«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
بهرغم اعتصاب و اعتراضهای گسترده و سراسری نفتگران، اعتراضهای بازنشستگان صندوقهای کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استانهای مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنهای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
نخست وزیر مالزی، «سیاست آینده مشترک» را مهمترین مشوق کشورش برای عضویت در بریکس دانست و گفت: اصل سیاست آینده مشترک مورد استقبال کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و جنوب جهانی قرار گرفته است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری برناما، انور ابراهیم در آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین (CIIE) اظهار داشت: ... کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
تخلف پشت تخلف؛ سافاری الیمالات مجوز ندارد
یک بام و دو هوا؛ سازمان منابع طبیعی برای سافاری مایا واقع در جنگل الیمالات هیچ مجوزی صادر نکرده، اما سازمان حفاظت محیط زیست با اجرای این پروژه موافقت کرده است. تخلفات «مجتمع گردشگری الیمالات» واقع در محدوده جنگلی الیمالات نور ادامه دارد. زینب رحیمی، خبرنگار محیط زیست: یک بام و دو هوا؛ سازمان منابع ... تخلف پشت تخلف؛ سافاری الیمالات مجوز ندارد
صدور رأی برائت سعید مرتضوی در دیوان عالی توسط شریک جرم؟
دیوان عالی جمهوری اسلامی حکم برائت سعید مرتضوی را از تمام اتهامات مالی صادر کرد. مصطفی ترک همدانی، وکیل دادگستری میگوید، پرونده در دیوان عالی به قاضی عباسعلی علیزاده محول شده که خود شریک جرم مرتضوی بوده است.
به گزارش رادیو آلمان؛ روابط عمومی دیوان عالی کشور روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت درباره پذیرش اعاده دادرسی پرونده سعید مرتضوی در ماجرای سازمان تامین اجتماعی اطلاعیهای صادر کرد.
در بند اول این اطلاعیه آمده است: «در خصوص پذیرش اعاده دادرسی سعید مرتضوی، رسیدگی به درخواست متقاضی اعاده دادرسی حسب ارجاع به شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور همانند سایر پروندهها کاملاً بر اساس مقررات قانونی صورت گرفته است و در صورت بررسی حقوقدانان مبرهن است که رأی صادره کاملاً مستند و مستدل و در چارچوب قوانین صادر شده است.»
مصطفی ترک همدانی، وکیل دادگستری روز ۱۹ اردیبهشت (۹ مه) در شبکههای اجتماعی از حکم برائت سعید مرتضوی توسط دیوان عالی کشور خبر داد.
ترک همدانی در توییتر نوشت: «امروز حکم برائت سعید مرتضوی صادر شد، اما چگونه؟ [مرتضوی] در پرونده تامین اجتماعی با اتهامات متنوع مالی از جمله اختلاس و تصرف غیرقانونی محاکمه میشود، اما با اغماض کامل صرفا نسبت به تصرف غیرقانونی به تحمل شصت ضربه شلاق محکوم میگردد.»
او در توییتر خود میافزاید که مرتضوی دستور پرداخت مبالغ هنگفتی از صندوق سازمان تأمین اجتماعی به “کانون نخبگان عدل” صادر میکند. مرتضوی این پول را به درخواست عباسعلی علیزاده، رئیس هیأت مدیره کانون نخبگان عدل پرداخت کرده است. سعید مرتضوی نیز نایب رئیس هیأت مدیره همان کانون بوده است.
عباسعلی علیزاده مدیرکل اسبق دادگستری استان تهران بود، اما هماکنون رئیس شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور است که حکم برائت سعید مرتضوی را صادر کرده است. ترک همدانی میگوید همین پرداختها بخشی از دلیل محکومیت مرتضوی بوده است و نام علیزاده در پروندههای قضایی ذکر شده است.
مصطفی ترک همدانی که در پرونده اختلاس در سازمان تأمین اجتماعی زمانی وکالت کارگران شاکی را برعهده داشت، با شکایت سعید مرتضوی در سال ۹۷ به شش ماه زندان محکوم شد.
این وکیل دادگستری در توییتر میافزاید: «پس از چهار سال از قطعیت دادنامه، سال گذشته سعید مرتضوی درخواست اعاده دادرسی کیفری را با دلیل بسیار سست و غیرموجه مینماید (حقوقدانان نظرخواهند داد) و طی فرآیندی مشکوک در دیوان عالی کشور، پرونده به شعبه ۲۹ دیوان ارجاع میشود. رییس شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور کیست؟ عباسعلی علیزاده!!!»
در حقیقت و بنا بر اظهارات ترک همدانی “قاضیای که خود در مظان اتهام و دریافت مبالغ غیرقانونی بوده و نامش به کرات در پرونده و دادنامه محاکماتی آمده، دستور پذیرش اعاده دادرسی به سود رفیق و شریک منافع خود را میدهد.”
این حقوقدان میگوید: «بدینسان و به همین راحتی مرتضوی در ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ طی چند خط از تمامی اتهامات مالی که سالها آثار آن بر همه اعضای کارگری و تامین اجتماعی کشور باقی میماند، مبرا میگردد، اما من سکوت نمیکنم و این فساد بزرگ در دستگاه قضا را فریاد میزنم.»
واکنش دیوان عالی کشور
پس از این اظهارات ترک همدانی، اطلاعیه دیوان عالی کشور صادر شد. در این اطلاعیه ضمن دفاع از پذیرش درخواست اعاده دادرسی سعید مرتضوی توسط دیوان عالی کشور، تاکید شده که حکم برائت او از سوی دادگاه تجدیدنظر صادر شده و نه از سوی دیوان عالی.
دیوان عالی همچنین ضمن دفاع از عباسعلی علیزاده او را “از قضات عالیرتبه و خوشنام دیوان عالی کشور” دانسته و نوشته است: «مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر در مظان اتهام بودن وی که موجب سوءاستفاده رسانههای بیگانه شده است، مصداق نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی بوده و با شکایت شاکی قابل تعقیب است.»
پاسخ ترک همدانی
پس از انتشار اطلاعیه دیوان عالی کشور، مصطفی ترک همدانی در شبکه اینستاگرامش به این اطلاعیه پاسخ داد.
این وکیل دادگستری تصریح کرد که “اهمیت بسیاری برای تشکیلات قضایی” ایران قائل است، اما “نفوذ و فساد در این مرجع عالی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست”.
ترک همدانی میپرسد، از میان دهها شعبه دیوان عالی کشور، چرا پرونده به شعبه ۲۹ که ریاست آن را عباسعلی علیزاده دارد ارجاع شده است؟ و آقای علیزاده به عنوان رئیس هیأت مدیره کانون نخبگان عدل چه مبالغی از سازمان تأمین اجتماعی دریافت کرده است؟
سعید مرتضوی از سال ۹۰ تا ۹۲ رئیس سازمان تأمین اجتماعی بود. او همزمان معاون علیزاده در ریاست هیأت مدیره کانون نخبگان عدل بوده است. مرتضوی به درخواست علیزاده مبلغ هنگفتی را از سازمان تأمین اجتماعی به این کانون تحت ریاست علیزاده پرداخت کرده است.
سعید مرتضوی اخیرا از اتهام معاونت در قتل معترضان سال ۱۳۸۸ در بازداشتگاه کهریزک نیز تبرئه شد.
شاهزادگان سعودی مجبور به فروش داراییهایشان در آمریکا و اروپا شدند
یک روزنامه آمریکایی گزارش داده که شاهزادگان سعودی مجبور شدهاند به دلیل قطع درآمدهای بادآوردهشان، اموال خود در آمریکا و اروپا را به فروش برسانند.
بهدستور قاضی دادگاهی در آمریکا رئیسجمهوری قبلی هندوراس بازداشت شد
در نخستین حضور «خوان اورلاندو هرناندز» در یک دادگاه آمریکایی به اتهام قاچاق سلاح و مواد مخدر، قاضی این دادگاه دستور بازداشت این رئیسجمهوری سابق هندوراس را صادر کرد.
یک پژوهشگر؛ موفقیت طرحها و برنامههای مدیریت بحران آب با مدیریت توسعه فقر و فساد و فلاکت در کشور گره خورده است
یک پژوهشگر حوزه آب و محیط زیست گفت: اگر آییننامه اجرایی «صیانت از آبخوانهای کشور» در اواخر دهه هفتاد و یا حتی در اوایل دهه هشتاد به تصویب میرسید و مورد اجرا قرار میگرفت، بطور قطع و یقین وضعیت آبهای زیرزمینی کشور تا این اندازه وخیم نمیشد و مصوبهای بسیار مفید بود.
قلیچداراوغلو: اردوغان پول گرفت، پرونده خاشقجی را بست
رهبر اپوزیسیون اصلی ترکیه از تصمیم نظام قضایی این کشور برای انتقال پرونده ترور جمال خاشقجی به عربستان سعودی انتقاد کرد.