چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ارتش چین یک ناوشکن آمریکایی را از آب‌های جزیره‌ای در دریای جنوبی چین بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ارتش چین ناوشکن هگنز آمریکا را که به صورت غیر قانونی وارد آب‌های منطقه‌ای این کشور در نزدیکی هوانگیان داو شده بود را بیرون کرد. بر اساس این گزارش، نیروهای چینی اعلام ... چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

رهبر حزب کمونسیت روسیه از کره‌شمالی تقدیر کرد

رهبر کمیته مرکزی حزب کمونیست فدراسیون روسیه با ارسال نامه‌ای به رهبر کره شمالی، از اعزام قوای نظامی این کشور به روسیه در جریان جنگ با اوکراین تمجید و تقدیر کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «گنادی آندریویچ زیوگانوف» (Gennady Andreyevich Zyuganov)، به مناسبت هشتادمین سالگرد رهایی شبه جزیره کره ... رهبر حزب کمونسیت روسیه از کره‌شمالی تقدیر کرد

ادامه

آمریکا, استعمار, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, حزب کمونیست, خبر, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره شمالی, مشارکت استراتژیک, ناتو

تمرین نظامی کره‌شمالی پیش از رزمایش آمریکا و کره‌جنوبی/ گفتگوی تلفنی رهبران روسیه و کره شمالی

پیش از رزمایش برنامه‌ریزی شده آمریکا و کره‌جنوبی در هفته آینده، کره‌شمالی یک تمرین نظامی با شلیک گلوله‌های توپخانه‌ای را انجام داد و هدف آن را تکمیل توانایی جنگ و آمادگی رزمی ارتش پیونگ‌یانگ توصیف کرد. به گزارش ایرنا به نقل از تایمز کره، رسانه دولتی کره شمالی روز سه‌شنبه گزارش داد که این کشور ... تمرین نظامی کره‌شمالی پیش از رزمایش آمریکا و کره‌جنوبی/ گفتگوی تلفنی رهبران روسیه و کره شمالی

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

پرتابگر فضایی جدید چین؛ انقلابی در پاکسازی مدار و رقابت تسلیحاتی

دانشمندان چینی با معرفی یک پرتابگر فضایی جدید، گام بزرگی در حل بحران زباله‌های خارج از جو زمین برداشته اند، اما این فناوری تنها به پاکسازی مدار محدود نمی‌شود بلکه با ویژگی‌های پنهان‌کار و دقیق آن، این دستگاه ظرفیت تبدیل شدن به یک سلاح فضایی را نیز دارد و می‌تواند در رقابت‌های تسلیحاتی فضایی نقش ... پرتابگر فضایی جدید چین؛ انقلابی در پاکسازی مدار و رقابت تسلیحاتی

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, ٰژئوپلیتیک, شرق آسیا

درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

آمریکا و چین در سازمان ملل بر سر کانال پاناما درگیر شدند؛ واشنگتن هشدار داد که نفوذ پکن بر این آبراه کلیدی می‌تواند تجارت و امنیت جهانی را تهدید کند، چین هم اتهامات آمریکا را بهانه‌ای برای تصرف کانال خواند. به گزارش ایسنا، این درگیری در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد که ... درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, استراتژی, اقیانوس آرام, اقیانوس اطلس, امنیتی, پاناما, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا, گزارش

جنگ اوکراین؛ انگیزه مضاعف برای پیشبرد فعالیت‌های اتمی پیونگ یانگ

کارشناسان معتقدند کره شمالی که در گذشته شاهد سرنوشت هسته ای عراق و لیبی بوده و حالا هم ماجرای اوکراین را مقام چشمان خود دارد، درس‌های خود را از تجارب این سه کشور فراگرفته و نه تنها قصد ندارد برنامه هسته‌ای خود را کنار بگذارد بلکه انگیزه و اراده مضاعف برای پیشبرد آن بدست آورده است.

 

شبکه خبری سی ان ان در گزارشی تحلیلی با اشاره به زرادخانه‌های مملو از بمب‌های اتمی که در زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق در جغرافیای اوکراین قرار داشت اما بعدها اوکراین آن را در اختیار روسیه گذاشت، نوشت: کره شمالی امروز با دیدن حمله روسیه به اوکراین، بهانه‌ای مضاعف برای پیشبرد برنامه های هسته‌ای نظامی خود یافته است.

 

تارنمای خبری سی ان ان نوشت: پیونگ یانگ نظاره گر این واقعیت است که زمانی، اوکراین که دارای زرادخانه هسته ای بود و سپس داوطلبانه آنها را به کشوری دیگر بخشید، که هم اکنون از سوی همان کشور مورد حمله قرار گرفته است و حالا کره شمالی با دیدن شرایط، تجربیات کشورهای دیگر را تکرار نخواهد کرد.

 

تارنمای این رسانه آمریکایی می‌نویسد: در واقع و به باور تحلیلگران اقدامات  مسکو، شرایط مطلوبی را برای کره شمالی فراهم کرده تا برنامه‌های هسته‌ای نظامی‌اش را با سرعت به پیش ببرد.

 

حفظ تسلیحات اتمی، درسی که کره شمالی از جنگ اوکراین گرفت

 

«آندریی لانکف» (Landrei Lankov) استاد دانشگاه «کوکمین»  ( Kookmin University) واقع در سئول پایتخت کره جنوبی ،  دراین باره به سی ان ان گفت: درس ساده ای  که کره شمالی از جنگ روسیه علیه اوکراین می گیرد، این است که «هرگز، هرگز تسلیحات هسته ای خود را تسلیم نکن».

 

درس هسته‌ای پیونگ یانگ از تجارب صدام و قذافی

 

لانکف  به این شبکه خبری گفت: حمله نظامی  مسکو به همسایه خود؛ پیامی که چند دهه است پیونگ یانگ آنرا متوجه شده، تکرار می‌کند.

 

سی ان ان درادامه این تحلیل نوشت: زمانی که اوکراین بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، محل استقرار هزاران کلاهک هسته‌ای بود اما پس از فروپاشی اتحادجماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی و بعنوان بخشی ازمعاهده ۱۹۹۴ موسوم به «تفاهم نامه بوادپست»، که در آن آمریکا، انگلیس و روسیه متضمن تامین امنیت اوکراین می‌شدند، آن‌ها را به روسیه بازپس فرستاد؛ اکنون اوکراین خود را با حمله از سوی همان کشوری که این تسلحیات هسته‌ای را به آن بخشید؛ مواجه شده است و روسیه نیز امروز کشورهای غربی را با زرادخانه اتمی خود تهدید می‌کند.

 

استاد دانشگاه کوکمین به سی ان ان می‌گوید: پرسش این است اگر اوکراین کلاهک‌های هسته‌ای را نگاه می‌داشت،  مسکو به این کشور حمله می‌کرد؟ قطعا خیر.  کره شمالی که از سرنوشت رژیم های پیشین عراق و لیبی در دست کشیدن از برنامه‌های هسته‌ای خود درس گرفته است، امروز ماجرای جنگ اوکراین دلیلی دیگر برای پیونگ یانگ است تا به تعطیل کردن فعالیت‌های هسته‌ای‌اش فکر  نکند.

 

سی ان ان نوشت: پیونگ یانگ تجربه صدام  و معمر قذافی، سران سابق عراق و لیبی را توجیهی برای حفظ و ادامه فعالیت‌های هسته‌ای خود می‌داند چراکه هردوی این افراد از کسانی بودند که  پس از رها کردن بلند پروازی‌های هسته‌ای خود، نه تنها قدرت بلکه جان خود را نیز از دست دادند.

 

«لی سانگ هیون» (Lee Sang-hyun) پژوهشگر ارشد از اندیشکده کره جنوبی  «سژونگ»  (Sejong Institute) دراین مورد به سی ان ان گفت: اکنون رهبر کره شمالی با وسواس بیشتری به  برنامه تسلیحات هسته‌ای و توانایی موشکی خواهد پرداخت.

 

تارنمای خبری سی ان ان نوشت: استاد دانشگاه «کوکمین» در ادامه می‌گوید؛ «با توجه به تحریم های صورت گرفته علیه روسیه که در جهان منزوی شده ، با این وجود چین و روسیه مانع اعمال تحریم های بیشتر علیه کره شمالی خواهند شد؛ هرچند دیگر جایی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه پیونگ یانگ باقی نمانده است».

 

سی ان ان می‌نویسد: چنانچه پیونگ یانگ در نظم نوین جهانی جدید، جانب روسیه را بگیرد، جای تعجب نخواهد داشت.

 

آیا کره شمالی به کره جنوبی حمله می‌کند

 

تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی در ادامه نوشت: از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، لحن کره شمالی علیه کره جنوبی تغییر کرده است، ماه گذشته «کیم یو جونگ» (Kim Yo Jong) خواهر رهبر کره شمالی هشدار داده بود چنانچه کره جنوبی قصد تقابل نظامی با کره شمالی را داشته باشد، «با سرنوشتی بدتر از نابودی و ویرانی کامل مواجه  خواهد شد».

 

سی ان ان در ادامه این تحلیل می‌نویسد: این گونه تهدیدها چیز تازه ای نیست اما به عقیده کارشناسانی همچون استاد دانشگاه کوکمین،‌ آنچه که پس از حمله روسیه به اوکراین دراین مورد جدید می‌نماید، این است که آیا کره شمالی پس از گذشت هفت دهه که جرقه جنگ کره در سال ۱۹۵۰ میلادی زده شد، باردیگر قصد حمله به کره جنوبی را دارد؟

 

استاد دانشگاه کوکمین دراین باره به سی ان ان گفت: کره شمالی شاید… شاید باردیگر به رویای فراموش شده “فتح جنوب” می‌اندیشد، رویایی که زمان خیلی جدی بدنبال تحقق ان بود اما در چند دهه اخیر آن را به فراموشی سپرده بود. شاید امروز این یک رویای خیالی به نظر برسد اما آینده داستان دیگری است.

چین و روسیه روابط خود را در زمینه‌های نظامی، انرژی و فضا تقویت می‌کنند

یک مقام ارشد چین اعلام کرد پکن و مسکو تصمیم دارند روابط خود در زمینه نظامی، انرژی و فضا را تقویت کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش, ناتو

توافق پکن و جزایر سلیمان برای استرالیا به چه معناست؟

در شرایطی که استرالیا و متحدانش از جمله آمریکا تمرکز خود را بر منطقه هند-اقیانوس آرام با هدف مهار چین معطوف می‌کنند، پکن موفق شد توافقی امنیتی را با جزایر سلیمان به رغم مخالفت و فشارها امضا کند که می‌تواند پیامدهای مهمی برای کانبرا داشته باشد.

ادامه

استرالیا, اسیا, اقیانوسیه, امریکا, امنیتی, انگلستان, جزایر سلیمان, جهان, چین, حضور نظامی, شرق آسیا

چین از تهدید تحریم‌های آمریکا درباره تایوان نمی‌ترسد

معاون وزیر امور خارجه چین اعلام کرد اگر آمریکا با کارت تایوان بازی کند، «واشنگتن» با پیامدهای غیر قابل تصوری روبرو خواهد شد و پکن با تحریم‌هایی مشابه تحریم‌های روسیه مرعوب نمی‌شود.

ادامه

اروپا, اقتصادی, اقیانوسیه, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تایوان, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, ناتو