رسانههای لبنان از حمله جنگندههای ارتش اسرائیل به یک ساختمان هشت طبقه در بیروت خبر دادند. به گزارش ایرنا: خبرگزاری ملی لبنان گزارش داد که مردم بیروت صبح شنبه با جنایت قتل عام هولناک اسرائیل از خواب بیدار شدند زیرا جنگندههای این رژیم با پنج موشک یک ساختمان مسکونی هشت طبقه را در خیابان المامون ... در حملات شدید شبانه جنگندههای اسراییل به مرکز بیروت یک ساختمان هشت طبقه به طور کامل ویران شد
سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیهای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بینالمللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقتنامههای ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیهای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران بیانیهای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیهای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید. کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
اولین نشست اسپانیا با فلسطین
کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامههای همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین
هشدار رهبر حزب وطن ترکیه از سیاست اردوغان در قبال سوریه
رهبر حزب وطن ترکیه، این هفته سیاستهای منطقه ای رجب طیب اردوغان را به چالش کشید و در ارتباط با پروژه طرح ساخت شهرکهایی در سیزده منطقه در شمال سوریه، هشدار داد که این طرح یک تله است و کشور را در آن غرق خواهد کرد و در عین حال از توطئههای آمریکا و اسرائیل علیه کشورش سخن گفت.
به گزارش ایرنا؛ دوغو پرینچک در برابر خبرنگاران هشدار و در عین حال راه حل هم ارائه داد؛ حال اینکه رئیس جمهوری ترکیه به آن اعتنا کند یا نه؟ مساله دیگری است که نیاز به زمان دارد.
پرینچک حرف هایش را در همین کنفرانس خبری زد و نگرانی اش را از طرحی که اردوغان در روز سوم می جاری درباره آن صحبت کرد، ابراز نمود و از لحن و ادبیات و فحوای اظهاراتش می شود فهمید تلاش هایش برای جلوگیری از فروپاشی دولت ترکیه است.
ماجرا چیست؟
دولت ترکیه قرار است درچارچوب طرحی که بعضا در ترکیه به عنوان منطقه “منطقه امن” و یا “پرواز ممنوع” خوانده میشود، حدود یک میلیون پناهجوی سوری را در شهرکهای سیزده گانهای در شمال سوریه جای دهد.
مخالفان اردوغان میگویند به دلایل مختلف این طرح ضد منافع ملی است و از جمله معتقدند، با اجرای این طرح که دولت سوریه حاکمیتی بر اردوگاه ها نخواهد داشت و آن را به رسمیت نخواهد شناخت، عملا تمامیت ارضی سوریه را نقض کرده و به نیروهای محلی عمدتا تروریستی در شمال سوریه که تحت حمایت آمریکا و اسرائیل و در حال نهادینه شدن هستند، قدرت و دامنه نفوذ بیشتری میدهد.
پرینچک حتی به موضوعات اقتصادی و شرکتهای سودجوی ترک هم اشاره میکند و معتقد است که «خطرناکتر از همه این است که پایه اقتصادی کانتونها در حال گسترش است و مقامات ترکیه، از تعدادی شرکت سودجوی ترک تبار که یک طرح غارت در منطقه راهاندازی کرده اند، حمایت میکنند. این گروه ها آنطور که رهبر حزب وطن میگوید، سودجو هستند و خواهان توافق ترکیه و سوریه نیستند و بر ضد تمامیت ارضی سوریه اقدام میکنند. این گروهها که با سازمانهای متعصب جدایی طلب و دیگر مراکز قدرت در شمال سوریه همکاری میکنند، در لیست تروریستی سازمان ملل و ترکیه قرار دارند. مهمتر از همه این است که کانتون هایی که تحت نظارت ترکیه در شمال سوریه ایجاد شدهاند، از سوی آمریکا و اسرائیل حمایت میشوند.»
پرینچک اما نگرانیهایش از روند جاری در جای دیگری است بطوری که تاکید میکند، این روند، سیاست تمامیت ارضی سوریه را با خطر مواجه می کند و بدتر آنکه برای ترکیه خطرناک است، بویژه زمانی که کانتون ها به یکدیگر نزدیک شده و یکپارچه شوند.
کانتون های پناهجویی یا تله های امنیتی؟
پرینچک در ادامه صحبتهایش به دغدغههای خود و شاید بخشی از جامعه ترکیه نسبت به طرح اخیر اردوغان گریزی میزند و فهرستی از این نگرانیها را ردیف میکند؛ از جمله اینکه در چارچوب این طرح “حکومتهای کانتونی ایجاد میشود”، “سودجویی جنگ سالاران در منطقه رشد میکند”، “روابط منطقهای ترکیه بویژه با سوریه تیرهتر میشود” و مهمتر اینکه “ترکیه در منطقه منزویتر میشود”.
این سیاستمدار برجسته ترک هشدار میدهد در ادامه این روند “بین ترکیه با عراق، ایران وهمه کشورها و ملتهای عربی، روسیه و حتی چین فضای بیاعتمادی بوجود میآید و به علاوه روابط ترکیه و کشورهای آسیایی نیز مخدوش میشود.”
وی یکی از خطرناکترین پیامدهای اجرای این پروژه را در نفوذ و خرابکاری اسرائیل درمنطقه ارزیابی میکند و میگوید “اسرائیل از ایجاد کانتونها در شمال سوریه حمایت و برای اجرای پروژه دوم خود تحت عنوان « پروژه کردستان» جسارت پیدا میکند.”
