بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

روابط تجاری چین و اتحادیه اروپا افزایش یافت

اداره آمار کمیسیون اتحادیه اروپا (یورواستات) روز جمعه اول آوریل ( ۱۲ فروردین) با انتشار تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که میزان واردات و صادرات این اتحادیه و چین افزایش یافته است.

 

به گزارش ایرنا، مراودات تجاری میان اتحادیه اروپا و چین در سال گذشته افزایش قابل توجه‌ای داشته است. البته بحران کرونا باعث شد تا صادرات و واردات میان اتحادیه اروپا و چین در ماه‌های اول سال ۲۰۲۰ میلادی کاهش یابد اما در ماه‌های بعد به سرعت دوباره بهبود یافت.

 

اداره آمار کمیسیون اتحادیه اروپا (یورواستات) روز جمعه اول آوریل با انتشار گزارشی تازه اعلام کرد که میزان واردات اتحادیه اروپا از چین و همچنین میزان صادرات اتحادیه اروپا به چین در فاصله زمانی سال‌ ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

 

به گزارش یورواستات، میزان صادرات اتحادیه اروپا به چین در سال ۲۰۲۱ معادل ۲۲۳ میلیارد یورو بوده که بالاترین میزان در این دوره زمانی است. کم‌ترین میزان صادرات اتحادیه اروپا به چین هم در سال ۲۰۱۱ بوده که معادل ۱۲۷ میلیارد یورو است. به این ترتیب میانگین نرخ رشد سالانه صادرات در این دوره زمانی ۷ درصد است.

 

در مورد واردات اتحادیه اروپا از چین، یورواستات بیشترین میزان واردات را در سال ۲۰۲۱ عنوان کرده که معادل۴۷۲ میلیارد یورو است. کمترین میزان هم با ۲۳۹ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۳ میلادی ثبت شد. بنابراین متوسط نرخ رشد سالانه واردات در این دوره زمانی ۶ درصد است.

 

یورواستات همچنین در گزارش خود اعلام کرده که اتحادیه اروپا بین سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۲۱ به طور مداوم کسری تراز تجاری را با چین ثبت کرده که از رقم ۱۲۹ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۱ به حداکثر رقم ۲۴۹ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

 

چین در سال ۲۰۲۱ با اختصاص ۱۰ درصد کلِ صادرات اتحادیه اروپا به خود، سومین شریک تجاری بزرگ اتحادیه در زمینه تجارت ماشین آلات و وسایل نقلیه (۵۲ درصد)، سایر کالاها (۲۰ درصد) و مواد شیمیایی (۱۵ درصد) بود.

 

همچنین چین در سال ۲۰۲۱ میلادی با اختصاص ۲۲ درصدِ کل واردات از خارج از اتحادیه اروپا، بزرگترین شریک تجاری برای این اتحادیه در زمینه تجارت ماشین آلات و وسایل نقلیه (۵۶ درصد)، سایر کالاها (۳۵ درصد) و مواد شیمیایی ( ۷ درصد) بود.

 

یورواستات آخرین برآوردهای خود را از روابط تجاری اتحادیه اروپا و چین هم‌زمان با نشست سران این اتحادیه با رهبران پکن در اول آوریل منتشر کرده است.

چین؛ با تجارت عادی با روسیه، به اقتصاد جهانی کمک می‌کنیم

یک روز پس از آنکه اتحادیه اروپا، چین را از کمک به روسیه در فرار از تحریم‌ها بر حذر داشت، امروز (شنبه) یک دیپلمات ارشد چینی گفت، پکن تعمدا تلاش نمی‌کند تا در دور زدن تحریم‌ها به روسیه کمک کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایران, بلژیک, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

لاوروف: استفاده از روبل را در معاملات تجاری بین‌المللی ترویج خواهیم داد

وزیر امور خارجه روسیه ضمن تاکید بر استفاده از روبل در معاملات تجاری با سایر کشورها، از تقویت روابط اقتصادی با بازار‌های آسیایی خبر داد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, فرانسه, ناتو

صندوق بین‌المللی پول: تحریم‌های روسیه سلطه دلار را از بین می‌برد

یک مقام ارشد صندوق بین‌المللی پول می‌گوید، تحریم‌های مالی اعمال‌شده علیه روسیه تهدیدی برای کاهش تدریجی سلطه دلار آمریکا است و می‌تواند منجر به چندپاره‌تر شدن نظام پولی بین‌المللی شود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان