی شد منظور بایدن این بود که پوتین باید از اعمال قدرت علیه کشورهای همسایه و منطقه دست بردارد.

 

بایدن پیش از این نیز در اظهاراتی دیگر در طول سفر چند روزه خود به لهستان دردسر ایجاد کرده بود. رئیس جمهور آمریکا حین سخنرانی برای نیروهای آمریکایی حاضر در این کشور گفته بود: «برخی از شما در آنجا (اوکراین) حضور داشته‌اید و هنگامی که به آنجا بروید خواهید دید که زنان و افراد جوان در مقابل تانک‌ها ایستاده‌اند و می‌گویند کشورم را ترک نمی‌کنم».

 

سخنگوی کاخ سفید در گفت‌وگو با شبکه «فاکس نیوز» درباره این اظهارات بایدن توضیح داد و تأکید کرد واشنگتن قصد اعزام نیرو به اوکراین را ندارد.

لاوروف: غرب ارزشی به حاکمیت سایر کشورها نمی‌دهد

وزیر امور خارجه روسیه گفت که غرب ذره‌ای ارزش برای حقوق حاکمیت سایر کشورها قائل نیست.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, امنیتی, اوکراین, بلاروس, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, صربستان, صلح, غرب, نئونازیسم, ناتو

ریچارد هاس: نمی‌دانیم سخنان بایدن را چگونه باید جبران کرد

رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا می‌گوید حرف‌های بایدن وضعیت خطرناک کنونی را خطرناک‌تر کرده و آسیب‌های آن انکارناپذیر است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, تشنج زدایی, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوریه, شرق اروپا, کره شمالی

کرملین: مردم روسیه برای رهبر خود تصمیم می‌گیرند نه جو بایدن

سخنگوی کرملین در واکنش به اظهارات جو بایدن در خصوص لزوم تغییر حکومت در روسیه گفت: این را آقای بایدن نباید تصمیم بگیرد. این موضوعی است که فقط باید با انتخاب مردم فدراسیون روسیه صورت پذیرد.

ادامه

امریکا, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

درادامه برنامه تقویت جناح شرقی ناتو، انگلیس نیروهایش را دو برابر خواهد کرد

بر اساس گزارش روزنامه دیلی تلگراف، در پی توافق رهبران ناتو بر سر تقویت جناح شرقی این ائتلاف، انگلیس نیروهای خود را در شرق اروپا دو برابر خواهد کرد و نیروهای جدیدی را به بلغارستان خواهد فرستاد.

ادامه

اروپا, استونی, امریکا, انگلستان, اوکراین, بلغارستان, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, رومانی, شرق اروپا, فرانسه, کرواسی, لهستان, ناتو, نروژ