رهبر کره شمالی با شرکت در جشنی به مناسبت سال نو میلادی، سال ۲۰۲۵ را سالی «امیدبخش» خواند. به گزارش ایسنا، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی با شرکت در مراسمی، سال نو میلادی را جشن گرفت و در توصیف سالی که گذشت گفت: «سال گذشته، سال تحولی بزرگ و پیشرفتی بیسابقه بود که در ... آغاز سال ۲۰۲۵ با حضور کیم جونگ اون و دخترش در مراسم جشن
تقابل کشتیهای چین و فیلیپین در آبهای مورد مناقشه+ فیلم
در پی تقابل کشتیهای چینی و فیلیپینی در آبهای مورد مناقشه، پکن در واکنش به آنچه «ورود غیرقانونی کشتیهای فیلیپینی به آبهای جزیره هوانگیان» خواند، مانیل را «تحریککننده و ناقض اصلی قوانین بینالمللی» معرفی کرد. به گزارش ایرنا به نقل از نشریه گلوبال تایمز، لیو دِجون سخنگوی پلیس دریایی چین (CCG) امروز (چهارشنبه) اعلام کرد ... تقابل کشتیهای چین و فیلیپین در آبهای مورد مناقشه+ فیلم
نشستِ سران«بریکس» نشانی از پدیدار شدن جهان چند قطبی است
اجلاس عمومی اخیر “صندوق بینالمللی پول” در واشنگتن همراه با نگرانی از احتمال جدی و اجتنابناپذیر افزایش قیمت جهانی نفت در صورت وسعت گرفتن دامنهٔ جنگ در خاورمیانه بهدلیل سیاستهای جنگافروزانه و تهاجمی بنیامین نتانیاهو و تبعات تأثیر منفی آن بر نرخ تورم در کشورهای سرمایهداری با برگزار شدن شانزدهمین نشستِ سران کشورهای عضو “بریکس” ... نشستِ سران«بریکس» نشانی از پدیدار شدن جهان چند قطبی است
هشدار ایلان ماسک نسبت به واکنش احتمالی مسکو بابت تصمیم جدید بایدن
«ایلان ماسک» دوست نزدیک و مورد اعتماد ترامپ نگرانی خود را بابت تصمیم بایدن در صدور مجوز استفاده از موشکهای دوربرد به اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه ابراز کرد. به گزارش ایسنا، «ایلان ماسک» میلیاردر و کارآفرین آمریکایی و شخص مورد اعتماد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا که قول داده است فورا ... هشدار ایلان ماسک نسبت به واکنش احتمالی مسکو بابت تصمیم جدید بایدن
افزایش روابط ویتنام با پکن در سایه تقویت مواضع در دریای جنوبی چین
ویتنام در حالی به دنبال تقویت مواضع خود در دریای چین جنوبی است که همزمان ارتقای سطح روابط با چین را هم دنبال میکند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه استرینتس تایمز، تصاویر جدید منتشر شده توسط مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی مستقر در واشنگتن نشان میدهد که ویتنام در حال ساخت یک باند ... افزایش روابط ویتنام با پکن در سایه تقویت مواضع در دریای جنوبی چین
تلاش ویتنام برای کاهش منازعات با چین
سفر «نگویان شوان پوک» نخست وزیر ویتنام به چین که از امروز شنبه آغاز شده در واقع گامی برای بهبود روابط دو کشور است که به شدت بر سر منازعات دریای جنوبی تیره به نظر می رسد.
به گزارش ایرنا، وی اردیبهشت ماه سالجاری به این منصب رسید و حالا امیدوار است که کشورش بتواند به بازار بزرگ چین دسترسی بیشتری داشته باشد.
با این حال قبل از هر چیز او باید در باره منازعاتی که بر سر تملک بر برخی جزایر دریای جنوبی با چین وجود دارد بحث و مجادله کند و البته وقتی هم به کشورش باز می گردد باید به نگرانی های عمومی از نفوذ همسایه بزرگ در مسائل ملی و منطقه ای ویتنام پاسخ دهد.
هر دو کشور بر سر مالکیت برخی از جزایر بخصوص مجمع الجزایر اسپراتلی که منابع انرژی در دریای جنوبی دارد دارای اختلاف هستند و گهگاه میان گروه های گشتی دریایی آنها رویارویی هایی پیش آمده است.
این سفر شش روزه دقیقا به دنبال سفر اخیر «نگو شوان لیچ» وزیر دفاع ویتنام به چین انجام می شود و بسیاری بر این باورند تلاشی از سوی طرفین برای بهبود مناسبات و برون رفت از مناقشات در حال شکل گیری است.
برنامه سفر او شامل دیدار با «لی کچیانگ» نخست وزیر چین است و همچنین قصد دارد در اجلاس تجارت و سرمایه گذاری چین و کشورهای آسیای جنوب شرقی (آ.سه.آن) در شهر «نن نینگ» در منطقه خودمختار «گوانگ شی» در جنوب شرق نیز شرکت کند.
روزنامه ساوت چاینا از هنگ کنگ می نویسد که پس از افزایش منازعات، این ویتنام بوده که به نوعی در انزوا قرار گرفته و دولت جدید کوشش کرده است به این شرایط پایان داده و اجازه ندهد مناقشات در آبها مانع گسترش روابط با چین و دستیابی به بازار بزرگ این کشور شود.
چین و ویتنام دو شریک راهبردی اقتصادی و سرمایه گذاری هستند و حالا به توافق رسیده اند که به منازعات خاتمه داده و مشکلات را کنار گذاشته و بر توسعه روابط متمرکز شوند.
بزرگترین مشکلی که در روابط تجاری دو طرف وجود دارد کسری تجاری شدید ویتنام در برابر چین است و قرار است نخست وزیر ویتنام در این باره با مقام های پکن گفت و گو کند.
ارزش تبادلات تجاری دو کشور در شش ماه اول سال جاری میلادی (۲۰۱۶) با یک رشد ۲ درصدی به ۳۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید که از این میان سهم واردات ویتنام ۲۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون و صادرات ۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده که البته صادرات حدود ۱۳ ممیز ۷ درصد رشد کرده و واردات ۳ درصد کمتر شده است.
با این وصف به دلیل شرایط بهتر بازار سرمایه گذاری چین برای ویتنامی ها بعید است مشکل کسری تجاری این کشور در برابر پکن در کوتاه مدت حل شود.
چین و ویتنام قبل از سال ۲۰۱۴ به شدت درگیر منازعاتی بر سر استخراج نفت در چاه هایی در دریای جنوبی بودند که روابط آنها را تیره کرد.
آنها در سال ۱۹۷۰ در جزایر پاراسل دریای جنوبی دچار منازعه شدند و در سال ۱۹۷۹ میلادی یک بار منازعه آنها در همین زمینه به درگیری هایی خونبار کشیده شد.
هند، آمریکا، ژاپن و حتی روسیه تلاش زیادی دارند تا ویتنام به دنبال بهبود روابط با چین نباشد تا نفوذ پکن در این کشور کاهش یابد و حتی نارندرا مودی نخست وزیر هند قبل از سفرش به چین برای شرکت در اجلاس «جی ۲۰» در هانوی ویتنام گفت که کشورش آماده است برای همکاری های دفاعی و نظامی میان دو کشور وام ۵۰۰ میلیون دلاری در اختیار هانوی قرار دهد.
ویتنام پیشرو جهان در رشد اقتصادی و جذب سرمایه گذاری خارجی
چشم انداز اقتصادی روشن و جریان قوی سرمایه خارجی، بازار مالی ویتنام را در بین ۵ بازاری قرار داده است که بهترین عملکرد جهانی را داشته اند. شاخص معیار ویتنام از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳.۸ درصد رشد داشته است. کل سرمایه بازار این کشور از ابتدای سال جاری میلادی به بیش از ۷۱ ... ویتنام پیشرو جهان در رشد اقتصادی و جذب سرمایه گذاری خارجی
اعضای دولت جدید ویتنام با ۲۱ چهره جدیدمعرفی شدند
انتقال دولت ویتنام روز شنبه پایان یافت و ۲۱ چهره جدید در کابینه این کشور جای گرفتند تا به برنامه ریزی برای اقتصاد رو به رشد این کشور جنوب شرق آسیا بپردازند که مشکلاتی در راستای خصوصی سازی دارد. پارلمان ویتنام اعتبار ۲۷ عضو کابینه را در حالی که ۶ چهره مهم اقتصادی و ... اعضای دولت جدید ویتنام با ۲۱ چهره جدیدمعرفی شدند