استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

دست رد شی جین‌پینگ به دعوت اتحادیه اروپا برای سفر به بروکسل

روزنامه انگلیسی گزارش داد رئیس جمهور چین دعوت اتحادیه اروپا برای شرکت در مراسم ویژه پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک طرفین را رد کرده است. به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین با سفر خود به شهر بروکسل به منظور شرکت در اجلاس ویژه پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک چین-اتحادیه اروپا ... دست رد شی جین‌پینگ به دعوت اتحادیه اروپا برای سفر به بروکسل

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, بلژیک, جنگ سرد, جهان, چین, خبر

حمایت چین از تلاش کشورهای عربی برای تحکیم اجرای آتش بس در غزه

سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد که پکن از تلاش های کشورهای عربی برای تحکیم آتش بس و حفظ امنیت در غزه حمایت می کند. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، تارنمای سی‌ جی تی‌ان به نقل از لین جیان در یک کنفرانس خبری در پکن نوشت: چین از طرح حاکمیت غزه در دوران پس از ... حمایت چین از تلاش کشورهای عربی برای تحکیم اجرای آتش بس در غزه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژیک, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, فلسطین, گزارش, مصر, هژمونیسم

پاسخ اقتصادی به امپریالیسم آمریکا

کشورهای امپریالیستی به‌رهبری آمریکا، بدون هیچ‌گونه حمایتی از سوی سازمان ملل متحد، تحریم های یک‌جانبه‌ای علیه کشورهایی اعمال می‌کنند که جرأت سرپیچی از دستور آن‌ها را دارند. بر اساس یک تخمین، تقریباً یک‌سوم کشورهای جهان در یک مقطع زمانی در معرض چنین تحریم‌هایی قرار گرفته‌اند چنین تحریم‌هایی مسدود کردن دارایی‌های کشورهای تحریم شده است که ... پاسخ اقتصادی به امپریالیسم آمریکا

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بریکس, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, چین, روسیه, سرمایه‌داری, فقر, کره شمالی, کوبا, نئولیبرالیسم, ونزوئلا

روسیه: آمریکا عمداً به ثبات راهبردی در جهان آسیب می‌رساند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: خروج آمریکا از پیمان “آسمان باز”، ادامه سیاست از بین بردن ثبات راهبردی است که طی سال‌های اخیر در واشنگتن دنبال شده و اتهامات علیه مسکو نیز تنها بهانه‌ای برای این اقدامات است.

 

به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، “ماریا زاخارووا” سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که دولت ایالات متحده با اقدامات خود عمداً سیستم ثبات راهبردی در جهان را از بین می‌برد.

 

وی توضیح داد: «ثبات راهبردی و تمام اسنادی که از آن حمایت کرده و چارچوب قانونی فعالیت‌ها و اقدامات کشورها را تعیین می‌کنند، بطور عمدی از سوی ایالات متحده در حال از بین رفتن هستند: پیمان مربوط به دفاع ضدموشکی (در سال)۲۰۰۲ ، پیمان مربوط به نابودی موشک‌های دارای برد متوسط ​​و کوتاه‌تر، بیانیه مربوط به عدم تمایل برای تصویب پیمان ممنوعیت آزمایشات هسته‌ای و اکنون هم پیمان “آسمان باز”. فقط پیمان مربوط به کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی (استارت-۳) باقی مانده است که احتمالاً، آخرین سند تقویت کننده ثبات راهبردی در جهان است. به همین دلیل، از این واقعیت‌ها، که صرفاًنتیجه گیری نیست، واقعیت‌هایی است که ثابت می‌کنند ایالات متحده عمداً کل سیستم ثبات راهبردی را در معرض نابودی قرار داده است.»

 

زاخارووا یادآور شد: «حال چرا آنها این کار را انجام می‌دهند؟ خودشان بارها توضیح داده‌اند که آنها احساس “استثنائی بودن” می‌کنند.»

 

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین گفت که دولت آمریکا افکار عمومی را برای اعلام خبر خروج از پیمان “آسمان باز” آماده کرده است، در حالی که قصد ندارد ادعاهای مطرح شده علیه مسکو را در چارچوب مکانیزم پیش بینی شده در این توافقنامه مورد بحث و بررسی قرار دهد.

 

وی افزود: «ایالات متحده، احتمالاً ، هر شش ماه یکبار توضیحات جدیدتری ارائه می داد تا افکار عمومی را برای تحقق خروج این کشور از پیمان آسمان باز و برداشتن گام‌های بعدی در نظر گرفته شده این کشور آماده کند. آنها گفتند که ادعاهای زیادی علیه روسیه در چارچوب این پیمان دارند. هر بار که ادعاهای جدیدی را مطرح کرده‌اند ، نتوانسته‌‌اند با دلیل و مدرک آنها را ثابت کنند و از همه مهمتر، آنها حتی در چارچوب مکانیسم موجود در نظر گرفته شده این توافقنامه بین المللی هم نمی خواهدند با ما گفتگو کرده و ادعاهای خود را ثابت یا توضیحات طرف روسی در این زمینه را بشنوند.»

 

این دیپلمات بلندپایه روس تاکید کرد: «بدین ترتیب مشخص است که اتهامات علیه روسیه، بار دیگر فقط بهانه‌ای برای توجیه اقدامات خود ایالات متحده است.

 

“دونالد ترامپ” رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که واشنگتن قصد خروج از پیمان “آسمان باز” را دارد که به شرکت کنندگان اجازه پروازهایی بر فراز خاک سایر طرفین، به منظور نظارت بر فعالیت‌های نظامی را می‌دهد پرواز کنند.و “مایکل پامپئو” وزیر امور خارجه ایالات متحده در بیانیه کتبی، توضیح داد که تصمیم به خروج از این توافقنامه بین المللی از ۲۲ ماه مه به اجرا در آمده است. طرف آمریکایی دلیل این اقدام خود را نقض ادعا شده از سوی روسیه نامیده است.

 

مقامات مسکو این ادعاها را تکذیب و تاکید کرده‌اند که روسیه همچنان به این پیمان پایبند مانده و در عین حال اتهامات متقابلی را علیه واشنگتن مطرح می‌کنند.

چین آمریکا را به دادن «پاسخ قاطعانه» تهدید کرد

پکن در واکنش به اظهارات سناتورهای آمریکایی درباره امکان تحریم چین به بهانه کرونا، تهدید کرد که در صورت تصویب هرگونه لایحه‌ای در کنگره آمریکا، قاطعانه به آن پاسخ خواهد داد.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

گلوبال ریسرچ: ترامپ به‌دنبال تشدید درگیری با چین به‌روش‌های مختلف است

هرچند که تنش‌های آمریکا و چین به دوران قبل از کرونا باز می‌گردد، اما آمریکا با مقصر دانستن چین به عنوان منشأ اصلی ویروس کرونا و به کار بردن دیگر تاکتیک‌ها به دنبال افزایش تنش‌ بیشتر با این کشور است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سوریه, کره شمالی, کوبا, مقاله, ونزوئلا

سوخوی روسی هواپیمای آمریکایی را بر فراز مدیترانه رهگیری کرد

نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که یک سوخوی ۳۵ روسیه در اقدامی «ناامن» بر فراز دریایی مدیترانه یک هواپیمایی آمریکایی را رهگیری کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا