طبقه کارگر نقشی حیاتی در اقتصاد ایران دارد. امروزه کارگران و خانوادههای آنان نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدهند و در بخشهای تولیدی، خدماتی، کشاورزی، و صنعتی فعالیت میکنند. هر تغییری در وضعیت اقتصادی کشور بهطورمستقیم و غیرمستقیم بر زندگی و درنتیجه فعالیت این طبقه تأثیر میگذارد. بااینحال، در سالهای اخیر وضعیت ... وضعیت فاجعهبار کارگران در ایران: علل داخلی و بینالمللی
پوتین: سهم ارزهای ملی در تجارت کشورهای مشترکالمنافع از ۸۵ درصد فراتر رفت
رئیسجمهور روسیه اعلام کرد: سهم ارزهای ملی در پرداختهای کشورهای مستقل مشترک المنافع در مبادلات تجاری بین این کشورها از ۸۵ درصد فراتر رفت. به گزارش ایرنا از کرملین، ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه پنجم دیماه ۱۴۰۳ در سخنانی در آغاز نشست غیررسمی سران کشورهای مستقل مشترکالمنافع در سنپترزبورگ افزود: همکاری بین کشورهای مستقل مشترک المنافع ... پوتین: سهم ارزهای ملی در تجارت کشورهای مشترکالمنافع از ۸۵ درصد فراتر رفت
تجمع کارگران و کشاورزان کوبایی علیه محاصره اقتصادی آمریکا + فیلم
دهها هزار کارگر و کشاورز و بازنشسته کوبایی در اعتراض به تحریمهای آمریکا به خیابان آمدند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، هزاران کارگر، کشاورز و بازنشسته کوبایی در اعتراض به تحریمها و محاصره اقتصادی جنایتکارانه آمریکا علیه این کشور به خیابانهای هاوانا (پایتخت این کشور) آمده و ... تجمع کارگران و کشاورزان کوبایی علیه محاصره اقتصادی آمریکا + فیلم
سفر قریب الوقوع اردوغان به سوریه/ منافع ترکیه در سوریه
فورکان هالیت یولجو، کارشناس سیاست امنیتی ترکیه، در توضیح خبر سفر قریب الوقوع اردوغان رئیسجمهور ترکیه به سوریه به همراه مقامات ارشد اقتصادی، به اسپوتنیک گفت: از نظر سیاسی و اقتصادی برای ترکیه بسیار مهم است که سوریه قوی در مرز جنوبی این کشور قرار داشته باشد. به گزارش اسپوتنیک؛ یولجو توضیح داد: «این یعنی ... سفر قریب الوقوع اردوغان به سوریه/ منافع ترکیه در سوریه
شکست سیاستهای ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک
سقوط دیکتاتوری بشار اسد و حزب بعث در سوریه با دخالت آشکار ترکیه، اسرائیل، و امپریالیسم آمریکا و به دست گروههای تروریستی وابسته به “هیئت تحریر شام” وضع جدیدی در منطقۀ خاورمیانه پدید آورده است. فروپاشی دولت اسد در عین حال گواه شکست مفتضحانۀ حلقهٔ اساسی سیاستهای خارجی ماجراجویانهٔ رژیم ولایت فقیه در منطقۀ خاورمیانه ... شکست سیاستهای ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک
موانع ایجاد خط لوله نفت ایران از طریق عراق و سوریه به مدیترانه
یک کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: ما پیشنهاداتی از سوریه داشتیم که خط لوله نفت ایران از طریق عراق و سوریه به مدیترانه برود اما این طرح هنوز شکل نگرفته چون اردن تمایلی به شکلگیری همکاری سهجانبه بین ایران، عراق و اردن ندارد، اما زمینه بین سوریه و عراق وجود دارد.
به گزارش ایلنا، طبق اعلام برخی رسانههای خارجی اردن، مصر و عراق توافقهایی را امضا کردهاند که مبتنی بر صادرات نفت از بندر بصره به اردن و سپس به سمت مصر از طریق بندر العقبه است.
آنگونه که از شواهد امر پیداست اسرائیل نیز بیمیل به پیوستن به طرح شام جدید بین مصر، اردن و عراق نیست.
بنا بر این گزارش؛ عراق، اردن و مصر در ژوئن ۲۰۲۱ توافقهایی امضا کردند که نفت عراق از طریق بندر بصره به اردن و از بندر العقبه به سمت مصر برود.
