درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

کارگران اروپایی گرفتار افزایش تورم و دستمزدهای ثابت

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» با اشاره به افزایش نرخ تورم در منطقه یورو، افزایش دستمزدها را به دلیل وضعیت کلی اقتصادی غیرمحتمل دانست.

 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه وال استریت ژورنال، نرخ بیکاری ۷.۳ درصدی اکتبر ۲۰۲۰ در منطقه یورو نسبت به میزان این شاخص در دوره قبل از شیوع کرونا و حتی در سپتامبر همین سال که ۸.۶ درصد بود، کاهش یافته است. اما اقتصاددانان معتقدند این نوسانات جزئی به دلیل برنامه های مرخصی‌های باحقوق به کارگران بوده است که دولت ها بخش زیادی از هزینه های آن را تامین کردند تا کارگران کمتری در دوران همه‌گیری بیکار شوند.

 

این برنامه ها در زمان اوج شیوع کرونا ده ها میلیون کارگر را در سراسر منطقه یورو تحت پوشش قرار داد، اما اکنون به شدت کاهش یافته است.

 

اقتصاددانان با توجه به اینکه بسیاری از کارگران مشغول به کار به شمار می‌آمدند ولی به اندازه قبل کار نمی‌کردند، معتقدند ساعات کاری راهنمای بهتری برای براورد وضعیت بازار کار منطقه یورو است در حالیکه اقتصاد با موج های پیاپی افزایش شیوع کرونا خود را هماهنگ گرده است.

 

همچنین آمار یاد شده نشان می دهد که کارگران منطقه یورو در سه ماه منتهی به سپتامبر (تابستان ۲۰۲۱) هنوز ۲ درصد کمتر نسبت به ماه‌های منتهی به پایان سال ۲۰۱۹ کار می‌کرده اند. از نظر بسیاری اقتصاددانان این وضع نشان می دهد کسب و کارها باید بتوانند بدون اجبار برای افزایش شدید حقوق‌ها به خروجی بیشتری دست یابند.

 

موارد ابتلای جدید به کرونا از پایان سه ماهه سوم سال گذشته میلادی در سراسر منطقه یورو به شدت افزایش یافته است و این امر که ناشی از شیوع سویه‌های جدید دلتا و اومیکرون بوده به اعمال محدودیت‌های جدیدتر و در نتیجه مرخصی های باحقوق‌ به کارگران بیشتری و رکود در بازار کار منجر شده است. موسسه آی فو در آلمان برآورد کرده است که در ماه نوامبر ۲۰۲۱ (آبان/ آذر ۱۴۰۰) ۶۰۸ هزار نفر از مرخصی بدون حقوق استفاده کرده اند که نسبت به رقم ماه اکتبر (مهر/ آبان ۱۴۰۰) یعنی ۵۹۸ هزار نفر افزایش نشان می دهد، ولی نسبت به اوج این رقم در ماه آوریل ۲۰۲۰ (فروردین/ اردیبهشت ۱۳۹۹) که شش میلیون نفر بود، بسیار کمتر است.

 

افزایش حقوق ها اکنون به موضوعی مناقشه برانگیز بین اتحادیه های کارگری و کسب و کارها تبدیل شده است، بر اساس اطلاعات اداره آمار اتحادیه اروپا حقوق های ساعتی در منطقه یورو ۲.۵ درصد بیشتر از سه ماهه منتهی به ماه سپتامبر ۲۰۲۱ (شهریور/ مهر ۱۴۰۰) بوده است.

 

البته این رقم نسبت به افزایش ۴.۵ درصدی در حقوق های ساعتی آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به ماه سپتامبر کمتر است، هر چند باید برنامه های مرخصی های باحقوق کارگران در منطقه یورو را هم در نظر گرفت. با وجود برنامه های مرخصی باحقوق در منطقه یورو، رابطه کارگران این کشورها با کارفرمایان ادامه یافت و اروپا شاهد کاهش کمتر بیماری نسبت به آمریکا بود.

