فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد دغدغه اصلی شهروندان اروپایی که قرار است به زودی در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کنند، فقر و بحران هزینه‌های زندگی است. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نظرسنجی انجام شده توسط پارلمان اروپا نشان می‌دهد علی‌رغم برجسته نشان دادن مسئله مهاجرت غیرقانونی در رسانه‌ها، دغدغه اصلی رای‌دهندگان اروپایی «فقر، بحران هزینه‌های زندگی و محرومیت ... فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا

ادامه

آمریکا, اروپا, امنیتی, انگلیس, بلژیک, پناهجویی, خبر, فقر, معیشت

مبارزهٔ کارگران و زحمتکشان بر ضد آزادسازیِ مزد

به‌رغم نرخ‌های تورم‌ بالای ۵۰ درصد، با تعیین افزایش مزد و مستمری ۲۰ درصدی در لایحه بودجه‌ها، رئیسی و نمایندگان مجلسِ یکدستِ یازدهم یورش وحشیانه‌ای برای آزادسازی مزد و مستمری کارگران و بازنشستگان را به‌پیش برده‌اند. با تشدید بهره‌کشی از زحمتکشان و پیش‌بُرد اقتصاد نولیبرالی هدف رئیس‌جمهور برگزیدهٔ خامنه‌ای هماهنگ کردن بیش از پیش اقتصاد ... مبارزهٔ کارگران و زحمتکشان بر ضد آزادسازیِ مزد

ادامه

امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, سازمان جهانی کار, عدالت اجتماعی, غارتگری, فساد, فقر, کارگری, معیشت, نئولیبرالیسم

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

با تشدید استثمار وحشیانه پرستاران و کادر درمان و سرکوب اعتراض‌های‌شان از سوی رژیم ولایی، مبارزهٔ پرستاران برای اصلاح تعرفه‌های پرستاری، افزایش کارانه و دستمزد، حذف اضافه‌کار اجباری، برقراری فوق‌العادهٔ خاص برای کادر درمان، اجرای صحیح قانون بهره‌وری، و جز این‌ها نیز در ماه‌های اخیر شدت یافته است. “دبیرکل خانه پرستار” اخیراً از پرونده‌سازی توسط ... مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

ادامه

بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, معیشت, مقاله

سقوط کارگران بیش از همیشه به زیر خط فقر مطلق

از اسفند ۱۴۰۰ تا امروز (۱۹ فروردین ۱۴۰۳)، قیمت دلار در بازار ایران ۲۴۵ درصد افزایش داشته است اما نرخ افزایش حداقل دستمزد کارگران در همین بازه زمانی فقط ۱۱۹.۳ درصد بوده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، روزهای ابتدای فروردین است و کارگران سرخورده و دلسرد از مذاکرات مزدی؛ علیرغم پافشاری نمایندگان کارگری در شورایعالی ... سقوط کارگران بیش از همیشه به زیر خط فقر مطلق

ادامه

ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, گزارش, معیشت

یک جامعه‌شناس؛ در تهران بالای ۲۰ هزار کارتن خواب داریم / ۵ میلیون نیز حاشیه نشین

حریرچی گفت: در تهران بالای ۲۰ هزار کارتن خواب داریم که تنها در زمستان به یاد این افراد می‌افتیم. تنها راهی هم که به ذهن‌مان می‌رسد، اسکان دادن در گرمخانه‌ها برای جلوگیری از یخ زدگی این افراد در کنج خیابان است.

 

امیرمحمود حریرچی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه، در رابطه با وضعیت کنونی بی‌خانمان‌ها در جامعه با بیان اینکه افراد رها شده زیادی در کشور وجود دارد که کارتن خواب ها یکی از این اقشار هستند، گفت: متاسفانه کارتن خواب‌ها را زمانی به یاد می آوریم که هوا رو به سردی می‌رود این درحالی است که توجه به آنها نباید مختص به فصل خاصی باشد.

 

او ادامه داد: اسکان بی‌خانمان‌ها در زمستان در مکان‌هایی است که از آن نفرت دارند. در واقع گرمخانه‌ها برای این افراد حکم زندان را دارد و عموما بیشترین تحقیرها از سوی این مکان‌ها به این افراد می‌شود به عنوان مثال اجازه رفتن به دستشویی را در هنگام شب ندارند چراکه مسئولان گرمخانه‌ها تصور می‌کنند رفتن به دستشویی بهانه‌ای برای مصرف مواد مخدر است.

 

این جامعه‌شناس با اشاره به اینکه بحث کارتن خوابی، آخرِ خط مهاجرت است، عنوان کرد: بخش عمده کارتن خوابی (حدودا ۷۰ درصد) را مهاجرین تشکیل می‌دهند به این دلیل که این افراد ابتدا در حاشیه شهرها سکونت داشتند وبه دلیل نبود امکانات و مشکلات اقتصادی به زیر پل ها و گوشه خیابان ها کشیده شدند.

 

حریرچی کارتن خوابی را ته خط محرومیت و فلاکت و ناامیدی دانست و افزود: این موضوع فقط مختص ایران نیست بلکه در تمام دنیا این افراد با چنین شرایطی وجود دارند البته با این تفاوت که در کشورحجم بسیار بالای کارتن خوابی را داریم، در شرایطی که می‌توانست چنین نباشد.

 

این استاد دانشگاه محرومیت زدایی را راهی برای کمک به حاشیه نشینی و به طبع آن کارتن خوابی دانست و توضیح داد: بخشی از کارتن خواب‌ها افرادی هستند که از خانواده خود به دلیل اعتیاد طرد شده‌اند و چون جایی را نداشتند، ترجیح داده‌اند در کنار افرادی باشند که بتوانند به آسانی به مصرف مواد مخدر ادامه دهند. متاسفانه این اتفاق تا جایی ادامه پیدا می‌کند که این افراد یا در زمستان یخ می‌زنند و یا به دلیل سوءمصرف مواد مخدر اوردوز کرده و از بین می روند.

 

او با تاکید بر اینکه به لحاظ بهداشت و سلامت شرایط این افراد بسیار بغرنج است، ادامه داد: این افراد عموما از مشکلات پوستی و ناراحتی‌های دهان و دندان رنج می‌برند به لحاظ روحی نیز گاهی دچار افسردگی و بیماری‌های روانی هستند.

 

این جامعه‌شناس عنوان کرد: در تهران بالای ۲۰ هزار کارتن خواب داریم که تنها در زمستان به یاد این افراد می‌افتیم. تنها راهی هم که به ذهن‌مان می‌رسد، اسکان دادن در گرمخانه‌ها برای جلوگیری از یخ زدگی این افراد در کنج خیابان است.

 

این استاد دانشگاه گفت: به نظر می‌رسد کشور ما قرار نیست محرومیت‌زدایی کند! مسئولان نمی‌خواهند ببینند که چرا مردم مهاجرت می‌کنند. مشکلات اقتصادی و کمبود امکانات در روستاها بیداد می‌کند و گاهی حداقل‌های زندگی در این مکان‌ها وجود ندارد و نهایتا پدیده مهاجرت‌ها به حاشیه شهرها زیاد می‌شود.

 

حریرچی با بیان اینکه از عدم توسعه نیافتگی اجتماعی در کشور رنج می‌بریم، ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ میلیون حاشیه نشین داریم که ۴ الی ۵ میلیون نفر از آن ها در تهران حضور دارند. تنها شیوه ای هم که میدانیم به این شکل است که در تابستان ها کودکان کار را ساماندهی میکنیم و زمستان ها به فکر کارتن خوابها میافتیم.

 

او خاطرنشان کرد: علاوه بر موضوع محرومیت‌زدایی، شهرداری‌ها باید به شکل ویژه این آسیب را دنبال کنند. در حال‌ حاضر در پایتخت ۲ هزار و ۸۰۰ برج غول پیکر خالی داریم که معلوم نیست چه کسی به آن‌ها مجوز داده است. در این شرایط اینگونه تصور می‌شود که شهر تنها مختص به شمال شهر و اقشار ثروتمند شده است و باقی افراد جامعه به حاشیه کشانده شده‌اند.

 

این دانشگاه با اشاره به اینکه دلیل چنین اتفاقاتی حجم بالای محرومیت و فراموش شدگی است، افزود: متاسفانه در کشور تنها چیزی که از توسعه می‌شنویم فعالیت‌های عمرانی است در حالی که توسعه باید در تمام بخش‌ها به‌ویژه عدالت اجتماعی اتفاق بیفتند. در واقع عدالت اجتماعی باید برای تمام اقشار جامعه یک حق دانسته شود چراکه یک جامعه استاندارد، جامعه‌ای است که در آن حداقل رضایت زندگی افراد تامین شده باشد.

ناهید سمیعی

برنا

خودسوزی به خاطر یک پیمانه برنج !

در نهایت به خانه‌ای بدونِ مادر رفتیم. چهار بچه قد‌‌و‌نیم‌قد در خانه بودند که تمام‌ آنها شاهد خودسوزی مادر بوده و گُرگفتن، سوختن و داد و فریادِ مادر هنگام مرگ را به چشم دیده بودند. روز اتفاق، کوچک‌ترین بچه خانه، چندین‌بار سراغ مادر می‌رود؛ گرسنه است و برنج می‌خواهد، اما نه غذایی در خانه هست ... خودسوزی به خاطر یک پیمانه برنج !

ادامه

ایران, حقوق بشر, فقر, گزارش

نماینده کهگیلویه: فقر اقصادی عامل خودسوزی زنان در دهدشت

عدل هاشمی گفت: یک خانواده ۵ الی ۶ جوان تحصیلکرده دارد و دستش به هیچ جا بند نیست و کاری نیست که انجام دهند. رودخانه هم بغل دست شان است اما نمی توانند آب برای کشاورزی پمپاژ کنند وچنان مشکلات زندگی به آنها فشار می‌آورد که مرگ را ترجیح می‌دهد.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر, زنان, فقر