هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه پس از هشدار صندوق بین‌المللی پول (IMF) مبنی بر خطرات دو قطبی شدن تجارت جهانی، اظهار داشت که اقتصاد بین‌الملل به دلیل سیاسی شدن به سمت و سویی «غیراخلاقی و ناپایدار» پیش می‌رود و به شدت مانع رشد جهانی می‌شود. به گزارش ایرنا از استریتز تایمز، گیتا گوپینات، معاون ... هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, شرق, صندوق بین‌المللی پول, غرب, کانادا, گزارش, مکزیک

بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

اختلاف نظر وزیران خارجه آمریکا و استرالیا درباره چین

وزیر خارجه استرالیا با تاکید بر اینکه خودشان برای کشورشان تصمیم‌گیری می‌کنند، برخلاف تلاش مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، روابط اقتصادی کانبرا با پکن را بسیار مهم ارزیابی کرد.

 

ماریز پین وزیر خارجه استرالیا که به همراه لیندا رینولدز وزیر دفاع این کشور به واشنگتن سفر کرده است، عصر سه‌شنبه به اتفاق مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و مارک اسپر وزیر دفاع این کشور در یک نشست خبری مشترک شرکت کرد.

 

پس از آنکه هر یک از وزیران بیانیه خود را در قبال دیدار و گفت‌وگوهای انجام شده مطرح کردند، نوبت به طرح پرسش خبرنگاران رسید که اظهارات پمپئو و پین نشان داد، این دو مقام سیاست خارجی آمریکا و استرالیا در قبال برخی موضوعات سیاست خارجی به ویژه چین دچار اختلاف هستند.

 

مایک پمپئو در پاسخ به این سوال که انتقادهای زیادی از سخنرانی‌تان درباره اتحاد برای دموکراسی به ویژه از سوی متحدان اروپایی آمریکا مطرح شد، گفت: این مساله در مورد انتخاب آمریکا در مقابل چین نیست. این در مورد آزادی و دموکراسی در برابر استبداد و اقتدارگرایی است.

 

وی افزود: اطمینان دارم که دموکراسی‌ها و اتحاد مابین اقیانوس اطلس، همه می‌دانند کدام طرف از این بحث را خواهند گرفت. آنها می دانند که منافع مردم آنها کجاست. آنها با آزادی و دموکراسی تکیه می‌کنند و به پیشرفت اقتصادی مردم خود ادامه می‌دهند.

 

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: این نتیجه  در همکاری با رژیم‌های استبدادی به دست نمی‌آید که آنها را تهدید می‌کند، بلکه کار با کشورهایی چون استرالیا و آمریکا است که به آزادی و حقوق بشر به همان روشی که انجام می‌دهند، ارزش قایلند.

 

خبرنگاری از وزیر خارجه استرالیا پرسید بعضی ها می گویند که کمک به مردم چین با تغییر دولت چین میسر است، آیا موافق آن هستید؟

 

اما مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا پیش از جواب پین، مدعی شد همانگونه که چینی ها با دمواکرت های کنگره لابی و تبادل نظر می کنند، دیپلمات های وزارت خارجه هم این فرصت را دارد که با همه مردم در سراسر جهان گفت وگو کند که مردم چین هم بخشی از آن هستند.

 

ماریز پین وزیر خارجه استرالیا پس از این اظهار نظر وزیر آمریکایی، گفت: اظهارات پمپئو مربوط به او است و موضع استرالیا هم متعلق به ما است. آنچه که مهم است ما بر اساس تصمیم و تحلیل‌های خودمان، چشم‌انداز آینده را بر اساس منافع ملی، رفاه و ارزش‌های استرالیا ترسیم می‌کنیم.

 

وی افزود: بر این اساس هم ارتباطمان را با چین تنظیم می‌کنیم. ما با چین یک تعامل بسیار قوی اقتصادی داریم و بر اساس منافع هر دو کشور همکاری می‌کنیم.

 

وزیر خارجه استرالیا اختلاف نظر در برخی موضوعات با آمریکا را طبیعی دانست چرا که دو کشور با دو سیستم متفاوت هستند و گفت: موارد اختلافی را باید به شیوه افراد بالغ و معقول مطرح کرد. همانگونه که به تازگی نخست وزیر ما بیان کرد، روابط ما با چین بسیار مهم است و ما قصد نداریم به آن آسیب برسانیم.

 

پین همچنین درباره بازگرداندن جنگجویان استرالیایی عضو داعش که در سوریه بازداشت هستند هم گفت: ما درباره مبارزه با تروریسم با همتایان آمریکایی صحبت کردیم. استرالیا تا کنون تعدادی از آنان را به کشور بازگردانده است که برخی از آنها یتیم هستند.

 

وی افزود: این یک شرایط کاملا پیچیده است. اولویت نخست استرالیا حفاظت از شهروندان خود است، ما یک شهروند خوب بین‌المللی هستیم و از اینکه مسئولیت بپذیریم، ابایی نداریم. برای بازگردان این افراد از سوریه هم باید اقدامات دیپلماتیک و اداری انجام داد که وضعیت بسیار خطرناکی است.

 

وزیر خارجه استرالیا تصریح کرد: همانگونه که نخست وزیر استرالیا و من بارها گفته‌ایم، به گونه‌ای اقدام نخواهیم کرد که جان استرالیایی‌ها را به خطر اندازیم.

 

پین با اشاره به شرایط همه‌گیری کرونا، یادآور شد: برای مقابله با همه‌گیری این ویروس، ما محدودیت‌های مسافرتی و مرزی قایل شدیم. از این رو رفتن به سوریه و بازگشت از آنجا در این شرایط بیش از گذشته، پچیده شده است.

 

اما پس از این اظهارات مایک پمپئو این گونه اظهار کرد که ممکن است شرایط بازداشت شدگان پایدار نباشد، از این رو باید برای بازگرداندن آنها به خانه و سپردن آنها به عدالت، همکاری کنیم.

 

وزیر خارجه آمریکا افزود: من فکر می‌کنم این شرایط برای همه کشورهایی که پیکارجویان آنها در سوریه حضور دارند، منطبق باشد.

پس از پایان کرونا؛ اقتصاد اروپا از آمریکا پیشی می‌گیرد

تحلیلگران موسسات خدمات مالی جی پی مورگان و گلدمن ساچز می‌گویند با توجه به آماری که قرار است هفته آینده توسط واشنگتن و بروکسل اعلام شود و علیرغم پیش‌بینی رکود بیشتر، بهبود اقتصادی در اروپا سریع‌تر خواهد بود و از آمریکا پیشی می‌گیرد.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر, صندوق بین‌المللی پول

آیا لندن ترمز دستی رویکرد ضد چینی را کشید؟

وزیر امور خارجه انگلیس در یک عقب نشینی آشکار از همراهی از مواضع ضد چینی کاخ سفید، به همتای پکنی خود اعلام کرد که لندن همچنان به توسعه روابط سازنده و مثبت با دولت چین متعهد است و برخی کارشناسان این سخنان را ناشی از کاهش شانس پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آبان‌ ... آیا لندن ترمز دستی رویکرد ضد چینی را کشید؟

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, انگلستان, جهان, چین, شرق آسیا, غرب اروپا, مقاله

مرکل خطاب به اردوغان: مقابله با یونان یعنی جنگ با اروپا

رسانه‌های یونانی اعلام کردند که صدراعظم آلمان به رئیس جمهوری ترکیه گفته یونانی‌ها با هرگونه استخراج نفت در مناطق تحت کنترلشان مقابله خواهند کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, غرب اروپا, یونان