رسانههای جهان در بامداد روز یکشنبه، ۱۸ آذرماه- یازده روز پس از حملهٔ نیروهای تروریستی تکفیری “هیئت تحریر شام” به سوریه- سقوط دولت بعث سوریه بهرهبری “بشار اسد” را در رأس خبرهایشان قرار دادند. خبر سقوط دولت بشار اسد که با استقبال کشورهای امپریالیستی رو بهرو شد، وضعیتی کاملاً جدید را در صحنهٔ سیاسی خاورمیانه ... اعلامیهٔ حزب تودهٔ ایران دربارۀ سقوط دولت بشار اسد در سوریه
صاحبنظر امور خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما: آمریکا درآمد ناشی از فروش نفت سوریه را صرف تامین مالی شورشیان کرد
یکی از صاحبنظران امور خاورمیانه در گفتوگو با تارنمای نشریه پولیتیکو با اشاره به فقر حاکم بر سوریه، از آمریکا خواست اکنون که حکومت دلخواه در دمشق بر سر کار آمده، از تصرف چاههای نفت این کشور دست بردارد. به گزارش ایرنا، جاشوا لندیس (Joshua Landis) رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما که بیش از ... صاحبنظر امور خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما: آمریکا درآمد ناشی از فروش نفت سوریه را صرف تامین مالی شورشیان کرد
وانگ یی: به انتخاب کشورها برای حرکت در مسیر توسعه حقوق بشر احترام بگذاریم
نشست گفت و گوی بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به طور مشترک توسط وزارت امور خارجه چین و دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در روز دوشنبه نهم دسامبر در شهر هانگجو چین برگزار شد و وانگ یی، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و وزیر امور خارجه چین در ... وانگ یی: به انتخاب کشورها برای حرکت در مسیر توسعه حقوق بشر احترام بگذاریم
روسیه: گفتوگوها درباره سازوکار پرداخت بریکس با وجود تهدیدات ترامپ ادامه مییابد
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که تهدیدات رئیسجمهور آمریکا مبنی بر افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفههای گمرکی برای کشورهای عضو بریکس تاثیری برگفتوگوهای این کشورها درباره ایجاد سازوکار پرداخت برای تبادلات تجاری بریکس نخواهد داشت. به گزارش ایسنا، «الکساندر پانکین» معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگویی بیان کرد که همکاری درباره سازوکارهای پرداخت برای ... روسیه: گفتوگوها درباره سازوکار پرداخت بریکس با وجود تهدیدات ترامپ ادامه مییابد
سقوط دولت فرانسه و چشمانداز مبهم حمایت از اوکراین
بهرغم وعدههای مداوم رئیسجمهور فرانسه در راستای حمایت از اوکراین، سقوط دوباره دولت فرانسه و شکست در تصویب بودجه، کار را برای این کشور در تسریع حمایتهای نظامی از کییف دشوار میکند. به گزارش ایسنا، پس از تصمیم «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه جهت نادیده گرفتن نتیجه انتخابات زودهنگام این کشور و انتصاب فردی از اردوگاه ... سقوط دولت فرانسه و چشمانداز مبهم حمایت از اوکراین
تهدید گمرکی مجدد ترامپ علیه اروپا
رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که اگر اروپا تعرفههای گمرکی بر غذاهای دریایی آمریکا را لغو نکند، اعمال تعرفههای گمرکی بر واردات خودرو از اروپا را در دستور کار قرار میدهد.
به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی “استاندارد”، “دونالد ترامپ”، رئیس جمهور آمریکا بار دیگر اتحادیه اروپا را به اعمال تعرفه های گمرکی بالا بر واردات خودرو از این اتحادیه تهدید کرده است.
وی اعلام کرده که اگر اتحادیه اروپا تعرفه غذاهای دریایی وارداتی از ایالات متحده را لغو نکند این تصمیم خود را عملی خواهد کرد.
ترامپ روز گذشته در یک میز گرد با ماهیگیران در شهر بنگور این انتقاد را به اتحادیه اروپا وارد کرد که روی خرچنگ و سایر غذاهای دریایی آمریکا تعرفه ۲۰ درصدی اعمال میکند.
ترامپ با اشاره به اینکه خرچنگ های وارداتی از کانادا بدون تعرفه گمرکی به اتحادیه اروپا وارد میشوند گفت: کانادا همان خرچنگ را از همان آب ها بدون عوارض گمرکی به اروپا وارد میکند، اما ما باید برای آن تعرفه گمرکی پرداخت کنیم.
رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که اگر اتحادیه اروپا این تعرفه های گمرکی را لغو نکند ما هم تعرفه های گمرکی بر واردات خودرو از این اتحادیه را اعمال میکنیم. وی تاکید کرد که این تعرفه ها نه تنها معادل تعرفه های اروپا خواهد بود، بلکه امکان دارد که افزایش هم پیدا کند.
ترامپ همچنین خطاب به اروپاییان گفت: من با آن ها تماس خواهم گرفت و اگر رویکرد خود را تغییر ندهند، ما تا زمان این تغییر تعرفه های گمرکی بر خودروهای وارداتی آن ها اعمال میکنیم.
ترامپ اعلام کرد که مشاور تجاری او مسئولیت مذاکرات با اتحادیه اروپا در این باره را بر عهده خواهد داشت.
تعرفه های گمرکی یک ابزار فشار محبوب دولت ترامپ است. رئیس جمهور آمریکا مدتهاست که اتحادیه اروپا را با این ابزار تهدید میکند.
اعمال تعرفه های گمرکی بالا بر واردات خودرو از اروپا از طرف آمریکا به ویژه خودروسازان آلمانی را شدیدا تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بحران کرونا بیش از یک چهارم نیروی کار انگلیس را خانهنشین کرد
آمارهای رسمی در انگلیس نشان میدهد که از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون ۸.۷ میلیون شاغل خانه نشین شده که این میزان برابر با یک چهارم کل نیروی کار این کشور است.
بزرگترین بسته نجات اقتصادی چین برای مهار تبعات کرونا
«لی که چیانگ» نخست وزیر چین از اختصاص بزرگترین بسته نجات اقتصادی این برای گریز از تبعات ویروس کرونا خبر داد.
نفت از بحران خارج میشود؟
همزمان با رفع محدودیتها، تقاضا برای نفت رشد کرده است. به گفته کارشناسان نفت، تقاضای چین برای واردات نفت تقریبا به سطح قبل از شیوع کرونا رسیده که این امر در بهبود وضعیت نفت نقش مهمی داشته است.
بحران کرونا، بدهی دولت انگلیس را به بالاترین حد رساند
تازهترین گزارش دفتر آمار ملی انگلیس نشانگر آن است که استقراض دولت این کشور در ماه گذشته میلادی (آوریل) به دلیل بحران کرونا (کووید-۱۹) به بالاترین حد رسیده و بدهکاری ملی به سرعت در حال افزایش است.