شاید پیوستن اسرائیل به شام جدید، جبهه دیگری است که بوسیله آن تلآویو میتواند گسترش نفوذ ایران در منطقه را متوقف و نفوذ خود در خاورمیانه را عمق بخشد.
اکنون این سوال مطرح است که آیا مصر و اردن با درخواست احتمالی اسرائیل برای مشارکت در طرح شام جدید موافقت میکنند؟
موضوع دیگری که مطرح است اینکه با توجه به روابط مستحکمی که عراق با ایران دارد در مورد هر گونه رابطه با اسرائیل محافظه کاری میکند.
رضا میرابیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در این باره اظهار داشت: ارسال نفت به اردن سالهاست از طریق تانکرها انجام میشود، در واقع ۱۰ سال قبل در زمان صدام توافقی بین عراق و اردن امضا شد مبنی بر اینکه عراق نفت را با قیمت ترجیحی در اختیار اردن قرار دهد، بارها بحث بود که در امتداد ارسال نفت از بصره به استان الانبار به اردن نیز فرستاده شود اما تاکنون عملی نشده است، باتوجه اجلاس سه جانبه اردن، عراق و مصر که در دوران صدام شکل گرفت و در واقع تقابلی با کشورهای شورای همکاری بود اما بعد از سرنگونی صدام مدتها اجلاس برگذار نشد، اما در ۴ سال اخیر ۳ کشور تلاش کردند اجلاس سه جانبه مصر-اردن-عراق را شکل دهند و این همکاری نفتی نیز در همین راستا است.
وی افزود: مصر هم ابراز تمایل کرده که نفتی که از عراق به اردن میرود به مصر هم ارسال شود اما اینکه اسرائیل بخواهد به این طرح اضافه شود عراق به هیچ وجه زیر بار نمیرود، زیرا رابطهای بین عراق و اسرائیل چه خوب و چه بد برقرار نیست، عراق بارها موضع خود را اعلام کرده و زیربار موضوع همکاری چهارجانبه نمیرود.
این کارشناس حوزه بینالملل انرژی تاکید کرد: به نظر میرسد انتقال نفت از عراق به مصر یک تز بلندمدت بوده و تحقق آن بسیار مشکل است گرچه نفت به سمت اردن میرود اما علیرغم اینکه ۱۰ سال از این قرارداد میگذرد هنوز خط لولهای احداث نشده است، در عین حال این موضوع را نیز باید در نظر داشت که اسرائیل این مسائل را مطرح میکند تا روابط ایران و عراق را تحریک کرده و شائبه ایجاد کند.
وی گفت: ما پیشنهاداتی از سوریه داشتیم که خط لوله نفت ایران از طریق عراق و سوریه به مدیترانه برود اما این طرح هنوز شکل نگرفته چون اردن تمایلی به شکلگیری همکاری سهجانبه بین ایران، عراق و اردن ندارد، اما زمینه بین سوریه و عراق وجود دارد.
میرابیان خاطرنشان کرد: در هر حال علاوه بر اردن، امریکا نیز تاکنون به هر نحو ممکن مخالفت و مانعتراشی کرده است.
وی با بیان اینکه بهترین گزینه برای رسیدن نفت ایران به مدیترانه از مسیر سوریه است، گفت: فعلا نه اردن زیربار میرود و نه اسرائیل و امریکا اجازه انتقال انرژی از ایران را میدهند و با توجه به شرایط منطقه و دخالتهای امریکا حتی عراق نیز حاضر نشده این خط لوله شکل بگیرد، بنابراین باید شرایط فراهم شود که در آینده تحقق پیدا کند اما در نهایت تحقق پیدا خواهد کرد.
رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است
شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان میدهد که چین چگونه به شکل فزایندهای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.
لاوروف رفتار آمریکا در مورد “نورد استریم ۲” را جنون آمیز خواند
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه رفتار آمریکا در مورد توقف طرح خط لوله گاز نورد استریم ۲ را جنون آمیز خواند.
نرخ «سبد معیشت» به یازده میلیون تومان رسید/ مزد و مستمری فقط ده روزِ ماه کفاف میدهد
نرخ سبد معیشت حداقلی به حدود یازده میلیون تومان رسیده و کارگران نزدیک ۱۹ روز از هرماه را بدون مواجب و خرجی زندگی میکنند؛ باید پرسید برنامه دولت سیزدهم برای حل این بحرانِ فزاینده به راستی چیست؟
بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق
جمهوری خلق چین پس از سالها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق