تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ماریا زاخاروا به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: ائتلاف ناتو به اکتشاف‌های نظامی خود ... هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

ادامه

آمریکا, اروپا, امنیتی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شمال اروپا, غرب, فنلاند, ناتو

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد. به گزارش خبرنگار ایرنا، قطعنامه پیشنهادی کشورهای آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد. ۱۳ ... روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

ادامه

آمریکا, انگلس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, شرق اروپا, فرانسه

استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان

ریشی سوناک نخست‌ وزیر انگلیس از اعزام ۱۶ هزار نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون این کشور به لهستان خبر داد. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری اکسپرس، نخست‌وزیر انگلیس در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دونالد تاسک همتای لهستانی خود اعلام کرد: لندن به زودی ۱۶ هزار تن از نظامیان ... استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان

ادامه

اروپا, انگلیس, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, خبر, شرق اروپا, لهستان, ناتو

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

عرب نیوز: چین برای انتقام‌جویی از آمریکا، روابط خود با ایران را تقویت می‌کند

عرب نیوز در گزارشی به بررسی روابط ایران و چین در شرایط تحریم‌های آمریکا پرداخته است.

 

به نقل از عرب نیوز، هفته گذشته گزارش رویترز نشان داد، در حالی که فروش نفت خام ایران به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، صادرات محصولات نفتی تهران تحت تأثیر تحریم‌های آمریکا قرار نگرفته است. اکنون فروش چنین محصولاتی حدود ۵۰۰ میلیون دلار در ماه است. چین نیز کماکان نفت ایران را خریداری می‌کند. پکن خرید بیش از ۹۵ درصد صادرات گاز مایع ایران را نیز به خود اختصاص می‌دهد.

 

در حالی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا اصرار دارد که تحریم‌ها را ادامه دهد، ایران هم اصرار دارد که تا زمان برداشته شدن آنها با آمریکا مذاکره نخواهد کرد. از سوی دیگر ناامیدی رئیس‌جمهور ایران از اروپایی‌ها به دلیل عدم توانایی آنها در دور زدن اثرات تحریم‌های آمریکا، روابط ایران و چین را تقویت می‌کند؛ چراکه هر دو کشور یک رقیب مشترک دارند؛ ایالات متحده.

 

برای چین، ایران یک کشور مهم در مرکز آسیا و غرب آسیا قرار دارد و پروژه های مشترک زیادی میان ایران و چین در حال اجراست.

 

سیاست‌های ترامپ علاقه ایران به چین را دامن زده است. در حالیکه، به دنبال توافق هسته‌ای، ایران برای ایجاد روابط تجاری و تقویت زیرساخت‌های صنعتی خود به اروپا متمرکز شده بود، امروز همه نگاه‌ها به چین است. چین اکنون برای سرمایه‌گذاری در پارس چنوبی چندین قرارداد با ایران منعقد کرده است.

 

چین همچنین می‌تواند از روابط خود با ایران به عنوان روشی برای تضعیف اعتبار ایالات متحده در سراسر جهان و همچنین انتقام‌جویی علیه جنگ تجاری ترامپ استفاده کند. پکن تمایلی به پیروی از تحریم‌های ایالات متحده ندارد؛ زیرا متعهد به بسیاری از پروژه‌های خود در ایران است، از سوی دیگر هر دو با ایالات متحده روبرو هستند و چین مصرف‌کننده اصلی نفت ایران است.

 

ایران می‌تواند برای رونق بخشیدن به اقتصاد خود و جبران خسارات وارده در اثر تحریم‌های ایالات متحده، به پروژه‌های مشترک با چین متوصل شود.

 

با این حال، آمریکا و چین در ماه اکتبر برای دور جدید مذاکرات آماده می‌شوند. توافق حاصل از مذاکرات ماه آینده می‌تواند تأثیر زیادی در روابط چین و ایران داشته باشد. پکن ممکن است برای تضمین روابط بهتر با آمریکا، علاقه‌مند شود روابط خود با ایران را تضعیف کند.

 

از سوی دیگر ، با توجه به اقدامات اخیر هر دو طرف و لحن هر دو کشور بعید است این دو غول اقتصادی به توافق برسند. ترامپ از شرکت‌های چندملیتی آمریکایی خواسته است که چین را ترک کنند از سوی دیگر چین نیز تعرفه را به شدت افزایش داده است.

 

هر روز ما شاهد صحبت‌های تهدیدآمیز از سوی هر دو طرف هستیم. بنابراین بعید است چین و آمریکا به توافق برسند و چین برای انتقام‌جویی از آمریکا روابط خود با ایران را تقویت می‌کند.

ایلنا

هشدار روسیه به کشورهای اروپایی‌ درباره موافقت با استقرار موشک‌های آمریکایی

معاون وزیر خارجه روسیه با هشدار به کشورهای اروپایی درباره موافقت با استقرار موشک‌های برد متوسط آمریکایی در خاکشان، تأکید کرد که ‌روسیه تمامی امکانات نظامی – فنی لازم برای پاسخ‌گویی به هر نوع تهدیدی در این رابطه را دارد.

ادامه

امریکا, بلاروس, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, رومانی, لهستان, ناتو