مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند. با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را ... خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از گزارش اخیر واشنگتن درباره پیونگ‌‎یانگ تأکید کرد که حقوق بشر ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه آمریکا علیه کره شمالی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که پیونگ‌یانگ در پاسخ ... کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, شبه جزیره کره, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

چین: اقدام آمریکا، انگلیس و استرالیا در همکاری‌های هسته‌ای نقض ان پی تی است

سخنگوی وزارت خارجه چین همکاری‌های هسته‌ای گروه آکوس را مغایر با معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای خواند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران، چین از آمریکا، انگلیس و استرالیا (AUKUS) خواست تا همکاری‌های مربوط به ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای را متوقف کنند، زیرا ادامه این روند خطرات جدی اشاعه هسته‌ای را به همراه دارد و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) را نقض می‌کند.

 

بر این اساس، وانگ ونبین، سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در نشست مطبوعاتی در واکنش به اظهارات یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا مبنی بر اینکه معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) استرالیا را از همکاری با ایالات متحده و بریتانیا منع نمی‌کند؛ گفت: این موضوع خطرات جدی اشاعه هسته‌ای را به همراه دارد و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را نقض می‌کند.

 

وی همچنین در پاسخ به اظهارات این مقام آمریکایی مبنی بر اینکه که جهان می‌تواند کاملاً مطمئن باشد که هیچ گونه انحرافی از مواد هسته‌ای به سمت برنامه تسلیحاتی وجود ندارد، زیرا AUKUS در عوض «سابقه‌ای از بالاترین سطح حفاظتی ممکن» را برای هرگونه معامله مشابه در آینده ایجاد خواهد کرد گفت: هیچ امکانی در مکانیسم پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجود ندارد که بتواند به طور موثر رآکتور‌های نیروگاه‌های زیردریایی هسته‌ای را نظارت کند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد: بنابراین، هیچ راهی برای اطمینان از عدم استفاده استرالیا از این مواد هسته‌ای برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای یا وسایل انفجاری هسته‌ای وجود ندارد. آمریکا چگونه می‌تواند انتظار داشته باشد که جامعه بین المللی با این ادعا که مواد هسته‌ای به برنامه تسلیحاتی منحرف نخواهد شد، تردید‌های خود را بیان نکند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین اضافه کرد: آمریکا زمانی وعده داده بود که گسترش ناتو به سمت شرق را پیش نخواهد برد، اما همه دیدند که چگونه تعهد خود را زیر پا گذاشت. آمریکا، انگلیس و استرالیا (AUKUS) سال‌ها خود را مدافعان رژیم بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای می‌دانستند، اما همکاری زیردریایی‌های هسته‌ای استاندارد دوگانه ثابت آن‌ها را در این زمینه نشان می‌دهد.

 

وی افزود: نشست شورای حکام آژانس در نوامبر، موضوعات مربوط به همکاری سه جانبه زیردریایی هسته‌ای بین ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا را به دستور کار رسمی خود اضافه کرد و گفتگو‌هایی را انجام داد که نشان دهنده نگرانی شدید کشور‌های عضو شورای حکام بود.

 

وانگ گفت: آمریکا ادعا می‌کند که AUKUS برای هر معامله مشابهی در آینده «سابقه‌ای از بالاترین سطح حفاظتی ممکن» ایجاد خواهد کرد. مایلم تاکید کنم که موضوع پادمان درخصوص همکاری زیردریایی هسته‌ای AUKUS بر یکپارچگی و اثربخشی NPT و به منافع همه کشور‌های عضو آژانس مربوط می‌شود. بنابر این، این موضوع باید به طور مشترک توسط همه کشور‌های عضو مورد بحث قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: چین پیشنهاد کرده است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کمیته ویژه‌ای را راه اندازی کند که برای همه کشور‌های عضو باز است تا بر بحث درمورد مسائل سیاسی، حقوقی و فنی در مورد پادمان‌ها برای راکتور‌های نیروگاه هسته‌ای زیردریایی کشور‌های غیرهسته‌ای و مواد هسته‌ای مربوطه تمرکز کند و به درستی به دنبال راه حل قابل قبول باشد.

 

سخنگوی وزارت خارجه چین در پایان افزود: آمریکا، استرالیا و انگلیس نباید به همکاری‌های مربوطه ادامه دهند، و دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نباید با سه کشور درباره به اصطلاح ترتیبات پادمانی برای همکاری زیردریایی هسته‌ای آن‌ها مشورت کند تا زمانی که همه طرف‌ها در این زمینه به اجماع برسند.

صدها دانشمند از بایدن خواستند که ازحق پیشدستی درحمله هسته‌ای صرفنظر کند

صدها دانشمند از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواسته‌اند تا رسماً اعلام کند که واشنگتن قصد ندارد در استفاده از سلاح هسته‌ای پیشدستی کند.

ادامه

المان, امریکا, ایتالیا, بلژیک, ترکیه, جنگ سرد, جهان, خبر, ناتو, هلند

مخالفت آلمان با تصمیم‌گیری سیاسی درباره پروژه گازی “نورد استریم ۲”

صدر اعظم جدید آلمان پروژه گازی “نورد استریم ۲” را یک موضوع مرتبط با بخش خصوصی دانسته و هر گونه تصمیم‌گیری سیاسی درباره آن با توجه به مناقشات با روسیه بر سر اوکراین را رد کرد..

ادامه

اروپا, امریکا, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا