یک فعال صنفی کارگری بابیان اینکه امروز میان هزینه و درآمد خانوارهای کارگری یک شکاف ۳۰۰ درصدی وجود دارد، میگوید کسانی که مخالف واقعی شدن مزد بر اساس سبد معیشت محاسبه شده هستند مستقیما باید مسئولیت اصلی نابه هنجاریهای مترتب بر آن را هم بر عهده بگیرند.
«ناصر چمنی» مسئول کانون انجمنهای صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشـت: کسانی که مخالف واقعی شدن مزد بر اساس هزینههای سبد معیشت خانوارهای کارگری هستند مستقیما باید مسئولیت اصلی نابه هنجاریهای ناشی از فقیر شدن خانوادههای مزدبگیران را برعهده بگیرند.
عضو مشاور گروه کارگری در جلسات مزدی سال ۹۴ شورای عالی کار افزود: دستمزد ۸۱۲ هزار تومانی سال ۹۵ در بهترین حالت تنها ۱۰ روز از هزینههای زندگی را پوشش میدهد در این شرایط چگونه باید، از کارگران و خانوادههای آنان انتظار داشت که در سال ۹۶ همین دستمزد را با اندکی افزایش برای گذران زندگی خود دریافت کنند و بعد هم صورت خود را باسیلی سرخ نگه دارند.
این فعال صنفی کارگری در ادامه با بیان اینکه قیمت ۲ میلیون ۴۸۹ هزار تومانی سبد معیشت خانوارهای در سال ۹۶ یک واقعیت علمی خدشه ناپذیر است که با یک توافق سه جانبه به دست آمده است، تصریح کرد: این سبد حداقلهای معیشتی برای یک خانواده ۳ و نیم نفری را محاسبه کرده است. البته آنچه برای کارگران مهم است اجرای بی کم و کاست آن است.
عضو کارگری کمیته مزد شورای عالی کار در پایان افزود: انکار قدرت خرید از دست رفته کارگران به منزله انکار کردن وجود موثر کارگران در مناسبات تولید است.
وی افزود: اگر دولت یازدهم سه سال پیش نسبت به ترمیم شکاف ۴۰ درصدی میان درآمد و هزینههای زندگی کارگران اقدام کرده بود، امروز شاهد اختلاف ۳۰۰ درصدی میان حداقل دستمزد ۸۱۲ هزار تومانی با سبد معاش ۲ میلیون ۴۸۹ هزار تومانی نبودیم.