هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
آمریکا: هند هرگز متحد ما نخواهد بود
معاون وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که هند هیچگاه متحد و شریک رسمی آمریکا نخواهد بود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «کرت کمپبل» معاون وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که هند یک قدرت بزرگ است اما هرگز متحد یا شریک آمریکا نخواهد بود. معاون وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه در جلسه ... آمریکا: هند هرگز متحد ما نخواهد بود
آغاز «لویه جرگه» مشورتی صلح افغانستان در میان انتقاد و تحریم
به رغم انتقادات به برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح و تحریم از سوی برخی افراد مطرح افغان، این نشست امروز دوشنبه با حضور سه هزار و ۲۰۰ نماینده منتخب و بیش از ۲۰۰ مهمان از سراسر افغانستان در شهر کابل پایتخت افغانستان آغاز شد.
به گفته «محمد عمر داوودزی» رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان، مقامات قوه قضاییه و قوه اجراییه نیز به عنوان مهمان در این نشست شرکت کردند. این نشست به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت؛ ۳۰ درصد از شرکت کنندگان در این جرگه را زنان تشکیل می دهند.
لویه جرگه در حالی آغاز شد که بسیاری از چهره های سیاسی از جمله «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی با تحریم جرگه مشورتی اعلام کردند که در این نشست شرکت نخواهند کرد.
به گفته این مقامات این جرگه ‘بی موقع، غیرضروری و باعث اتلاف منابع دولتی’ است و این جرگه فاقد جایگاه حقوقی است.
پیشتر نیز چند طالبان نیز با انتشار بیانیه ای لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان را یک ‘دسیسه و غیرقابل قبول’ خواند.
کابل از روز شنبه به مدت یک هفته به دلیل برگزاری این نشست تعطیل شده است و تدابیر شدید امنیتی در این شهر حکم فرماست.
تمامی راههای منتهی به محل برگزاری لویه جرگه از سوی نیروهای امنیتی مسدود شده است و از فاصله چند کیلومتری کمربندهای امنیتی برای تلاشی ایجاد شده است و فقط به افراد و وسایط نقلیه اجازه داده می شود که کارت اشتراک در جرگه مشورتی صلح را داشته باشند.
طالبان و داعش پیش از برگزاری این جرگه اعلام کردند که جرگه مشورتی صلح را در شهر کابل مورد حمله قرار خواهند داد.
به گزارش رسانه های افغان، تدابیر شدید امنیتی امروز شهر کابل باعث جان باختن یک نوزاد شد؛ پدر این نوزاد می گوید هنگامی که میخواست نوزاد بیمارش را به بیمارستان ببرد، نیروهای امنیتی در شهر کابل به امبولانس اجازه این کار را ندادند و سپس این نوزاد در آغوش مادرش جان داد.
لویَه جَرگه یا جرگهٔ بزرگ یا جرگهٔ ملی، به معنی «گردهمایی بزرگ سران قبایل افغانستان» است. لویه جرگه بزرگترین مجمع بزرگان و شخصیتهای قومی و اجتماعی کشور افغانستان است و در موارد بحرانی در افغانستان تشکیل میشود.
در بیشتر موارد از سوی پادشاه یا رئیس جمهور فراخوانده شده اعضای آن میتوانند هم انتخابی و هم انتصابی باشند.
نخستین جرگه در سال ۱۱۶۰ هجری (۱۷۴۷ میلادی) برگزار شد. این جرگه سرنوشت و آینده کشور تازهای به نام افغانستان را رقم زد، پس از ۹ روز مباحثه میان سران اقوام غلزایی، پوپلزایی، نورزایی، سدوزایی و دیگران، احمدشاه ابدالی از قوم سدوزایی به عنوان پادشاه برگزیده شد.
لویه جرگه واژهای پشتو است که در زبان فارسی دری به معنی جرگه بزرگ است. جرگه واژهای فارسی و به معنی گروه و صف آمدهاست. جرگه در کاربردهای سیاسی-اجتماعی آن به معنی گرد همایی و نشست است. به عبارت دیگر هر مجلس، جلسه و اجلاسی که برای تصمیم گیری، نظر خواهی و مشورت دربارهٔ یک امر محلی، ملی و قومی برگزار شود، جرگهاست.
آنچه جرگه را از نشستها و گردهماییهای دیگر جدا میسازد محتوأ، شیوه کار و منظور آن است. محتوای جرگه مردمی است و برای سنجش آرای عمومی. از این رو برخی آن را نوعی رفراندم یا همهپرسی خواندهاند
ایرنا
دور جدید تنش بین واشنگتن و اسلامآباد؛ پاکستان هم تحریم شد
به دنبال امتناع پاکستان از پذیرش و بازگرداندن شهروندان اخراج شده این کشور از آمریکا، واشنگتن تحریمهایی را علیه این کشور وضع کرد.
تسهیل مکانیزم تجارت ایران و هند بر اساس روپیه
یک منبع آکاه از تسهیل روند آغاز به کار مکانیزم مالی ایران و هند خبر داد
تایمز او ایندیا: تحریمهای آمریکا علیه ایران و ضربهای که بهاقتصاد هند وارد میشود
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا هر چند در سخنرانیهای خود از نارندرا مودی نخستوزیر هند به عنوان یک همکار بینالمللی خود یاد کند اما دهلی نو به طور فزایندهای از تصمیمهای ناگهانی آمریکا در اعمال تحریمهای یکجانبه علیه ایران که منافع ملی این کشور را نادیده میگیرد ناراضی است.
کشته شدن دست کم ۷ معدنچی در پی انفجار معدن در افغانستان
در پی انفجار در یک معدن ذغالسنگ در ولایت سمنگان دستکم هفت معدنچی کشته شدند.