انور ابراهیم: رفتار دوگانه غرب در جنگ‌های غزه و اوکراین، غیراخلاقی است

نخست‌وزیر مالزی با اشاره به تناقض آشکار میان رویکرد غرب در جنگ‌های اوکراین و غزه، گفت کشورهای غربی با این رفتار دوگانه اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته‌اند. به گزارش ایسنا، «انور ابراهیم» نخست‌وزیر مالزی گفت، سیاست کشورهای غربی در قبال جنگ غزه در مقایسه با رویکرد آن‌ها به بحران اوکراین، غیراخلاقی و ریاکارانه است. ... انور ابراهیم: رفتار دوگانه غرب در جنگ‌های غزه و اوکراین، غیراخلاقی است

ادامه

اقتصادی, اوکراین, بریکس, تحلیل, ترکیه, روسیه, صلح, غرب, فلسطین

توافق چین و اتیوپی برای مبادله با ارز‌های محلی

توافق اولیه‌ای بین چین و اتیوپی برای تسهیل تجارت با استفاده از پول ملی اتیوپی و پول ملی چین در طول معاملات بین دو کشور، انجام گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: احمد شیدی، وزیر دارایی اتیوپی از توافق اولیه با چین برای تسهیل تجارت با استفاده از پول ملی اتیوپی، «بیر» و پول ملی چین، ... توافق چین و اتیوپی برای مبادله با ارز‌های محلی

ادامه

آفریقا, اتیوپی, اقتصادی, امارات, بریکس, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, کشاورزی

موافقت اعضای اوپک با تمدید ۲ ماهه کاهش تولید

هشت عضو اوپک پلاس پس از نشست امروز اعلام کردند که دو ماه دیگر تولید نفت را کاهشی نگه می‌دارند. به گزارش باشگاه خبرنگاران: سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) در بیانیه‌ای اعلام کرد که هشت کشور عضو ائتلاف اوپک پلاس با تمدید کاهش تولید داوطلبانه به مدت دو ماه تا پایان نوامبر موافقت کرده‌اند. براساس ... موافقت اعضای اوپک با تمدید ۲ ماهه کاهش تولید

ادامه

اقتصادی, الجزایر, امارات, جهان, خبر, روسیه, عراق, عربستان سعودی, عمان, قزاقستان, کویت

کارشناس اسپانیایی: پشتیبانی چین موجب کمک به توسعه اقتصادی آفریقا شده است

“کمک‌های چین در زمینه پرورش استعداد‌های کشاورزی در آفریقا و توسعه کشاورزی در این قاره، از جمله عوامل ضروری برای دستیابی کشورهای آفریقایی به توسعه است. اخیرا «خولیو ریوس»، چین شناس اسپانیایی در مقاله‌ای با عنوان “تغییر سیمای آفریقا با کمک چین” با بیان این مطلب به نقش مهم چین در توسعه کشاورزی آفریقا پرداخته ... کارشناس اسپانیایی: پشتیبانی چین موجب کمک به توسعه اقتصادی آفریقا شده است

ادامه

آفریقا, اسپانیا, اقتصادی, جهان, چین, رواندا, کشاورزی, گرسنگی, گزارش

پوتین: روسیه حامی راه‌حل ۲ دولتی برای مناقشه خاورمیانه است/ از هریس حمایت می‌کنیم

رئیس‌جمهور روسیه امروز پنجشنبه، در مجمع اقتصادی ولادیوستوک گفت، دولت مسکو باید به فکر ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در خاور دور روسیه باشد. او همچنین با اشاره به جنگ اوکراین، پیشروی روس‌ها را برجسته کرد. او همچنین از کامالا هریس برای انتخابات آمریکا حمایت کرد. به گزارش ایسنا، «مجمع اقتصاد شرق» روز سه‌شنبه آغاز به کار ... پوتین: روسیه حامی راه‌حل ۲ دولتی برای مناقشه خاورمیانه است/ از هریس حمایت می‌کنیم

ادامه

آذربایجان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, اوکراین, ایران, برزیل, بلاروس, تحلیل, ترکمنستان, ترکیه, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا, عربستان سعودی, فلسطین

اروپایی‌ها مخفیانه از روسیه نفت می‌خرند

یک پایگاه غربی نوشته کشورهای اروپایی علی‌رغم تهدید روسیه به تحریم همچنان در حال خرید نفت از این کشور به صورت مخفیانه هستند.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، منابع خبری می‌گویند نفت روسیه طی هفته‌های گذشته راهش را به بازار اروپا باز کرده. با آنکه تهدیدها و لفاظی‌ها برای تحریم روسیه همچنان ادامه دارند اما محموله‌های نفت این کشور تحویل نفت‌کش‌ها می‌شوند و در حالی که مقصدشان «نامعلوم» اعلام می‌شود سر از بازارهای نفت اروپا در آورده و در آنجا به صورت مخفیانه خرید و فروش می‌شوند.

 

پایگاه فورچون به نقل از تانکر ترکرز که حرکت نفتکش‌ها را رصد می‌کند نوشته تنها در ماه آوریل به طور متوسط روزانه ۱.۶ میلیون بشکه نفت، روسیه را ترک کرده و روانه مقصدهای نامعلوم شده است.

 

گزارشی جدید از وال‌استریت‌ژورنال نشان می‌دهد این رویه به تازگی افزایش پیدا کرده و در ماه آوریل بیش از ۱۱.۱ میلیون بشکه نفت تحویل تانکرهایی بدون مقصد معلوم شده‌اند. این در حالی است که تا قبل از آغاز جنگ اوکراین آمار ارسال چنین محموله‌هایی تقریباً صفر بوده است.

 

با آنکه اتحادیه اروپا هنوز به صورت رسمی واردات نفت از روسیه را تحریم نکرده، تاجران نفتی در اروپا خودشان به پیشواز تحریم‌های احتمالی رفته‌اند. پایگاه فورچون نوشته این تاجران نگران هستند که خرید نفت از روسیه به عنوان تأمین مالی دولتی دیده شود که به ارتکاب «جرائم جنگی» متهم شده است.

 

اما اکنون که ۶ هفته از حمله روسیه به اوکراین می‌گذرد، نفت ارزان‌قیمت روسیه برای تاجران نفتی اروپایی وسوسه‌انگیزتر از آن است که بتوانند از آن بگذرند.

 

پایگاه فورچون در پاسخ به این سوال که عنوان «مقصد نامعلوم» چه معنایی می‌دهد نوشته نفت در دریا به کشتی‌های بزرگتری منتقل شده و با نفتی که از مبدأهای دیگر آمده مخلوط می‌شود تا به این شکل، نقطه مبدأ آن نامعلوم شود.

 

تاجران به روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گفته‌اند نفتی که به عنوان نفت مخلوط لتونی یا نفت مخلوط ترکمنستان در بازار عرضه می‌شود حاوی مقادیر زیادی نفت روسیه است.

 

اما نامعلوم اعلام کردن مقصد کشتی‌ها تنها روش روسیه برای دور زدن تحریم‌ها نیست. روش دیگر این است که کشتی‌ها ترانسپوندر خودشان را روشن کنند. فورچون نوشته انجام این اقدام از زمان آغاز جنگ اوکراین ۶۰۰ درصد افزایش داشته است.

 

آمریکا، کانادا، انگلیس و استرالیا کشورهایی هستند که نفت روسیه را تحریم کرده‌اند اما اتحادیه اروپا که وابستگی بیشتری به انرژی روسیه دارند هنوز بر سر تحریم‌ها تصمیمی نگرفته‌اند. روسیه در حال حاضر تأمین‌کننده ۲۷ درصد از نفت کشورهای اروپایی است.

 

روسیه از روز ۵ اسفند (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوری‌های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازی‌زدایی» از این کشور اعلام کرد.

 

روسیه همچنین اعلام کرده  اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است.

روزنامه جمهوریت: قدرت آمریکا برای حفظ «جهان تک قطبی» کافی نیست

روزنامه جمهوریت در گزارشی به بررسی پیامد‌های اقتصادی جنگ اوکراین بر جهان پرداخته و اعلام کرد شاخص اقتصادی چین برخلاف آمریکا درحال اوج گیری است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, حضور نظامی, روسیه, سوریه, شرق آسیا, شرق اروپا, عراق, لیبی

مخالفت فعالان کارگری و صنعت در آلمان با تحریم‌های روسیه

اتحادیه‌ها و روسای شرکت‌ها در آلمان با تحریم واردات گاز روسیه توسط اتحادیه اروپا مخالفت کرده و اعلام کردند چنین اقدامی منجر به تعطیلی کارخانه‌ها و نابودی مشاغل در آلمان خواهد شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, اوکراین, تحریم, جهان, حقوق بشر, دونتسک, روسیه, کارگری, لوگانسک

هشدار روسیه درباره خطر درگیری‌ ناخواسته با ناتو در قطب شمال

رئیس کمیته ارشد شورای قطب شمال روسیه گفت که افزایش فعالیت اخیر ناتو در قطب شمال و برگزاری مانورهای نظامی در شمال نروژ، مایه نگرانی است و کمکی به تامین امنیت در این منطقه نمی‌کند.

ادامه

تحلیل, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو, نروژ