بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

تحلیلگران حوزه انرژی: اروپا حداقل ۱۰ سال دیگر نیازمند گاز روسیه است

تحلیلگران حوزه انرژی بریان باورند که گاز مایع آمریکا، قطر و استرالیا در کنار صادرات گاز نروژ، به سختی می‌توانند جایگزین ۲۰۰ میلیارد متر مکعب گاز روسیه شوند و قاره سبز حداقل تا ۱۰ سال آینده نیازمند گاز این کشور است.

 

به گزارش ایرنا، خبرگزاری روسی اسپوتنیک در مقاله ای تحت عنوان «قیمت گاز، چرا تحریم های اروپا و انگلیس پیروزی نخواهد داشت»، نوشت: در شرایط بحران انرژی اروپا که هشت و نیم میلیون خانوار ممکن است برای تامین سوخت با مشکل مواجه شده و مجبور شوند بیش از سه هزار پوند(حدود چهار هزار دلار) در سال برای گرم کردن خانه‌هایشان بپردازند، تحریم های ضدروسی می‌تواند این وضعیت را به مراتب بدتر کند.

 

در حالی که خانوارهای انگلیسی اکنون به طور متوسط سالی ۲هزار و ۶۰۷ دلار برای خرید گاز می‌پردازند. ماه گذشته، سازمان تنظیم‌کننده انرژی انگلیس (افگم) اعلام کرد از آوریل ۲۰۲۲میلادی، مبلغ ۹۱۶.۶۷ دلاربه قیمت نهایی انرژی افزوده می‌شود و در نتیجه شاهد افزایش ۵۴ درصدی قیمت جهانی گاز خواهیم بود.  در ۴ مارس، بهای معاملاتی گاز ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد و رکورد ۲ هزار و ۴۰۰ دلار در هر ۱۰۰۰ مترمکعب را شکست.

 

رودنی آتکینسون تحلیلگر انگلیسی به سخنان لیز تراس وزیر خارجه انگلیس درباره پرداختن هزینه برای آزادی مردم اوکراین اشاره کرد و گفت: پرداخت هزینه جنگ اوکراین توسط مردم به شدت محبوبیت بوریس جانسون نخست وزیر و تراس را تحت تاثیر قرار داده است.

 

وی افزود: صنعت فولاد و شرکت‌های تولید مواد شیمیایی و بسیاری دیگر از صنایع انگلیس نیز از افزایش قیمت انرژی آسیب می‌بینند و تحریم شناورهای روس نیز تاثیرات مخربی بر اقتصاد خواهد داشت.

 

این تحلیلگر اقتصادی معتقد است: تحریم‌های گذشته علیه مسکو، ۱۰۰ میلیارد دلار برای کشورهای اروپایی هزینه داشته است و روسیه اقدامات تقابلی را برای بعد از پایان جنگ اوکراین و جهت امتیازگیری بیشتر از اروپایی ها نگه داشته است.

 

ممدوح سلامه، اقتصاددان و استاد اقتصاد انرژی دانشگاه تجارت ESCP اروپا نیز گفت: با اینکه انگلیس عضو اتحادیه اروپا نیست اما بیشتر گاز خود را از این اتحادیه دریافت می‌کند و از تحریم روسیه متاثر خواهد شد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این موضوع که روسیه روزانه پنج میلیون بشکه نفت خام و سه میلیون بشکه فراورده‌های نفتی صادر می‌کند، از احتمال افزایش قیمت نفت برنت به ۱۲۰ دلار و رکوردشکنی قیمت گاز در صورت تحریم روسیه خبر داد و افزود: تحریم روسیه می‌تواند به اقتصاد جهانی به ویژه اقتصاد آمریکا و اتحادیه اروپا آسیب بزند.

 

سلامه معتقد است: اتحادیه اروپا و به صورت غیرمستقیم، انگلیس حداقل تا ۱۰ سال آینده به گاز روسیه محتاج هستند زیرا دیگر تامین کنندگان گاز اروپا قادر به جایگزین کردن گاز روسیه در آینده نزدیک نیستند.

 

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت شناخته و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد. وی بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به خانه‌های خود بروند.

استفاده بانک‌های روسی از سامانه چینی صدور کارت پس از تحریم

بانک های بزرگ روسیه، پس از خروج سامانه های بین‌المللی صدور کارت از این کشور، از سامانه چینی «یونیون‌پی» استفاده خواهند کرد که اجازه پرداخت و برداشت وجه در خارج را برای مالکان کارت های جدید فراهم می‌کند.

ادامه

اروپا, اسپانیا, اقتصادی, المان, امریکا, ایتالیا, تحریم, جهان, چین, خبر, روسیه, سوئیس, شانگ‌های, یونان

کاهش ۱۱۷درصدی مصرف گوشت، کاهش ۴۲درصدی مصرف برنج و لبنیات و … زنگِ خطرِ «بحران سلامت»

کاهش سرانه مصرف اقلام اساسی خوراکی در سال‌های اخیر؛ کاهش ۱۱۷درصدی مصرف گوشت، کاهش ۴۲ درصدی مصرف برنج و لبنیات و کاهش ۳۳ درصدی مصرف میوه؛ این آمارها نیز رسمی و تایید شده است و بدون تردید، زنگِ خطرِ «بحران سلامت» را به صدا درآورده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش