فنلاند، نروژ و سوئد «خط آهن جنگی» ایجاد می‌کنند

فنلاند برای طرح ساخت یک خط ریلی جدید با سوئد و نروژ که انتقال و جابجایی تجهیزات نظامی ناتو را در صورت بروز جنگ تسهیل می‌کند، مبلغ ۲۰ میلیون یورو اختصاص داده است. به گزارش ایسنا، روزنامه ایلتالهتی چاپ فنلاند نوشت، هلسینکی سیاست دیرینه بی‌طرفی خود را کنار گذاشته و در آوریل ۲۰۲۳ و پس ... فنلاند، نروژ و سوئد «خط آهن جنگی» ایجاد می‌کنند

ادامه

اتحادیه اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو, نروژ

هشدار مسکو به ناتو: آماده پاسخ به حضور نظامی در فنلاندیم

در تازه‌ترین تحولات مرتبط با تنش میان ائتلاف نظامی تحت امر آمریکا و روسیه، کرملین به ناتو درباره واکنش احتمالی به گسترش نظامی در فنلاند هشدار داد. به گزارش ایسنا، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفته است که مسکو «هیچ مشکلی» با جدیدترین اعضای ناتو یعنی فنلاند و سوئد نداشته، اما به گسترش زیرساخت‌های نظامی ناتو ... هشدار مسکو به ناتو: آماده پاسخ به حضور نظامی در فنلاندیم

ادامه

امنیتی, اوکراین, بالتیک, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو

نخست وزیر آینده گرینلند: نه می‌خواهیم دانمارکی باشیم و نه آمریکایی

نخست وزیر آینده گرینلند می‌گوید صحبت درباره الحاق این جزیره به آمریکا غیرقابل قبول است و گرینلند به استقلال تمایل دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ ینس فردریک نیلسن، نخست وزیر آینده گرینلند در واکنش به افزایش اظهار نظر مقامات آمریکایی درباره تصرف گرینلند، گفت: «ما به عنوان انسان در حال زندگی ... نخست وزیر آینده گرینلند: نه می‌خواهیم دانمارکی باشیم و نه آمریکایی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, دانمارک, شمال اروپا, گرینلند

اروپایی ها از کالاس راضی نیستند

چندین دیپلمات اتحادیه اروپا، مسئول سیاست خارجی بروکسل و نخست وزیر سابق استونی را متهم کرده اند که از مرزهای خود فراتر رفته، یک موضع ریشه دار تهاجمی ضد مسکو را پیش گرفته و «مانند یک نخست وزیر عمل می کند». به گزارش ایسنا، پالتیکو نوشته است: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ماه های ... اروپایی ها از کالاس راضی نیستند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استونی, اوکراین, ایتالیا, بلژیک, تحلیل, روسیه, شرق اروپا, شمال اروپا, فرانسه

استقبال دانمارک از تغییر برنامه سفر هیات آمریکایی به گرینلند

وزیر خارجه دانمارک امروز چهارشنبه، از تصمیم واشنگتن در ایجاد تغییراتی در سفر هیات آمریکایی به گرینلند استقبال کرد. به گزارش ایسنا، «لارس لوکه راسموسن» وزیر خارجه دانمارک به شبکه خبری دی.آر این کشور گفت: «هیات آمریکایی قرار است فقط به یک پایگاه نظامی این کشور در گرینلند برود.» به نقل از خبرگزاری فرانسه، وی ... استقبال دانمارک از تغییر برنامه سفر هیات آمریکایی به گرینلند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, دانمارک, شمال اروپا, گرینلند

آماده‌باش در طرابلس همزمان با پایان کار دولت الدبیبه

شهر طرابلس، پایتخت لیبی شامگاه دوشنبه و همزمان با پایان دوره دولت وحدت ملی لیبی، شاهد آماده‌باش مسلحانه گردان‌های وابسته به عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر دولت وحدت ملی بود.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از الحدث، منابع اعلام کردند، همزمان با تحرکات و رفت و آمدهای ده‌ها خودروی نظامی در خیابان‌های طرابلس، مقرهای گردان موسوم به “النواصی” شاهد آماده‌باش بود.

 

منابع مذکور همچنین اعلام کردند، گردان‌های عبد الحمید الدبیبه دستوراتی را در خصوص استقرار در طرابلس ساعاتی قبل از پایان دوره دولت وی دریافت کردند؛ در حالی که شبه‌نظامیان مسئول حفاظت از قانون اساسی در نزدیکی مقر نخست وزیری در مسیر “السکه” واقع در طرابلس به صورت گسترده مستقر شدند.

 

از سوی دیگر، فتحی پاشاغا، نخست وزیر لیبی مکلف شده از سوی پارلمان از تمامی طرف‌ها و مقامات امنیتی، قضایی، مالی و نظامی در این کشور خواست تا با دولت عبد الحمید الدبیبه که دوره آن پایان یافته است، تعاملی نداشته باشند.

 

وی تاکید کرد، هر شخصی که مخالف این مسأله عمل کند قانون را زیر پا گذاشته است.

 

پاشاغا با انتشار فایل‌های صوتی تصریح کرد: از جامعه جهانی می‌خواهیم تا با دولت وحدت ملی بر این اساس که دوره آن طبق جدول زمانی تعیین شده در نشست ژنو به پایان رسیده است، تعامل نکند.

 

وی همچنین اظهار داشت که دولت وی در راستای فراهم کردن تمامی شرایط لازم برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری کارآمد، مثبت و جدی خواهد بود.

 

پاشاغا همچنین گفت: ما از جامعه جهانی می‌خواهیم به منظور تقویت امنیت و ثبات با دولتی که دوره آن پایان یافته، تعامل نکند زیرا که این مسأله به مثابه تهدیدی واقعی برای امنیت کشور است و حاکمیت کشور لیبی را نقض می‌کند.

 

از سوی دیگر، فتحی پاشاغا در پیامی به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفت: از هیچ تلاشی برای برگزاری انتخابات در لیبی در نزدیک‌ترین زمان ممکن فروگذار نمی‌کنم و مسئولیت خود را در این خصوص در اسرع وقت برعهده خواهم گرفت.

 

پاشاغا افزود: من می‌خواهم از تلاش‌های خستگی ناپذیر سازمان ملل طی ۱۱ سال گذشته برای کمک به ایجاد لیبی آزاد و دموکراتیک تشکر و قدردانی کنم. وقت آن فرا رسیده است تا راهکاری برای برگزاری انتخابات لیبی ایجاد شود.

 

وی از سازمان ملل خواست تا در اجرای نقشه راه او مشارکت کند؛ نقشه‌ای که به گفته او لیبی را آزاد، عادل، شکوفا و امن می‌کند.

 

لیبی از بحران‌های اقتصادی و امنیتی رنج می‌برد. از طرفی بحران سیاسی در آن کشور با اعطای رای اعتماد پارلمان به دولت پاشاغا، در اوایل ماه مارس تشدید شد.

 

چند ماه قبل پارلمان لیبی به اتفاق آرا به انتخاب “فتحی پاشاغا” به عنوان نخست‌وزیر دولت جدید برای جانشینی عبدالحمید الدبیبه رای داده بود. در مقابل الدبیبه که نخست‌وزیر دولت وحدت ملی است با تحویل قدرت به دولت جدید مخالف است و تاکید دارد که قدرت را تنها به دولتی می‌دهد که از طریق پارلمان جدید منتخب تعیین شود.

 

به دنبال این اتفاقات دولت “ثبات ملی” لیبی به ریاست پاشاغا فعالیت خود را از شهر سرت آغاز کرد.

 

این اتفاقات بیانگر دودستگی سیاسی و اداری در لیبی در سایه کشمکش میان دو دولت و درگیری میان اردوگاه‌های رقیب بر سر قدرت است که پایان آن قابل پیش بینی نیست.

بحران با ناتو؛ روسیه ۱۲ پایگاه نظامی جدید در مرزهای غربی خود ایجاد می‌کند

وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که تعدادی از واحدهای نظامی این کشور قرار است در منطقه نظامی غربی و در واکنش به اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه مستقر می‌شوند.

ادامه

المان, امریکا, انگلستان, ایتالیا, بالکان, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فرانسه, فنلاند, کانادا, گروه ۷, ناتو