
مشاور سیاست خارجی کنگره آمریکا درباره گسترش ناتو هشدار داد و از سنای آمریکا خواست پیش از تصویب عضویت فنلاند و سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) کاملا این اقدام را ارزیابی کند.
مشاور سیاست خارجی کنگره آمریکا درباره گسترش ناتو هشدار داد و از سنای آمریکا خواست پیش از تصویب عضویت فنلاند و سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) کاملا این اقدام را ارزیابی کند.
“درک اینکه چرا از نظر برخی آوردن سوئد و فنلاند به ناتو ایده خوبی است آسان است. اما تمایل به تحقیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و تقویت سلطه نظامی آمریکا در جهان امری کوته بینانه و خطرناک خواهد بود.”
شواهد نشان دهندهٔ این واقعیت است که پای دولت ابراهیم رئیسی در حل مشکلات کشور بهشدت در گل مانده است و او نیز مانند رئیسجمهور قبلی قادر به ایجاد تغییرهای محسوس با هدف بهبود وضعیت معیشتی مردم و اقتصاد ملی ناعادلانه و غارتزدۀ ایران نیست.
یک دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه روند نظامی شدن قطب شمال را نگران کننده خواند.
پایگاه اینترنتی اوراسیا ریویو در مقالهای به بررسی سکوت چین در قبال جنگ اوکراین پرداخت و نوشت: پکن تلاش کرده تا نقشی مستقل در موازنه قوای آمریکا و روسیه داشته باشد.
معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، تایید کرد که مسکو ممکن است در صورت وجود خطراتی برای موجودیت آن، از سلاحهای هسته ای استفاده کند.
به گزارش ایسنا، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در سخنانی به UnHerd News در پاسخ به سوالی درباره احتمال استفاده روسیه از سلاح هستهای گفت: من یک فرد نظامی نیستم و وظیفه من نیست که نتیجه گیری کنم، اما فکر میکنم اگر شما مسالهای با یک کشور هستهای دارید و آن را تهدید می کنید، باید همه احتمالات را در نظر بگیرید.”
وی افزود: من دیپلمات هستم نه نظامی و جزو هیات تصمیمگیرنده درباره اجرای استراتژی هستهای نیستم، اما میتوانم بگویم که ما سلاح هستهای داریم و در صورت وجود هرگونه خطر برای روسیه، میتوانیم از آن استفاده کنیم.
این مقام روس تاکید کرد این احتمال در صورتی امکان پذیر است که روسیه در معرضخطراتی قرار گیرد که موجودیت آن را تهدید میکند.
پولیانسکی گفت: در این مرحله، من صراحتاً با توجه به موضع اوکراین و تلاشهای کشورهای غربی برای دامن زدن به این درگیری، هیچ امکانی برای راهحل دیپلماتیک نمیبینم. باید اعتراف کنم که اکنون فرصتی برای دیپلماسی وجود ندارد. صلح در اوکراین بدون خلع سلاح و پاکسازی نازیسم امکان پذیر نیست.
پیش از این هم دیمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه،درباره احتمال وقوع جنگ هستهای تمام عیار میان روسیه و غرب هشدار داده بود.
سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا هشدار داد دولت این کشور برای حفظ اعتبار از دست رفته خود در اوکراین، در تدارک زمینه سازی متحد کردن نظامی ناتو علیه روسیه است.
روزنامه لوموند با انتشار گزارشی نوشت که آمریکا فاقد یک استراتژی بلندمدت در اوکراین است.
دیمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه، پس از تصویب بسته کمکی ۴۰ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا به اوکراین، ایالات متحده را به راه انداختن “جنگ نیابتی” علیه روسیه متهم کرد و گفت که اقتصاد ایالات متحده آسیب خواهد دید.
وزیر خارجه روسیه ایده رئیس دیپلماسی اروپایی مبنی بر صرف داراییهای مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین را “سرقت” خواند.