تغییر نظام سیاسی حاکم نخستین گام حیاتی در راه نجات ایران از اَبَربحران‌ها و تهدیدهای خارجی

در نتیجهٔ بیش از چهار دهه سیاست‌های ضدّملی حکومت ولایی، کشور ما اکنون در ضعیف‌ترین موقعیت اقتصادی و با کمترین توان دفاعی وارد مرحله‌ای بسیار خطرناک شده که در آن زمینه برای دست‎اندازی‌های آمریکا در تحولات آتی ایران و جنگ‌افروزی اسرائیل فراهم شده است. از یک سو، تهدیدهای مداوم ماشین جنگی اسرائیل به حملهٔ نظامی ... تغییر نظام سیاسی حاکم نخستین گام حیاتی در راه نجات ایران از اَبَربحران‌ها و تهدیدهای خارجی

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, افغانستان, امپریالیسم, امنیتی, ایران, تحلیل, صلح, محیط زیست

سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

سفیر روسیه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو را نمونه‌ای از سیاست‌های استعماری جدید خواند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نووستی؛ بسته هفدهم تحریم‌های اروپا علیه روسیه نمونه بارزی از سیاست‌های استعماری جدید غرب است که با تحمیل خدمات و محصولات خود ، در تضاد با مکانیسم‌های بازار آزاد عمل می‌کند. یکولای کوچونوف، سفیر ... سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

ادامه

اروپا, استعمار, تحریم, جنوب, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, محیط زیست, نروژ

دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

«راشد اسماعیلوف» متخصص و رئیس انجمن زیست محیطی روسیه بر ضرورت همکاری پایدار بین کشورهای حاشیه خزر برای حل مشکلات این دریا و به ارائه دیدگاه خود در زمینه پیشنهادهای طرح شده از جمله انتقال آب از دریای سیاه برای حل مشکل کاهش سطح آب خزر پرداخت. به گزارش روز جمعه ایرنا، این متخصص محیط‌زیست ... دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

ادامه

آذربایجان, اقتصادی, ایران, جهان, خبر, دریای آرال, دریای حزر, دریای سیاه, روسیه, قزاقستان, قفقاز, گرجستان, محیط زیست

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) هشدار داد در صورت وقوع حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر ایران، این حادثه می‌تواند مرگبارترین پیامد را از زمان حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور به همراه داشته باشد. بر اساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه منتشر کرد، گروسی در ... آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, محیط زیست

عدالت اقلیمی مطالبه ده‌ها هزار نفر در ۲۰ کشور جهان

برای دومین روز متوالی هزاران نفر در خیابان‌های شهر اسکاتلند با وجود باد و باران در حالی برای مطالبه عدالت اقلیمی تظاهرات کردند که بیش از ۲۰۰ اقدام مشابه در بیش از ۲۰ کشور جهان علاوه بر کشور میزبان اجلاس آب‌وهوایی گلاسکو همچون استرالیا، برزیل، کره جنوبی و کانادا برگزار شد.

 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، در چارچوب مراسم «روزجهانی اقدام برای عدالت اقلیمی»  ده‌ها هزار نفر و به گفته سازمان‌دهندگان این تظاهرات، ۵۰ هزار نفر در خیابان‌های مرکز گلاسکو تظاهرات کردند و خواستار اقدامات بیشتر و قاطع تر دولت‌ها در مقابل گرمایش جهانی شدند.

 

یکی از معترضان به ال پائیس گفت «نمایندگان دولت‌ها اینجا هستند و ما باید آن‌ها را تحت فشار قرار دهیم تا بفهمند که این یکی از آخرین فرصت‌ها برای تغییر و اجتناب از این بحران است که ما داریم».

 

شهرهای سیدنی و ملبورن در استرالیا نیز شاهد برگزاری اعتراضاتی بودند. معترضان، گفت وگوها در نشست گلاسگو را «مایه شرمساری» و «کمدی» خواندند و موضع دولت خود که مدافع صنعت معدن کشور است را «شرم مطلق» توصیف کردند.

 

در لندن، هزاران معترض از جمله اتحادیه‌های کارگری، گروه‌های حقوق پناهندگان، دانشجویان و فعالان محیط ‌زیست از بانک مرکزی انگلیس به سمت میدان ترافالگار راهپیمایی کردند.

 

دیگر شهرهای بریتانیا از جمله منچستر، لیورپول و بریستول هم شاهد برگزاری تجمع های اعتراض‌آمیز بوده‌اند.

 

در بروکسل، پایتخت بلژیک، ۲۳۸ جوان معترض به دلیل بستن خیابان و ایجاد ترافیک در مرکز خیابان لوی دستگیر شدند. معترضان این «نافرمانی مدنی غیر خشونت‌آمیز» خود را ابراز «خشم جنبش پس از سال‌ها اعتراض» عنوان کردند.

 

سئول، پایتخت کره جنوبی هم شاهد حضور معترضانی در خیابان‌ها بوده که خواهان اقداماتی فوری در جهت انجام تعهدات دولت‌ها برای کاهش گازهای گلخانه‌ای شده‌اند. در تایوان، فیلیپین هم اعتراضاتی برگزار شد.

 

تظاهراتی هم در ترکیه، آلمان، سوئد، نروژ، فرانسه، آلمان، پرتغال و هلند برگزار شد.

 

یکی از فعالان محیط زیست برزیلی در انتقاد از آتش‌سوزی‌های گسترده ای که این کشور در سال ۲۰۲۰ متحمل شد گفت «ما باید به آنچه در برزیل در حال وقوع است اعتراض کنیم. این بسیار مهم است که گروه‌های مختلف جامعه مدنی به رغم دیدگاه‌های متفاوت در مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی متحد شوند».

 

این معترض برزیلی در انتقاد از دولت ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهوری این کشور گفت: علاوه بر آمازون، سرزمین‌های وسیع تری در برزیل وجود دارند که باید در برابر سیاست‌های بولسونارو محافظت شوند.

 

تظاهرات در گوشه و کنار جهان در حالی برگزار شد که مقامات ارشد کشورها در کنار کارشناسان زیست محیطی از دوشنبه گذشته در شهر گلاسکو گردهم آمده‌اند تا در چارچوب بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی (کاپ ۲۶) درباره ادامه حیات پیمان اقلیمی پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شده‌اند، بحث و تبادل نظر کنند.

 

توافق آب و هوایی پاریس که با نام «پیمان پاریس» نیز شناخته می‌شود، ذیل چارچوب پیمان‌نامه سازمان ملل متحد در تغییر اقلیم (UNFCCC) در رابطه با کاستن انتشار گازهای گلخانه‌ای است که از سوی نمایندگان ۱۹۷ کشور در کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد در پاریس مذاکره و ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ با اجماع تصویب شد.

رئیس‌جمهور مکزیک کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس گلاسکو را ریاکار خواند

رئیس جمهور مکزیک در بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی خطاب به سران کشور‌های شرکت کننده در اجلاس گلاسکو گفت: ریاکاری دیگر بس است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, تحلیل, جهان, محیط زیست, مکزیک, نئولیبرالیسم

چامسکی: ضرورت مقابله با میلیاردر‌هایی که مانع آینده‌ای عاری از فاجعه هستند

من مایلم حرکتی به سوی جامعه‌ای آزادتر و عادلانه‌تر داشته باشیم جایی که در آن تولید برای رفع نیاز باشد و نه برای سودورزی. روزی که کارگرانی را داشته باشیم که بتوانند زندگی خود را کنترل کنند نه آن که تحت فرمان کارفرمایان شان باشند. نظام اقتصادی در چهار دهه اخیر ویرانگر بوده است. این ... چامسکی: ضرورت مقابله با میلیاردر‌هایی که مانع آینده‌ای عاری از فاجعه هستند

ادامه

اسراییل, امریکا, انگلستان, بنگلادش, جهان, رومانی, سومالی, محیط زیست, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

بحران آب، کوچک‌ترشدن سفره کشاورزان وعملکرد دولت‌ها درتشدید مشکلات

مشکلاتی مثل انتقال آب به استان‌های همجوار اصفهان و صنایع پرمصرف از دلایلی است که کشاورزان اصفهانی را با معضل بی‌آبی روبرو کرده است تا جایی که پرداخت خسارت و سهمیه آب ۱۰ روزه نیز دردی از آن‌ها درمان نمی‌کند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, دهقانی, عدالت اجتماعی, گزارش, محیط زیست