تشدید جنگ تجاری با آمریکا؛ چین تحویل سفارش‌هایش از بوئینگ را متوقف کرد

در پی تشدید تنش‌های تجاری میان پکن و واشنگتن، دولت چین به خطوط هوایی این کشور دستور داده تحویل هواپیماهای بوئینگ و خرید قطعات آمریکایی را متوقف کنند؛ اقدامی که ضربه‌ای سنگین به این غول هواپیماسازی آمریکاست. به گزارش ایسنا، چین در واکنش به تشدید تنش‌های تجاری با ایالات متحده به شرکت‌های هواپیمایی خود دستور ... تشدید جنگ تجاری با آمریکا؛ چین تحویل سفارش‌هایش از بوئینگ را متوقف کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشته دولت آمریکا از مذاکرات تجاری اخیر خود با کشورهای مختلف در پی تعرفه‌های گمرکی گسترده‌ای که بر واردات کالاها اعمال کرده است، برای امتیازگیری از شرکای تجاری آمریکا به منظور به انزوا کشاندن چین استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا،‌ منابع مطلع می‌گویند دولت ترامپ برنامه دارد از ... مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش, ویتنام

وزیر دفاع آمریکا: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف ۲۰ دقیقه غرق کند

هگست در اقدامی نادر گفت که موشک‌های فراصوت چین می‌توانند تمامی ناوگان هواپیمابر ایالات متحده را در ۲۰ دقیقه غرق کنند. به گزارش ایسنا، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا گفت: «توانمندی حداکثری نیروهای ما، ناو هواپیمابر است و توانایی پخش نیرو به این روش به صورت استراتژیک در سراسر جهان محسوب می‌شود.» به نقل از ... وزیر دفاع آمریکا: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف ۲۰ دقیقه غرق کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژیک, پاناما, تحلیل, جنگ سرد, چین, شرق آسیا

پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

پکن می‌گوید که واشنگتن از نظریه «تهدید چین» به عنوان بهانه‌ای برای به دست آوردن کنترل بر کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا، «لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: اظهارات مقامات آمریکایی مملو از سوگیری ایدئولوژیک و ذهنیت جنگ سرد و نشان دهنده دروغ و اشتباهات آشکار است. ... پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, ایدئولوژیک, پاناما, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, کارائیب

رزمایش آمریکا و فنلاند در شمالگان؛ تمرین جنگ احتمالی با روسیه

رزمایش مشترک آمریکا و فنلاند در مناطق برفی شمالگان، بخشی از تلاش فزاینده غرب برای آمادگی در برابر درگیری احتمالی با روسیه در شرایط سخت زمستانی است؛ جایی که یخ، سرما و مسیرهای صعب‌العبور، خود به‌تنهایی دشمنانی قدرتمند محسوب می‌شوند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به رزمایش مشترک اخیر آمریکا و ... رزمایش آمریکا و فنلاند در شمالگان؛ تمرین جنگ احتمالی با روسیه

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, غرب, فنلاند, کانادا

آلمان درخواست روسیه برای تضمین‌های امنیتی را قابل درک خواند

وزیر خارجه آلمان در دیدار با همتای روسی خود در مسکو درخواست این کشور برای تضمین‌های امنیتی را قابل درک دانسته و از تمایل آلمان برای انجام مذاکرات با روسیه درباره امنیت اروپا سخن گفت.

 

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه “تاگس شاو” آلمان، “آنالنا بائربوک”، وزیر خارجه آلمان در اولین سفر خود بعد از عهده داری این سمت به مسکو و در دیدار با “سرگئی لاوروف”، همتای روسی اش تمایل آلمان برای برگزاری مذاکرات قریب الوقوع درباره امنیت در اروپا را اعلام کرد.

 

وی بر لزوم فعال سازی مجدد مذاکرات موسوم به نرماندی با اوکراین و فرانسه تاکید کرده و هر دو طرف خود را به طرح صلح مینسک متعهد اعلام کردند.

 

وزیر خارجه آلمان همچنین گفت که دولت فدرال، موضوع استقرار نیروهای روسیه در مرز اوکراین را با دقت دنبال می‌کند و دشوار است که این امر را یک تهدید تلقی نکند.

 

فرمت “نرماندی” به مذاکرات روسیه و اوکراین با میانجی‌گری فرانسه و آلمان اشاره دارد. در سال ۲۰۱۵ مسکو و کی‌یف بر سر برقراری صلح در شرق اوکراین به توافق رسیدند، اما هم توافق صلح و هم مذاکرات نرماندی در حال حاضر معلق و معوق شده است. طرفین هر یک دیگری را به نقض توافق متهم می‌کنند.

 

وزیر خارجه آلمان همچنین گفت: ما درخواست روسیه برای تضمین های امنیتی و آمادگی آن برای انجام مذاکرات برای دستیابی به توافقات مشترک را می فهمیم.

 

بائربوک مذاکرات بین شورای ناتو، روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا OSCE را اولین گام در این راستا در هفته گذشته خواند.

 

“لاوروف” هم در این دیدار گفت: روسیه می‌تواند تحت شرایطی به مذاکرات چهارگانه “نرماندی” ادامه دهد و ابراز امیدواری کرد که شرکای آلمانی، دوستان خود در کی‌یف را برای عمل کردن به تعهدات شان متقاعد کنند.

 

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که توافق مینسک دوجانبه است و زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز باید به این توافق پای‌بند بماند. ویدرباره وضعیت کنونی گفت: «ما تلاش‌ برای معرفی روسیه به عنوان طرف درگیری را نمی‌پذیریم.»

 

وزیر خارجه آلمان همچنین به طیفی از مسائل مورد اختلاف بین برلین و مسکو اشاره کرد؛ از جمله کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و پرونده الکسی ناوالنی، مخالف کرملین که در زندان به سر می‌برد.

 

وی همچنین با اشاره به بحران آب و هوا یادآور شد که آلمان به پتانسیل روسیه برای انرژی‌های تجدیدشونده از جمله هیدروژن سبز علاقه وافر دارد.

 

وزیر خارجه آلمان قبل از سفر به مسکو، با مقامات اوکراین دیدار و گفت‌وگو کرده بود. او در ملاقات با همتای اوکراینی خود گفت که دیپلماسی تنها راه حل اختلافات طرفین است و هم‌زمان هشدار داد که “هرگونه تجاوز روسیه” هزینه‌های سنگینی خواهد داشت.

 

دیدار صدر اعظم آلمان و دبیر کل ناتو در برلین

 

در حالی که “بائربوک” و “لاوروف” در مسکو با هم دیدار کردند، “اولاف شولتز”، صدر اعظم آلمان و “ینز استولنبرگ”، دبیر کل ناتو هم در برلین با هم مذاکراتی را انجام دادند.

 

استولنبرگ با توجه به درخواست های روسیه برای دادن تضمین های امنیتی گفت: این ائتلاف نظامی آماده است پیشنهادات مکتوبی را در شورای ناتو- روسیه روی میز بگذارد و برای دستیابی به نتایج سازنده تلاش کند. به گفته وی این امر می تواند شامل کاهش خطرات در فعالیت های نظامی ، شفافیت بیشتر و بهبود کانال های ارتباطی باشد.

 

در اولین نشست شورای ناتو- روسیه بعد از حدود دو سال و نیم هر دو طرف چهارشنبه گذشته با هم به مدت ۴ ساعت تبادل نظر کردند. به گفته استولنبرگ همچنین توافق شد که برنامه زمان بندی برای دیدارهای بعدی مورد بررسی قرار گیرد. حالا استولنبرگ گفته است که همه اعضای شورای روسیه-ناتو را به مجموعه ای از جلسات دعوت کرده است.

 

اولاف شولتز هم با اظهاراتی هشداردهنده اعلام کرد که هر گونه اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین می تواند عواقب سیاسی، مالی و اقتصادی سختی را به همراه داشته باشد.

 

وی همچنین این مسئله را رد نکرد که در صورت تنش زایی روسیه همچنین تحریم هایی علیه پروژه گازی نورد استریم ۲ شکل گیرد.

 

شولتز در عین حال مسئله ارسال تسلیحات به اوکراین را در هر شرایطی رد کرده و تاکید کرد که از روسیه انتظار تنش زدایی و کاهش نیروهای خود در مرز با اوکراین را دارد.

 

صدر اعظم آلمان همچنین گفت: اختلافات با روسیه در مسائل امنیتی باید از طریق گفتگو و بر اساس رفتار متقابل و قوانین بین المللی حل شود.

 

وزیر خارجه آمریکا به آلمان و اوکراین سفر می‌کند

 

“آنتونی بلینکن”، وزیر امورخارجه آمریکا هم با توجه به تنش های شدید در مناقشات اوکراین در نظر دارد روز جمعه با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود در ژنو دیدار کند.

 

بلینکن همچنین روز چهارشنبه در کی یف با وزیر امور خارجه و رئیس جمهور اوکراین دیدار و گفتگو خواهد کرد. وی روز پنج شنبه هم به برلین سفر می‌کند و با “آنالنا بائر بوک”، وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفتگو خواهد کرد.

 

“بلینکن” همچنین می‌خواهد با همتایان خود از فرانسه و انگلیس هم در این باره تبادل نظر کند.

وزیر خارجه آمریکا در سفری شتابزده به کی‌یف می‌رود

در بحبوحه تنش‌های مسکو و غرب، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور فردا در سفر به کی‌یف بر تعهد ایالات متحده به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید می‌کند.

ادامه

اروپا, امریکا, انگلستان, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب, فرانسه, ناتو