سازمان جهانی کار؛ تغییرات آب و هوایی آمار کودکان کار را افزایش می‌دهد

تحقیقات ILO نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی عمیقا بر کار کودکان تأثیر می‌گذارد. به گزارش ایلنا به نقل از ILO، بر اساس مقاله جدید منتشر شده توسط سازمان جهانی کار (ILO)، تغییرات آب و هوایی و تخریب محیط زیست می‌تواند باعث افزایش چندبرابری میزان احتمال پیوستن کودکان به بازار کار شود. به‌ویژه در ... سازمان جهانی کار؛ تغییرات آب و هوایی آمار کودکان کار را افزایش می‌دهد

ادامه

جهان, حقوق بشر, سازمان جهانی کار, فقر, کارگری, کشاورزی, کودکان, گزارش, محیط زیست

“همکاری برای ایجاد جامعه بشری با سرنوشت مشترک: ابتکارات و اقدامات چین”

ایده ایجاد جامعه بشری با سرنوشت مشترک در دهه گذشته برای مردم همه کشورها شکوفایی و توسعه به‌ارمغان آورده و معیشت و رفاه مردم را ایجاد کرده است. «چانگ هوا» سفیر جمهوری خلق چین در تهران در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری تسنیم نوشت: در ۲۶ سپتامبر، چین یک کتاب سفید با عنوان “همکاری برای ایجاد ... “همکاری برای ایجاد جامعه بشری با سرنوشت مشترک: ابتکارات و اقدامات چین”

ادامه

آسیا, آفریقا, ایران, بریکس, تروریسم, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح, عربستان سعودی, فقر, هژمونیسم, همبستگی

خانه‌دار شدن کارگران به رؤیایی دست‌نیافتنی تبدیل شده است

تورم مهاربریده به‌ویژه در بخش مسکن به‌علت حمایت کردن از شرکت‌ها و پیمانکاران بخش خصوصی، بارِ هزینهٔ مسکن را برای کارگران و زحمتکشان سنگین‌تر و دشوارتر از گذشته کرده است. تأمین هزینهٔ رهن و پرداخت اجاره‌خانه یکی از نگرانی‌های اصلی کارگران و زحمتکشان میهن ما شده ‌است. بیش از ۶۰ درصد مزد بگیران شاغل و ... خانه‌دار شدن کارگران به رؤیایی دست‌نیافتنی تبدیل شده است

ادامه

آزادی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, مقاله

چین چشم‌انداز جدید ابتکار «کمربند و جاده» را منتشر کرد

چین به تازگی سندی منتشر کرده است که براساس آن چشم‌انداز و اقدامات لازم برای همکاری در طرح «یک کمربند-یک جاده» برای دهه آینده میلادی مشخص شده است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از شین‌هوا، ژو جیان پینگ، یکی از مقامات کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: این ... چین چشم‌انداز جدید ابتکار «کمربند و جاده» را منتشر کرد

ادامه

آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, اروپا, اقتصادی, جهان, چین, سوسیالیسم, فقر, گزارش

یورش به‌معیشت وامنیت شغلی زحمتکشان؛ با گسترش اعتراض‌ها سیاست‌های ضدکارگری رژیم ولایت‌فقیه را با ناکامی روبه‌رو کنیم

با بحران‌های چندوجهی تولید شده از سوی رژیم ضدمرمی ولایت فقیه در چهار دهه اخیر و ضربات مهلک جنبش سرتاسری “زن، زندگی، آزادی” در بیش از یک سال اخیر به بدنهٔ پوسیده آن، رژیم ولایی تنها راه ادامه حیات را در همراهی کامل دولت، مجلس، و قوۀ قضائیه و تشدید سرکوب و یورش به معیشت ... یورش به‌معیشت وامنیت شغلی زحمتکشان؛ با گسترش اعتراض‌ها سیاست‌های ضدکارگری رژیم ولایت‌فقیه را با ناکامی روبه‌رو کنیم

ادامه

اختلاف طبقاتی, ارتجاع, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, درمان, عدالت اجتماعی, غارتگری, فقر, کارگری, مقاله

خط فقر تهران در عرض دوسال تقریبا دوبرابر شده است

مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی از وضعیت اقتصادی ایران را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش خط فقر، نرخ تورم، بیکاری و ضریب جینی همه در هشت سال گذشته سیر صعودی داشته‌اند.

 

خط فقر متوسط کشوری در ایران از ماهیانه ۵۰۰ هزار تومان برای یک خانواده چهارنفره در سال ۱۳۹۰ به دو میلیون تومان در سال ۹۸ رسیده است. خط فقر در تهران نیز از یک میلیون تومان در سال ۹۰ به چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

 

در سال ۹۶ خط فقر متوسط کشوری اندکی کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و خط فقر شهر تهران دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است این بدان معناست که در عرض دو سال خط فقر در تهران تقریبا دوبرابر شده است.

 

این آمار در تازه‌‌ترین گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر شده است. بر اساس این گزارش نرخ فقر کشوری از کمی بیشتر از ۱۵ درصد  در سال ۹۰ به ۱۸،۴ درصد در سال ۹۷ رسیده است. این بالاترین نرخ فقر کشوری از سال ۹۰ تا ۹۷ است.

 

درآمد سرانه

 

این گزارش همچنین تصریح کرده که درآمد سرانه کشور از سال ۹۰ تا ۹۸، ۳۴ درصد کاهش و قدرت خرید هر ایرانی نسبت به سال ۹۰ حدود یک سوم کاهش داشته است.

 

در حالی که درآمد سرانه هر ایرانی در سال ۱۳۹۰، اندکی بیشتر از هفت میلیون تومان بوده، این درآمد در سال ۹۸ به چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان سقوط کرده است.

 

سیر درآمد سرانه در این سال‌ها همواره نزولی بوده غیر از سال ۹۶ که درآمد سرانه نسبت به سال ۹۵ حدود یک میلیون تومان افزایش داشته است.

 

بر اساس این گزارش اگر از سال ۹۹ به بعد رشد اقتصادی ۸ درصدی تحقق یابد، شش سال زمان نیاز است تا به سطح درآمد سال ۱۳۹۰ بازگردیم.

 

رشد منفی اقتصادی

 

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود متوسط رشد اقتصادی ایران از سال ۱۳۹۱ تا ۹۸ را نزدیک به صفر اعلام کرده است. این نرخ همچنین در سال‌های اخیر بسیار نوسان داشته و مثلا از حدود منفی هشت درصد در سال ۹۱ به حدود ۱۳ درصد در سال ۹۵ رسیده و در سال ۹۸ مجددا به حدود منفی ۷ درصد سقوط کرده است.

 

پیش‌بینی نرخ رشد اقتصادی برای سال ۹۹، حدود منفی شش درصد و برای سال ۱۴۰۰ حدود سه درصد است.

 

نرخ تورم

 

مرکز پژوهش‌های مجلس متوسط نرخ تورم بلندمدت اقتصاد ایران را نزدیک به ۲۰ درصد اعلام کرده است. این در حالی است که متوسط نرخ تورم دنیا در سال ۲۰۱۸، ۲،۴ درصد بوده است. ایران پس از ونزوئلا، زیمبابوه و آرژانتین بالاترین نرخ تورم را دارد.

 

بر اساس این گزارش نرخ تورم نقطه به نقطه در سال ۹۸، کمی بیشتر از ۵۰ درصد بوده است. این بالاترین نرخ تورم از سال ۱۳۷۳ تا کنون است.

 

تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در سال ۹۸، ۸۵،۳ درصد بوده است.

 

در محاسبه تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص قیمت کالاها را در پایان هر ماه نسبت به ماه سال گذشته می‌سنجد. برای مثال، شاخص قیمت اردیبهشت ۹۹ (میانگین موزون قیمت سبد خانوار) به شاخص قیمت مدت مشابه سال قبل، یعنی شاخص قیمت در اردیبهشت ۹۸ مقایسه شود.

 

نرخ بیکاری

 

مرکز پژوهش‌های مجلس نرخ بیکاری را به تفکیک استان، جنسیت، جوانان و فارغ‌التحصیلان اعلام کرده است.

 

بر این اساس در میان استان‌ها کرمانشاه با ۱۸،۷ درصد بالاترین نرخ بیکاری را دارد. پس از آن استان چهار محال و بختیاری با ۱۷،۴ درصد و خوزستان با ۱۵،۷ درصد قرار دارند.

 

نرخ بیکاری در استان تهران ۱۲،۲ درصد است.

 

در اکثر استان‌ها نرخ بیکاری زنان بسیار بیشتر از مردان و گاه تا دو برابر آن است. تنها در استان‌های خراسان شمالی، زنجان و همدان نرخ بیکاری زنان اندکی کمتر از مردان است.

 

ضریب جینی

 

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ایران، ضریب جینی از ۳۷ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۴۰،۹ درصد در سال ۹۷ رسیده است. در این گزارش آمده است: «روند صعودی ضریب جینی و نسبت ده درصد ثروتمندترین به ده درصد فقیرترین جمعیت از سال ۱۳۹۲ نشان دهنده افزایش قابل توجه نابرابری و شکاف اجتماعی در نتیجه رشد اقتصادی منفی و تورم بالای اقتصاد طی این سال‌ها بوده است.»

 

شاخص جینی یا ضریب جینی شاخصی اقتصادی برای محاسبهٔ توزیع ثروت در میان مردم است. بالا بودن این ضریب در یک کشور معمولاً به عنوان شاخصی از بالا بودن اختلاف طبقاتی و نابرابری درآمدی در این کشور در نظر گرفته می‌شود.

فروش «کلیه» برای سرپناه، روزگار زلزله‌زدگان کرمانشاه پس از ۳ سال

با گذشت نزدیک به ۳ سال از زلزله سرپل ذهاب همچنان برخی از مردم زلزله‌زده در کانکس‌ها مشغول زندگی هستند و گرمای تابستان و سرمای زمستان را در بدترین شرایط ممکن سپری می‌کنند.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, فقر, گزارش

به یاد «آسیه» پیرزن کپرنشینی که در مظلومیت جان سپرد

تعداد حاشیه‌نشینان در شهر کرمانشاه چشمگیر است، پژوهشگران آمار این افراد را ۳۳۳ هزار نفر برآورد کرده‌اند. آسیه پناهی پیرزن ۵۸ ساله‌ای که پس از مقابله با ماموران شهرداری به قصد ممانعت از تخریب کپری که در آن زندگی می‌کرد، جان خود را از دست داد نیز یکی از همین افراد بود.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, فقر, گزارش