پذیرش دختران در دانشکده‌های پزشکی افغانستان از سر گرفته شد

وزارت بهداشت حکومت سرپرست طالبان اعلام کرد که روند پذیرش دختران فارغ التحصیل پایه دوازدهم افغان در دانشکده‌های پزشکی دولتی برخی شهرهای این کشور آغاز شده است. به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آوا، وزارت بهداشت حکومت سرپرست طالبان روند پذیرش دختران فارغ التحصیل پایه دوازدهم در دانشکده‌های پزشکی دولتی شهرهای ... پذیرش دختران در دانشکده‌های پزشکی افغانستان از سر گرفته شد

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, زنان

رئیس‌جمهور قرقیزستان خطاب به آمریکا: در امور کشورمان دخالت نکنید

به دنبال واکنش ایالات متحده به تصویب یک قانون در قرقیزستان که طبق ادعای آمریکا برگرفته از یک قانون سرکوبگر در روسیه است، بیشکک به شدت از واشنگتن انتقاد کرد و عدم مداخله آمریکا در امور داخلی این کشور را خواستار شد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، صدیر جباروف رئیس جمهور قرقیزستان امروز دوشنبه ... رئیس‌جمهور قرقیزستان خطاب به آمریکا: در امور کشورمان دخالت نکنید

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, اتحادیه اروپا, حقوق بشر, روسیه, قزاقستان, گزارش

سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی

شورای دولتی چین شهر ارومچی، کاشغر و هورگوس در سین کیانگ را به طور آزمایشی به عنوان منطقه آزاد تجاری معرفی کرد که به توسعه طرح کمربند – جاده این کشور و ارتباط با آسیای میانه کمک کند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شین هوا، دولت چین در منطقه سین کیانگ به طور آزمایشی ... سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی

ادامه

آسیا, آسیای میانه, اروپا, اقتصادی, چین, شرق آسیا, غرب, کارگران, گزارش

تلاش برای کودتا در قرقیزستان ناکام ماند

ماموران امنیتی قرقیزستان چند تن از افراد مشهور و یک تاجر را به اتهام تلاش برای کودتا و به دست گرفتن قدرت بازداشت کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ کمیته دولتی امنیت ملی قرقیزستان از دستگیری حامیان امام الدین تاشوف تاجر و یک فعال با نام تیلیخمت کورنوف که به تلاش برای کودتا و به دست ... تلاش برای کودتا در قرقیزستان ناکام ماند

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, امنیتی, جهان, خبر, قرقیزستان

چین خواستار تعدیل تحریم‌ها علیه افغانستان شد

چین از شورای امنیت سازمان ملل خواست که با توجه به شرایط فعلی در افغانستان تحریم‌ها علیه این کشور را تعدیل کند. به گزارش ایرنا به نقل از شینهوا، گنگ شوانگ معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل پنجشنبه گفت: افغانستان در مرحله حساسی از بازسازی و احیای آرام است. جامعه بین‌المللی باید تعامل سازنده ... چین خواستار تعدیل تحریم‌ها علیه افغانستان شد

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا

معاون غنی: طرح صلح آمریکایی برای افغانستان، شیطانی است

معاون رئیس‌جمهوری افغانستان روز دوشنبه در واکنش به انتشار طرح آمریکایی برای صلح افغانستان، گفت: این طرح صلح یک طرح شیطانی است که از آن بوی لابی‌گری تروریست‌ها به مشام می‌رسد.

 

به گزارش ایرنا، امرالله صالح معاون اول رئیس جمهوری افغانستان امروز دوشنبه در نشستی با رسانه ها اعلام کرد: این طرح صلح آمریکایی که تعدادی از هموطنان را ذوق زده کرده است چیزی جز یک پروژه برای ایجاد تفرقه در میان ملت و تضعیف افغانستان نیست.

 

وی بدون اینکه از فردی نام ببرد گفت: بر اساس این طرح، پشتون ها تحت فشار قرار می‌گیرند تا به لحاظ ساختاری حاکمیت طالبان را به عنوان تنها ساختار سیاسی و هویت سیاسی خود بپذیرند.

 

طرح صلح مطرح شده از سوی دولت آمریکا یک طرح ۸ صفحه‌ای است که طی چند روز گذشته در رسانه‌های افغانستان دست بدست شد و گفته می‌شود توسط یک موسسه آمریکایی برای تعیین صلح و نقشه راه آینده این کشور طرح‌ریزی شده است.

 

مهمترین چیزی که در آن طرح آمده است، تعیین یک دولت موقت به نام «حکومت اسلامی صلح» است که در این دولت موقت نیز ۵۰ درصد قدرت به طالبان واگذار شده است.

 

در بخش دیگری از این طرح، دولت موقت برای انتخابات ملی کار خواهد کرد و بر اساس این سند، اداره اجرایی به رهبری رییس‌جمهوری و نخست وزیر، مجلس و قوه مستقل قضایی سه بخش اساسی حکومت خواهند بود.

 

براساس این طرح شورای عالی فقه اسلامی، کمیسیون آمادگی برای تدوین قانون اساسی، کمیسیون آشتی ملی، نظارت بر عملی شدن آتش‌بس و برگشت مهاجران از ۵ بخش مهم حکومت آینده خوانده شده است.

 

همچنین بر پایه این طرح، رییس‌جمهوری و نخست وزیر حکومت موقت را طرف‌های افغانی روند صلح انتخاب می‌کنند و تمامی نهادهای کلیدی از جمله نهادهای امنیتی، دفاعی و مالی بین جمهوریت و طالبان بطور مساوی تقسیم می‌شوند.

 

براساس این طرح مجلس نمایندگان در این حکومت، ۳۳۴ عضو خواهد داشت که ۲۵۰ تن آن از اعضای کنونی مجلس را می‌سازند و ۸۴ تن دیگر از سوی طالبان، معرفی خواهند شد.

 

از میان ۱۰۲ عضو مجلس سنا نیز ۳۴ نماینده از سوی طالبان، ۳۴ نفر از طرف دولت و ۳۴ تن هم از شوراهای استانی برگزیده خواهند شد.

 

برهمین اساس بود که صالح این طرح را مشابه طرح پیشنهاد شده در دهه ۹۰ میلادی یا همان طرحی که ارتش پاکستان در آن زمان طرح ریزی کرده بود خواند و افزود: به عبارت دیگر اجرای این طرح موجب می‌شود تا نواحی جنوب و شرق افغانستان به منطقه نفوذ یا حیاط خلوت پاکستان تبدیل شود و در این طرح  ۵۰ درصد به اصطلاح قدرت به شمال می‌رسد.

 

به گفته وی، روش تقسیم ۵۰ درصد قدرت برای شمال چنان مبهم و پیچیده است که در واقع شمال را به منطقه منازعه و کشمکش قومی تبدیل می‌کند. به عبارت دیگر در شمال باید هرکس علیه شخص دیگر بجنگد تا یک گروه پیروز گردد و اگر نشد، دست نیاز به دامن طالبان دراز کند.

 

معاون او رئیس‌جمهوری با اعلام اینکه این طرح دولت کابل را به هیچ تقلیل می‌دهد و رییس‌جمهوری با کمترین وزن سیاسی در میان دو نیروی هم وزن در حالت بحرانی قرار می‌دهد، تأکید کرد که این طرح افغانستان را فاقد مرکزیت اداری و سیاسی کرده و برای تمام کشورهای دخیل و ذی‌نفع یک بخش نفوذی ایجاد می‌کند.

 

معاون رئیس جمهوری افغانستان گفته است که بر اساس این طرح مردم در تعیین و ساختن هیات گزینش هیچ نقشی نخواهند داشت. بازهم در این طرح شیطانی نیمی از اعضای هیات گزینش از جانب طالبان و نصف دیگر  آن توسط طرف دیگر تعیین می‌گردد. طرف دیگری که درین طرح تعریف نشده است.

 

عنایت‌الله بابر فرهمند، معاون نخست شورای عالی مصالحه ملی نیز به طلوع نیوز افغانستان گفت که ما چنین مدل جمهوریتی را به نفع مردم افغانستان نمی‌بینیم که مشارکت سیاسی به هعمراه داشته باشد، ما نباید به نام دل خوش باشیم بلکه باید در پی محتوای جمهوریت باشیم.

 

محمدسرور دانش معاون دوم رئیس‌جمهوری افغانستان هم پیش از این از مردم خواسته بود که به دشمنان داخلی و خارجی کشور اجازه ندهند بار دیگر مانند گذشته‌، یک نوع فروپاشی و انقطاع دیگر را بر جامعه تحمیل کنند.

 

وی تاکید کرد به اینکه نباید در وضعیتی قرار گرفت که برای رسیدن به صلح، به وجود دولت موقت نیاز شود.

 

در این حال هیأت گروه طالبان در سفری که به مسکو داشت صراحتا اعلام کرد چنانچه دولت موقتی براساس گفت وگو های صلح تعیین شود و اشرف غنی قدرت را به آن دولت واگذار کند، آنها نیز با این دولت کار خواهند کرد، طرحی که دولت افغانستان هرگز آنرا نخواهد پذیرفت.

استفاده نظامیان آمریکایی از کودکان افغان برای پاکسازی تله‌های انفجاری

یک نظامی آمریکایی در افغانستان فاش کرد که نیروهای آمریکایی برای یافتن تله‌های انفجاری در شهرهای این کشور از کودکان افغان استفاده می‌کردند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, حقوق کودک, خبر, دخالت نظامی

اندیشکده آمریکایی: توافق دولت افغانستان و طالبان تا خروج نظامیان آمریکا غیرممکن است

اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا اظهار داشت که دستیابی دولت افغانستان و طالبان تا زمان تعیین شده برای خروج نظامیان آمریکایی در ماه می سال جاری تقریباً غیرممکن است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حضور نظامی, مقاله

نتیجه مذاکرت صلح امریکا با طالبان، صفرشدن تلفات آمریکایی‌ها و افزایش قتل و کُشتار مردم بی‌گناه و سربازان

مجلس نمایندگان افغانستان اعلام کرد که گروه طالبان هیچ اعتقادی به صلح ندارد و برای مجبور کردن آنها برای تن دادن به صلح باید فشار نظامی بر آنها را افزایش داد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تحلیل, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر

رئیس‌جمهوری افغانستان از دیدار با خلیل‌زاد خودداری کرد

اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان به درخواست زلمی خلیل‌زاد فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان که در کابل به سر می برد، پاسخ رد داده و از دیدار با او خودداری کرده است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, ایران, جنوب آسیا, جهان, حضور نظامی, خبر