پیامدهای اقتصادی
طرح کانتون سازی ترکیه در سوریه، پیامدهای اقتصادی هم خواهد داشت، بطوری که رهبر حزب وطن ترکیه معتقد است که این طرح امنیت انرژی ترکیه را مخدوش ساخته و روابط با همسایگان را تخریب میکند و در نهایت به افزایش قیمتها منجر میشود.
به اعتقاد پرینچک، ترکیه در چارچوب این طرح باید در انتظار بحران اقتصادی عمیقی باشد چرا که اجرای این طرح تجارت ترکیه با روسیه و کشورهای غرب آسیا و نیز حوزه گردشگری این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد و به انتظارات سرمایه گذاری ترکیه در بخش توریسم آسیب جدی میزند.
پیامدهای اجتماعی و امنیتی
کارشناسان و فعالان سیاسی و از جمله سیاستمداران ترک، اما نگرانیهای بیشتری هم دارند، از جمله غرق شدن ترکیه در آشوب های ناشی از فشارهای اقتصادی از یک سو و بهره برداری قدرت های بیرونی بخصوص آمریکا و اسرائیل از دیگر سو که میتواند ثبات و پایداری ترکیه را تحت تاثیر قرار دهد.
پرینچک در این خصوص به صراحت از سوء استفاده دشمنان ترکیه از بستر نارضایتیها سخن گفته و تاکید میکند که این فضا به آمریکاییها فرصت میدهد تا بر بستر نارضایتیهای عمومی سوار شوند.
او تصریح دارد که برخی آشوبگرانی که این روزها علیه پناهجویان شوریدهاند، به سیا و موساد وابسته و در خدمت اهداف آمریکا و اسرائیل هستند که در نهایت هدف آن فروپاشی دولت اردوغان است.
به اعتقاد این سیاستمدار ترک، این پروژه به سازمان تروریستی پ.ک.ک زندگی میبخشد و هدف از ایجاد منطقه امن به عمق ۴۰ و طول ۷۰۰ کیلومتر نابودی این گروه نیست، بلکه هدف هدایت آنان به ۴۰ کیلومتری جنوب منطقه مرزی است؛ فقط همین. این درحالی است که تنش در روابط با سوریه به این حزب فرصت بازتولید خود و نفس کشیدن میدهد.
رهبر حزب وطن که مشخصا روی سخنش با اردوغان است، بازهم تاکید میکند که اسکان یک میلیون پناهجو در کانتونهایی در شمال سوریه راه حل مشکل نیست واوضاع را وخیم ر از آنیکه هست میکند، اما بار سنگین و جدیدی را به اقتصاد ترکیه تحمیل میکند؛ از تغذیه، آموزش و امنیت تا سایر خدمات عمومی، آن هم در شرایطی که اجرای این پروژه مورد قبول مردم ترکیه نیست.
پرینچک نگرانی دیگرش ر ا از این پروژه، از دست دادن آرای حزب عدالت و توسعه و حرکت ملی دانسته و آن را برای ترکیه یک تله توصیف میکند.
وی در خاتمه راه حل ارائه میدهد و اولین راهکار او باز کردن باب همکاری و گفت وگو با دولت رسمی و قانونی سوریه و همکاری امنیتی با دمشق است که به اعتقاد وی در مدت چند ماه میتواند به ریشه کن کردن گروههای تروریستی در منطقه بیانجامد و یک فرصت برای حل مشکلات ترکیه محسوب میشود؛ فرصتی که راه را برای دوستی با کشورهای منطقه باز میکند.
از سرگیری روند آستانه با مشارکت ایران و روسیه از دیگر پیشنهادهای پرینچک است که میگوید باید هر چه سریعتر آغاز شود و در نهایت هم هشدار میدهد که دولت ترکیه باید برای برون رفت از وضعیت جاری تصمیمات پرشتاب بگیرد چرا که به اعتقاد وی آمریکا درحال اجرای طرح هایی برای فروپاشی دولت اردوغان است.
جنگ اوکراین؛ انگیزه مضاعف برای پیشبرد فعالیتهای اتمی پیونگ یانگ
کارشناسان معتقدند کره شمالی که در گذشته شاهد سرنوشت هسته ای عراق و لیبی بوده و حالا هم ماجرای اوکراین را مقام چشمان خود دارد، درسهای خود را از تجارب این سه کشور فراگرفته و نه تنها قصد ندارد برنامه هستهای خود را کنار بگذارد بلکه انگیزه و اراده مضاعف برای پیشبرد آن بدست آورده است. ... جنگ اوکراین؛ انگیزه مضاعف برای پیشبرد فعالیتهای اتمی پیونگ یانگ
حمله موشکی به پایگاه ارتش آمریکا در شرق سوریه
منابع از حمله موشکی به پایگاه نیروهای آمریکایی در حومه شمالی دیرالزور خبر دادند.
«ناتوی جهانی» بزرگترین تهدید برای صلح جهانی است
۷ می ۱۹۹۹ یعنی ۲۳ سال پیش ناتو به سرکردگی ایالات متحده، سفارت چین در یوگسلاوی سابق را بمباران کرد که در نتیجه آن سه خبرنگار چینی کشته و بیش از ۲۰ دیپلمات چینی زخمی شدند. مردم چین هیچ گاه این جنایت خونین ناتو را فراموش نکردهاند و هرگز اجازه نمیدهند چنین رویدادی تکرار شود.
سناتور آمریکایی: دولت ما بزرگترین عامل انتشار دروغ در جهان است
«رند پال» سناتور جمهوریخواه آمریکا روز چهارشنبه گفت، دولت دروغگوی این کشور حق ندارد به مردمش بگوید چه چیزی «واقعیت» است و خود بزرگترین عامل دروغرسانی (انتشار اطلاعات نادرست) است.