 

افزون بر این، به نظر می رسد سهم اروپایی های شاغل یا در حال جست و جو برای شغل (در اقتصاد) نسبت به آمریکایی ها کمتر کاهش یافته است. نرخ مشارکت نیروی کار در آمریکا ۶۱.۶ درصد در ماه ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد/تیر ۱۴۰۰) بوده که نسبت به ماه دسامبر ۲۰۱۹ (آذر/ دی ۱۳۹۸)کاهش ۱.۷ درصدی را نشان می‌دهد. مشارکت نیروی کار درمنطقه یورو طی سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ حدود ۶۴.۳ درصد و ۶ دهم درصد کمتر نسبت به سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ بوده است.

 

نرخ تورم دوبرابر تورم هدف بانک مرکزی اروپا

 

در حالیکه بازار اشتغال اروپا شاهد رکود بیشتر نسبت به پایان سال ۲۰۱۹ و قبل از شیوع کرونا بوده است، نرخ تورم بسیار بالاتر و تقریبا دو برابر نرخ تورم هدف بانک مرکزی اروپا در ماه های اخیر بوده است.

 

همچنین بانک مرکزی اروپا اذعان دارد که نرخ تورم بالاتر از میزان هدف در دوره زمانی طولانی تر، احتمال افزایش دستمزدها توسط کارگران را به منظور حفظ قدرت خرید افزایش می‌دهد و در میانه ماه دسامبر اعلام کرد که نرخ تورم به طور متوسط حدود ۳.۲ در سال ۲۰۲۲ خواهد بود، در حالیکه در ماه سپتامبر پیش بینی کرده بود این رقم ۱.۷ خواهد بود.

 

اتحادیه های کارگری خواستار افزایش بیشتر حقوق نسبت به سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ هستند به ویژه در مورد مشاغلی که در دوره همه‌گیری سودهای زیادی کسب یا کارگرانی که در این دوران بیشتر کار کرده اند.

 

با وجود این، به نظر نمی‌رسد اتحادیه ها بتوانند افزایش قابل توجه دستمزد را در کسب و کارهای زیادی اعمال کنند؛ زیرا در سال های اخیر با توجه به دستمزدهای پایین در کشورهای شرق اروپا و آسیا بیشتر بر ضرورت ادامه همکاری کسب و کارها با کارگران تاکید کرده اند تا افزایش حداکثری دستمزدها در کوتاه مدت.

مردم شیلی خود را از شر بازمانده‌های پوسیدهٔ دیکتاتوری رها می‌کنند

روز ۲۰ اسفند ۱۴۰۰، گابریل بوریک (بوریچ)، نامزد انتخاباتی ائتلاف چپ و جوان‌ترین رئیس‌جمهور برگزیدهٔ مردم شیلی، کار خود را آغاز خواهد کرد. او اعلام کرده است که از راه اصلاح آتی قانون اساسی، تأمین و تضمین حقوق اجتماعی مردم، و پیکار با نابرابری‌های اجتماعی- اقتصادی، قصد دارد وضعیت کشور را متحول کند.

ادامه

امریکای لاتین, بازنشستگان, برابری اجتماعی, جهان, حقوق بشر, روزنامه نگاران, سوسیالیسم, شیلی, عدالت اجتماعی, کارگری, محیط زیست, مطبوعات, نئولیبرالیسم

لایحه ضدکارگری بودجه حیات سازمان تامین اجتماعی را تهدید می‌کند

در حالیکه فعلا هیچ چشم‌اندازی برای پرداخت بدهیِ کلان دولت به سازمان تامین اجتماعی وجود ندارد، مجلس به دنبال تصویب طرحی است تا با هدف حمایت از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی، امکانِ وصولِ بدهیِ سازمان تامین اجتماعی از کارفرمایان را نیز از این سازمان سلب کند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

بازنشستگان خواستار مستثنی‌شدن تامین اجتماعی از طرح «حمایت از کارخانجات واحدهای صنعتی و تولیدی» شدند

کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تامین اجتماعی، در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، خواستار اصلاحِ طرح دو فوریتی «حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی» شد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری