امضا نزدیک به ۲۰سند همکاری دوجانبه در دیدار شی جین‌پینگ با ماکرون

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین بعد از ظهر دوشنبه ششم مه (۱۷ اردیبهشت) به وقت محلی در کاخ الیزه با «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی خود دیدار و گفتگو کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین بعد از ظهر دوشنبه ششم مه (۱۷ اردیبهشت) به وقت محلی در ... امضا نزدیک به ۲۰سند همکاری دوجانبه در دیدار شی جین‌پینگ با ماکرون

ادامه

استقلال, جهان, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, فرانسه, گزارش

در سال ۲۰۲۳ نرخ مرگ و میر در ژاپن بیش از دو برابر تولد بوده است

داده‌های اخیر دولت ژاپن در مورد میلیون‌ها خانه خالی از یکی دیگر از تبعات رشد جمعیت منفی در این کشور آسیایی پرده برداشت. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ژاپن در حال حاضر یکی از پیرترین کشورهای جهان است. میانگین سنی این کشور نزدیک به ۴۹ سال است درحالیکه سال‌هاست دولت ژاپن تلاش می‌کند تا با ... در سال ۲۰۲۳ نرخ مرگ و میر در ژاپن بیش از دو برابر تولد بوده است

ادامه

جهان, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

تاکید ژاپن بر به رسمیت شناختن حاکمیت چین بر تایوان

یک مقام ارشد ژاپن در پی اعتراض پکن به این کشور درخصوص ارجاع به تایوان به عنوان یک “کشور”، تاکید کرد، روابط توکیو با تایوان غیردولتی و عملی بوده و مبنایش بر به رسمیت شناختن چین به عنوان تنها دولت مشروع است.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در حالی که چین به نمایش قدرت در تنگه تایوان و منطقه آسیا-اقیانوسیه می‌پردازد، مساله تایوان به ویژه از بابت اینکه ژاپن، آمریکا و کشورهای دیگر با آن به عنوان یک جزیره خودمختار روابط نزدیکتر برقرار کنند، یک موضوع حساس است و پکن این جزیره را به عنوان خاک خود که در صورت لزوم با توسل به زور آن را دوباره متحد می‌سازد، در نظر می‌گیرد.

 

کاتسونوبو کاتو، دبیر ارشد کابینه ژاپن در یک کنفرانس مطبوعاتی عادی اظهار کرد که “موضع ژاپن این است که روابط کاری را با تایوان در سطح غیردولتی” مطابق با اعلامیه ۱۹۷۲ ژاپن-چین، زمانی که توکیو رسمیت بخشی دیپلماتیک را از تایوان به چین تغییر داد، حفظ کند.

 

او اظهار کرد: “این سیاست اساسی ما است و تغییری در آن وجود ندارد.”

 

این اظهارات کاتو یک روز بعد از آن مطرح شدند که چین به این که یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن در جریان یک بحث پارلمانی به تایوان به عنوان یک کشور ارجاع داده، اعتراض کرد.

 

سوگا در این اظهار نظرش در ضمن پاسخ به پرسشی درباره تدابیر مربوط به همه گیری بیماری، اشاره‌ای گذرا به تایوان، نیوزیلند و استرالیا به عنوان “سه کشور” کرد.

 

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار کرد، این اظهار نظر ناقض “وعده رسمی ژاپن مبنی بر در نظر نگرفتن تایوان به عنوان یک کشور” است.

 

روز جمعه مجلس علیای پارلمان ژاپن با تصویب قطعنامه‌ای از سازمان بهداشت جهانی خواست تا تایوان را در نشست‌های عمومی خود بگنجاند و عنوان کرد که دانش کارشناسی آن در قبال تدابیر مربوط به کروناویروس غیرقابل اجتناب است.

 

توشیمیت‌سو موتگی، وزیر خارجه ژاپن در اظهارات کوتاه خود به دقت به تایوان به عنوان “یک منطقه” ارجاع داده و بر اهمیت گنجاندن این جزیره از بابت نفع سلامت عمومی بین‌المللی تاکید کرد.

 

ژاپن همچنین ۱.۲۴ میلیون دوز واکسن آسترازنکا را به تایوان همچنان که با بزرگترین میزان شیوع ابتلا در ضمن کمبود واکسن مبارزه می‌کند، اهدا کرد.

چین داده‌های مریخ کاو خود را با آمریکا و اروپا مبادله می‌کند

سخنگوی اداره ملی فضانوردی چین اعلام کرد برای تبادل داده های مریخ کاو خود با سازمان ملی فضانوردی آمریکا (ناسا) و آژانس فضایی اروپا در حال همکاری است و داده های خود را با این دو نهاد مبادله می کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, جهان, چین, خبر, دانش

بانک جهانی رشد اقتصادی چین را ۸.۵ درصد اعلام کرد

بانک جهانی در تازه‌ترین برآورد خود از چشم اندازهای اقتصاد جهانی، رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۱ را ۸.۵ درصد پیش‌بینی کرد که ۰.۶ درصد بالاتر از پیش‌بینی قبلی اعلام شده است.

ادامه

اسیا, اقتصادی, بانک جهانی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

چین به‌تصویب طرحی در سنای آمریکا برای مقابله با توسعه فناوری چین واکنش نشان داد

پارلمان چین می‌گوید طرح سنای آمریکا با محور تهدیدهای عرصه فناوری چین، یادآور رقابت‌های دوره جنگ سرد است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, گزارش