داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانه‌ها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانه‌ها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, خبر, کوبا, محیط زیست

مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتی‌ناپذیر خواهان عدالت هسته‌ای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هسته‌ای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمی‌گیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, جزایر مارشال, جهان, چین, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

محمد درویش: ارتقای امنیت آبی چگونه ممکن است؟

یک فعال محیط زیست گفت: امنیت آبی واقعی در گرو تغییر چیدمان توسعه، مبتنی بر توانمندی‌های بوم‌شناختی، کاهش وابستگی معیشتی به منابع آب، تقویت تولید ثانویه، کاهش نگاه‌های امنیتی از روی فعالیت تشکل‌های مردم‌نهاد و تقویت حرکت‌های فرهنگی و آموزشی به‌منظور ارتقای دانش شهروندان است.

 

اعتمادآنلاین| محمد درویش،‌ فعال محیط‌ زیست در خصوص ارتقای امنیت آبی در یادداشتی به بیان نکات قابل توجهی پرداخت.

 

اخیرا ابراهیم عزیزی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت منابع آبی کشور، خبر از تشکیل کمیته امنیت آب در این کمیسیون داد که هرچند بسیار دیر اتفاق افتاد، اما واکنش و رفتار خردمندانه‌ای است، اما نماینده مردم شیراز، مرکز استانی که بدترین وضعیت منابع آبی را در ایران داشته و رکورددار فرونشست سالانه زمین به میزان ۵۴ سانتی‌متر یعنی ۱۴۰ برابر آنچه از آن به‌عنوان شرایط بحرانی در استانداردهای جهانی یاد می‌شود است، از کلیدواژه‌هایی استفاده می‌کند که آشکارا نشان می‌دهد شناخت درست و دقیقی از مفهوم امنیت آبی وجود ندارد.

 

او راهکار مهار تنش آبی را یافتن منابع جدید آبی، ازجمله شیرین کردن آب دریاها و استخراج آب‌های ژرف عنوان می‌کند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نشانی غلط داده است. در کشوری که سرانه مصرف آب شهروندانش بین ۳۰ تا۴۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی است، در کشوری که ۳۰ درصد آب شرب در سامانه لوله‌کشی شهری به‌دلیل فرسودگی لوله‌ها به هدر می‌رود و یا در فرایند آب‌بها لحاظ نمی‌شود، در کشوری که ضایعات بخش کشاورزی چندبرابر استانداردهای جهانی است و به‌گفته رضا مکنون، رئیس انجمن علوم و مهندسی منابع آب ایران، ۲۶.۷ میلیاردمترمکعب (حدود نیمی از کل ظرفیت مخازن سدهای کشور) از آبی که با هزینه‌های گزاف و ساخت سدهای گران‌قیمت و مخرب به مزرعه می‌رسد، عملاً به غذا در سفره مردم بدل نشده و تبدیل به ضایعات می‌شود، در کشوری که هنوز اراده‌ای برای تفکیک لوله‌کشی آب شرب و آب بهداشتی برای مصارف خانگی وجود ندارد و در کشوری که اغلب شهرها همچنان فاقد تصفیه‌خانه بوده، شیرابه‌ها وارد رودخانه‌ها و سفره‌های آب زیرزمینی شده و عملاً چیزی به‌عنوان بازچرخانی آب هنوز رسمیت نیافته است، چرا باید آب بیشتری تولید و به این سامانه نابالغ که نمی‌داند چگونه از منابع آب شیرین ارزشمند خود استفاده کند، تزریق شود؟

 

امنیت آبی واقعی در گرو تغییر چیدمان توسعه، مبتنی بر توانمندی‌های بوم‌شناختی، کاهش وابستگی معیشتی به منابع آب، تقویت تولید ثانویه، کاهش نگاه‌های امنیتی از روی فعالیت تشکل‌های مردم‌نهاد و تقویت حرکت‌های فرهنگی و آموزشی به‌منظور ارتقای دانش شهروندان، حمایت از تاسیس مدارس طبیعت و آموزش نسلی که از کودکی قدر هر قطره آب را بداند، است. تزریق آب به جامعه‌ای که بخش بزرگی از توان آبی خود را هم‌اکنون به‌دلیل ساختارهای بیمارگونه و انتخاب راهبرد غلط حاکمیت هدر می‌دهد، عین سوزاندن اسکناس‌های ۱۰هزارتومانی در شومینه با هدف گرم‌شدن اهل منزل است. در نتیجه نه آن منزل به گرمای پایدار می‌رسد و نه آن کشور به امنیت آبی دست می‌یابد.

چه باید کرد؟ نقش جوانان و دانشجویان در جنبش فرارویِ میهن

در بیست‌ودومین سالگرد جنبش دانشجویی ۱۸ تیر، میهن‌مان دوران بسیار حساسی را می‌گذراند و نشانه‌هایی بسیار روشن از اعتلای جنبش های اجتماعی را شاهدیم.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, دانشجویی, سیاسی, محیط زیست, مقاله

کارشناس محیط زیست: شرایط محیط‌ زیستی خوزستان محصول سوءمدیریت دستگاه‌ها است

یک کارشناس حوزه محیط زیست گفت: شرایط محیط زیستی استان خوزستان محصول بی‌برنامه‌گی و سوءمدیریت در دستگاه‌های مسئول است. در عمل برنامه‌ای برای حفظ محیط زیست خوزستان وجود ندارد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

ورشکستگی آبی و مرگ خاموش دشت قزوین

بر اساس برخی از شنیده‌ها با ادامه روند برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی استان، دشت قزوین تنها تا ۱۷ سال دیگر زنده خواهد بود، پس بهتر است برای نجات دشت قزوین دست‌به‌کار شویم و این میراث گران‌بها را برای آیندگان حفظ کنیم.

ادامه

اجتماعی, ایران, جهان, حقوق بشر, گزارش