مبارزهٔ کارگران و زحمتکشان بر ضد آزادسازیِ مزد

به‌رغم نرخ‌های تورم‌ بالای ۵۰ درصد، با تعیین افزایش مزد و مستمری ۲۰ درصدی در لایحه بودجه‌ها، رئیسی و نمایندگان مجلسِ یکدستِ یازدهم یورش وحشیانه‌ای برای آزادسازی مزد و مستمری کارگران و بازنشستگان را به‌پیش برده‌اند. با تشدید بهره‌کشی از زحمتکشان و پیش‌بُرد اقتصاد نولیبرالی هدف رئیس‌جمهور برگزیدهٔ خامنه‌ای هماهنگ کردن بیش از پیش اقتصاد ... مبارزهٔ کارگران و زحمتکشان بر ضد آزادسازیِ مزد

ادامه

امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, سازمان جهانی کار, عدالت اجتماعی, غارتگری, فساد, فقر, کارگری, معیشت, نئولیبرالیسم

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

با تشدید استثمار وحشیانه پرستاران و کادر درمان و سرکوب اعتراض‌های‌شان از سوی رژیم ولایی، مبارزهٔ پرستاران برای اصلاح تعرفه‌های پرستاری، افزایش کارانه و دستمزد، حذف اضافه‌کار اجباری، برقراری فوق‌العادهٔ خاص برای کادر درمان، اجرای صحیح قانون بهره‌وری، و جز این‌ها نیز در ماه‌های اخیر شدت یافته است. “دبیرکل خانه پرستار” اخیراً از پرونده‌سازی توسط ... مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

ادامه

بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, معیشت, مقاله

پیامد مخرب اجرای سیاست تعدیل ساختاری بر امنیت شغلی کارگران و زحمتکشان

ادامه اجرای سیاست‌های تعدیل ساختاری در هفته‌های پایانی سال گذشته توسط رژیم ولایت فقیه، دشواری‌های معیشتی و اقتصادی طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما را تشدید کرد. این برنامه ضد مردمی که توسط دولت رئیسی به‌اجرا درآمده مانند طرح‌های مقررات زدایی، اصلاح قانون کار با هدف تأمین منافع کارفرما و بخش خصوصی، و بی‌اعتنایی به ... پیامد مخرب اجرای سیاست تعدیل ساختاری بر امنیت شغلی کارگران و زحمتکشان

ادامه

استبداد, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت شغلی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, کارگری, مقاله

۱۲ میلیون نفر در انگلیس در فقر مطلق زندگی می‌کنند

آمارهای رسمی در ششمین اقتصاد بزرگ جهان نشان می‌دهد که ۱۲ میلیون نفر بر اثر بحران هزینه‌های زندگی و مشکلات اقتصادی در این کشور، در فقر مطلق زندگی می‌کنند. به گزارش ایرنا، داده‌های وزارت کار و امور بازنشستگی انگلیس حاکیست که طی سال ۲۰۲۳ میلادی، ۶۰۰ هزار نفر به آمار فقرا در این کشور اضافه ... ۱۲ میلیون نفر در انگلیس در فقر مطلق زندگی می‌کنند

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلیس, بازنشستگان, جهان, غرب اروپا, فقر, کودکان, گزارش

شانه خالی‌کردن مکرر دولت در انجام انبوه تعهدات خود نسبت به بازنشستگان تامین اجتماعی، تجمع آنان را در بیش از ۱۱ شهر به دنبال داشت

در تهران بازنشستگان مقابل مجلس شورای اسلامی و در شهرهای دیگر مقابل ادارت تامین اجتماعی جمع شدند و به طرح خواسته‌های خود پرداختند.

 

به گزارش ایلنا، بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای تهران، تبریز، اراک، خرم آباد، ایلام، مشهد، اصفهان، بجنورد، یزد، رشت و اهواز، امروز، در اعتراض به عدم تطابق حداقل مستمری با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، اجرای متناسب‌سازی(همسان سازی) به شکل ناهماهنگ با صندوق‌های کشوری و لشگری، بی‌توجهی دولت به پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی، تطابق نداشتن مبالغ متناسب‌سازی(همسان سازی) و نحوه محاسبه مستمری میان بازنشستگان همکار تامین اجتماعی و غیرهمکار، اجرا نشدن متناسب‌سازی(همسان سازی) برای بازنشستگان سال ۹۹، عدم مشارکت برابر ذی نفعان در ساختار مدیریتی تامین اجتماعی، محقق نشدن واگذاری سهام شستا به بازنشستگان، پرداخت مزایای دوران اشتغال به بازنشستگان مناطق جنگی و عملیاتی، نبود سطح بندی در خدمات درمانی و باز شدن پای بیمه تکمیلی به درمان تامین اجتماعی و افزایش نیافتن مستمری در چند نوبت از سال برای پوشش تورم تجمع کردند.

 

در تهران بازنشستگان مقابل مجلس شورای اسلامی و در شهرهای دیگر مقابل ادارت تامین اجتماعی جمع شدند و به طرح خواسته‌های خود پرداختند. در تجمعات امروز، بازنشستگان «مشاغل سخت و زیان آور» هم حاضر بودند و خواستار ایجاد تناسب در پرداخت مبالغ متناسب‌سازی(همسان سازی) میان خود و بازنشستگانی شدند که بر اساس ۳۰ سال، ۳۵ سال و بیشتر سابقه بیمه‌پردازی داشته‌اند. معترضان در تجمع صنفی امروز خود مقابل مجلس، با ۲ نماینده مجلس ملاقات داشتند و از آنها خواستند که پیگیری خواسته‌هایشان را سرعت ببخشند.

 

صدای آلمان می‌نویسد؛ سازمان تامین اجتماعی وظیفه دارد طبق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، مستمری‌های بازنشستگی، از کارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را متناسب با هزینه زندگی افزایش دهد. این افزایش باید در فواصل زمانی معین (حداقل سالی یک بار) و با تصویب هیات وزیران انجام گیرد.

 

این قانون سال‌هاست نادیده گرفته شده و مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی، کمترین تناسبی با تورم پرشتاب و هزینه‌های جاری آنها ندارد.

 

جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی، بارها به نادیده گرفته شدن قانون و مستمری اندک خود اعتراض کرده‌ و اقدامی عملی را شاهد نبوده‌اند.

 

روز شنبه ۲۵ مرداد‌، سازمان‌های تامین اجتماعی در چند شهر ایران، صحنه تجمع بازنشستگان بودند. مطالبه معترضان در شهرهای تبریز، رشت، بجنورد، اهواز، ساری، ابهر، کرمان، ایلام، اصفهان، مشهد و تهران، همسان‌سازی و افزایش دستمزدها بود.

 

در روز تامین اجتماعی بازنشستگان در ۱۰ شهر ایران در برابر دفاتر سازمان تامین اجتماعی تجمع کرده و خواهان همسان‌سازی واقعی دستمزدهای خود شده بودند.

 

فعالان صنفی بازنشستگان می‌گویند مستمری‌ها باید دستکم ۱۲۰درصد اضافه شود و یادآوری می‌کنند که قدرت خرید ۳ هزار تومان در سال ۱۳۵۸ هم اکنون برابر  ۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان است.

 

بیش از همه، کارگران بازنشسته تامین اجتماعی از تورم افسارگسیخته و قانون‌شکنی‌ها آسیب دیده‌اند. حسین غلامی، فعال بازنشستگان کارگری پیش‌تر به ایلنا گفته است: مقامات دولتی خود جزو بازنشستگان کشوری و لشکری بوده و بازنشستگان تأمین اجتماعی لابی و حامی قدرتمندی ندارند.

 

سازمان تامین اجتماعی، با استناد به تصویب سقف ۴میلیون و ۹۴۰هزار تومانی سبد معاش در اسفند ۹۸ و با اتکاء به ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، مستمری‌های بازنشستگان را ۲۶درصد افزایش داده است. این در حالی است که سقف یاد شده روی کاغذ مانده و دستمزد افراد شاغل هم به این رقم نزدیک نشده است.

 

ماده ۱۱۱ تامین اجتماعی می‌گوید: «مستمری از کارافتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل دستمزد کارگر عادی کمتر باشد.»

 

قرار بود از تاریخ اول فروردین ۹۹، کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کار افتادگی و مجموع مستمری بازماندگان مشمول قانون تامین اجتماعی، به ترتیب برای دریافت کنندگان حداقل مستمری، ۲۶درصد و برای سطوح بالاتر از حداقل مستمری، ۱۵درصد بعلاوه مبلغ ثابت یک میلیون و ۶۶۰هزار و ۱۴۰ ریال افزایش یابد.

 

پس از آن به دلیل بدهی دولت به وزارت کار، اجرایی شدن این مصوبه به مهر موکول شد. ۱۸ تیرماه، محمد شریعتمداری، وزیر کار و رفاه اجتماعی در توییتر خود نوشت: «با تدبیر رئیس جمهور و با تادیه ۳۲ هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی با پیشنهاد متفق اینجانب، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان برنامه، در قالب واگذاری بخشی از سهام ۹ شرکت مهم، راه همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی که از عزیزترین اقشار جامعه ما هستند، گشوده شد.»

 

دو روز قبل، ناهید حیدری، مدیرکل امور مستمری‌های سازمان تامین اجتماعی گفته بود: «مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان که به عنوان متناسب‌سازی نام برده می‌شود، همزمان با حقوق مرداد ماه پرداخت می‌شود و از ماه‌های آینده نیز مبلغ افزایش حقوق به صورت جداگانه واریز نمی‌شود و همراه با حقوق پرداخت می‌شود.»

 

دولت پیش‌‌تر اعلام کرده که برای چهار ماه نخست سال مابه التفاوتی پرداخت نمی‌شود.

 

بر این اساس، بازنشسته حداقل‌بگیر با ۳۰ سال سابقه، در مردادماه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دریافتی خواهد داشت. این در حالی است که مرکز پژوهش‌های مجلس، خط فقر در تهران در سال ۹۸ را چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرده است. رسانه‌های مستقل و خانوارهای مستمری بگیر می‌گویند این خط در سال ۹۹ به ۸ میلیون تومان رسیده‌ است.

اوج‌گیری کرونا؛ مرگ و میر در خانه‌های سالمندان اروپا

خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی با عنوان “نبرد اروپا با اوج گیری مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در خانه‌های سالمندان”، به بررسی علل و عوامل بالارفتن شمار مبتلایان و مرگ و میر آنها در این اماکن پرداخته است.

ادامه

اروپا, اسپانیا, المان, امریکا, انگلستان, ایتالیا, بازنشستگان, بلژیک, جهان, حقوق بشر, فرانسه, گزارش

نقدی بر طرحِ “حذف سن از شرایط بازنشستگی / «وضعیت تامین اجتماعی بحرانی‌ست»

به گفته حیدری، نمایندگان مجلس در ارائه طرح‌ها در حوزه بیمه و رفاه، بایستی محاسبات بیمه‌ای و اکچوئری را دقیق در نظر داشته باشند و به گونه‌ای تصمیم‌گیری کنند که منافع صندوق‌های بازنشستگی در مخاطره قرار نگیرد چراکه منافع صندوق، همان منافع جمعی بیمه‌شدگان یعنی ۴۲ میلیون نفر از جمعیت کشور است!   به گزارش ... نقدی بر طرحِ “حذف سن از شرایط بازنشستگی / «وضعیت تامین اجتماعی بحرانی‌ست»

ادامه

ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, کارگری