لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار ... لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عربستان, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

تجاوز نظامی اسرائیل به ایران نه‌تنها منطقه را در آستانه بحرانی تازه قرار داد، بلکه موجب شد عربستان سعودی در محاسبات راهبردی خود، گامی دیگر به‌سوی نزدیکی به تهران برداشته و رویای عادی‌سازی با ریاض را برای صهیونیست‌ها دست‌نیافتنی‌تر کند. به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای با اشاره به تلاش‌های دولت آمریکا برای عادی‌سازی ... فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

ادامه

آمریکا, استراتژی, اسراییل, اشغالگری, امارات, ایران, بحرین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, ٰژئوپلیتیک, فلسطین, نسل‌کشی

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود دونالد ترامپ تاکید کرد که مناقشه‌های خاورمیانه از جمله ایران باید از طریق دیپلماسی حل و فصل شوند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیس‌جمهوری روسیه پنجشنبه پس از این تماس تلفنی، به خبرنگاران گفت: اهمیت حل همه ... پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, اوکراین, ایران, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا

کارزار دیپلماتیک چین علیه آمریکا و اسرائیل با تاکید بر تاب‌آوری تاریخی ایرانیان

دولت چین در این هفته با کارزاری دیپلماتیک، برای توقف جنایات اسرائیل تلاش و رئیس جمهور چین با انتشار پیامی، تاب‌آوری تاریخی ایرانیان را یادآوری کرد. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایرنا: با شروع اقدامات نظامی و تروریستی اسرائیل در خاک ایران از روز جمعه ۲۳ خرداد ماه، دولت چین در این هفته با ... کارزار دیپلماتیک چین علیه آمریکا و اسرائیل با تاکید بر تاب‌آوری تاریخی ایرانیان

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, پیام, تروریسم, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, یونان

مسایل روی میز ایران و چین هم زمان با سفر وزیر خارجه به این کشور

یک کارشناس ارشد مسائل چین با اشاره به سفر وزیر خارجه در روزهای آتی به این کشور جنوب شرق آسیا گفت: امیدوارم در این سفر گامی رو به جلو از سوی ایران برای اجرایی شدن برنامه جامع راهبردی ۲۵ ساله بین تهران و پکن برداشته شود و وزیر خارجه با دست پر در این زمینه راهی این کشور شود.

 

حامد وفایی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه هم زمان با سفر وزیر خارجه به چین، در این روزها  شاهد سفر وزیر خارجه ترکیه و تعدادی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان به این کشور هستیم و در واقع در این ایام شاهد ترافیک رفت و آمد مقامات خارجی به چین هستیم، افزود: در عرصه سیاست خارجی و ارتباط با یک کشور ، در ابتدا لازم است ارزیابی دقیقی از سیاست خارجی آن کشور در عرصه بین الملل و همچنین جایگاه کشورمان در عرصه سیاست خارجی آن کشور داشته باشیم. در حال حاضر چین یکی از مهمترین کشورهای دنیاست که عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است و  دومین اقتصاد دنیا به حساب می‌آید و  این پیش بینی وجود دارد که در آینده بسیار نزدیک به اقتصاد اول دنیا تبدیل شود.

 

این استاد دانشگاه در همین ارتباط گفت: در ارتباط با تعامل با چین بسیار مهم است که تحلیلی دقیق و درست از سیاست خارجی این کشور داشته باشیم. برای چینی‌‌ها در حال حاضر موضوع چندجانبه گرایی یک سیاست اصلی و راهبردی است چنانکه وقتی چند سال پیش رئیس جمهور چین به ایران آمد در همان ایام به عربستان نیز سفر کرد و این بیانگر نگاه جمعی چین به تعامل با کشورهای دنیا است. در واقع این گونه نیست که مثلا چین به خاطر ما عربستان را کنار بگذارد یا برعکس آن. در واقع چین در عرصه  سیاست خارجی یک نگاه جمعی و کل نگر دارد.

 

وفایی همچنین با بیان اینکه باید جایگاه واقعی ایران در سیاست خارجی چین را نیز مشخص کنیم، تصریح کرد: وقتی که این جایگاه به صورت دقیق مشخص شود انتظارمان نیز متناسب با واقعیت خواهد بود و این یک امر مهمی است.

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تلاش چین برای گسترش حضور و ایفای نقشی جدی‌تر در حوزه غرب آسیا و خاورمیانه اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر می‌بینیم که چین در تلاش بوده که ارتباطات خود را با کشورهای مختلف از جمله کشورهای غرب آسیا گسترش دهد و در حل مسائل منطقه ای و بحران‌های موجود  در منطقه نقش فعال‌تری را داشته باشد.

 

وفایی همچنین با اشاره به اهمیت و جایگاه چین در نظام بین‌الملل افزود: در همین چارچوب می‌توان مسائل  که در سفر وزیر خارجه به چین را  مطرح می‌شود  را در سه بخش مسائل دوجانبه، چند جانبه و مسائل بین‌الملل مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد. در مورد مسائل دوجانبه مهمترین موضوع روی میز ایران و چین بحث اجرایی کردن برنامه ۲۵ ساله همکاری دو کشور است. از زمانی که آقای رئیسی مسئولیت دولت را بر عهده گرفته این انتظار وجود داشته که توجه ویژه‌تری به اجرای این برنامه صورت بگیرد چرا که چینی‌ها نیز نگاه مثبتی به این دولت داشته اند و به نظر می‌رسد در این زمینه کمی دیر شده است و باید اقدامات جدی‌تری انجام شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه چند ماهی است که از امضای این نقشه راه گذشته و خبر خاصی نشده است، افزود: در این مدت شاهد اتفاقات عادی و طی شدن روند عادی روابط بین دو کشور بوده ایم و اتفاق خاصی از زمان امضای این نقشه راه نیفتاده است. امسال همچنین پنجاهمین سالگرد روابط ایران و چین است و این نوع سالگردها در تعاملات بین کشورها مهم است و همین موضوع می‌تواند مبدأ یکسری تحولات در روابط دو کشور از جمله ایران و چین  باشد واین فرصتی است که باید به خوبی از آن استفاده کرد.

 

وی با بیان اینکه این امید وجود دارد که در سفر وزیر خارجه به چین شاهد یک گام رو به جلو برای اجرای این نقشه راهبردی باشیم، خاطرنشان کرد : نقشه راه ۲۵ ساله بین دو کشور در حال حاضر فقط یک متن کلی بر روی کاغذ  است. یک متن کلی برای اجرایی شدن  احتیاج به مذاکرات ریز و دقیق دارد و باید منجر به همکاری‌های گسترده دو کشور در حوزه های اقتصادی، تجاری، سیاسی و دانشگاهی شود. نباید اجازه بدهیم که این نقشه فقط بر روی کاغذ بماند و باید در راستای اجرایی و عملیاتی کردن آن اقدامی جدی صورت بگیرد.

وفایی همچنین به بحث روابط و همکاری های  چند جانبه اشاره و تصریح کرد : با توجه به جایگاه چین در عرصه بین المللی می توانیم یکسری تعاملات با چین را تعریف کنیم  مثلا در قالب سازمان های چند جانبه مثل سازمان همکاری های شانگ‌های. ایران در حال حاضر به عضویت دائم سازمان شانگ‌های درآمده است و ایران به خوبی می‌تواند از این ظرفیت استفاده کند و یا همکاری‌های گسترده‌ای با چین در خصوص مسائل آسیای مرکزی، آسیای میانه داشته باشد و در این زمینه همکاری‌های چند جانبه‌ای تعریف شود. مثلا بین ایران، چین، روسیه یا بین ایران، چین یا آسیای مرکزی در فرم‌های مختلف این همکاری‌ها تعریف شود.

 

وی همچنین به ضلع سوم موضوع یعنی مسائل بین‌المللی اشاره کرد و افزود: سازمان ملل متحد یکی از مکان‌هایی است که ایران می‌تواند همکاری گسترده‌ای با چین در عرصه بین‌المللی داشته باشد. به نظرم باید این سه ضلع را  در قالب یک مثلت با هم نگاه کنیم و  همکاری‌های دوجانبه در رأس این مثل قرار دارد.

این استاد دانشگاه همچنین به جایگاه چین در شورای امنیت و علاقه مندی این کشور برای ایفای نقش در سازمان‌های بین‌المللی مثل سازمان تجارت جهانی، سازمان بهداشت جهانی و… اشاره کرد و گفت: این ظرفیت و فرصت خوبی است که در بحث همکاری‌های بین‌المللی ما می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

جن ساکی: خروج دولت قبل از برجام، ما را در انزوای بین‌المللی فرو برد

سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که چه اطلاعات جدیدی درباره مذاکرات وین وجود دارد و آیا دولت آمریکا از روند این مذاکرات رضایت دارد یا نه؟ گفت: دور هشتم مذاکرات وین روز دوشنبه سوم ژانویه آغاز شد و ادامه دارد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, مذاکرات اتمی

مشاور حقوقی سابق دولت آمریکا: عملیات نظامی واشنگتن در سوریه هیچ مجوز قانونی ندارد

مشاور حقوقی پیشین وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد، حضور نیروهای آمریکایی در سوریه هیچ گونه استناد قانونی ندارد و حضور در این کشور به بهانه مبارزه با داعش محکوم است.

ادامه

افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, تجاوز نظامی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, عراق

۲۲ هزار شورشی در دیر الزور به چارچوب آشتی ملی سوریه پیوستند

روند آشتی ملی در سوریه سرعت بیشتری به خود گرفته است به نحوی که ۲۲ هزار نفر در منطقه دیر الزور به این طرح پیوسته و آماده سازی برای تکرار آن در الرقه هم در حال انجام است.

ادامه

تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه