اندیشمند آمریکایی میگوید ایالات متحده پشت آرمانهای انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملتهای جهان تحمیل کرده را توجیه میکند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
تلاش امپریالیسم برای گسترش
لنین در کتاب امپریالیسم [امپریالیسم- بالاترین مرحلهٔ سرمایهداری] نوشته بود: “تلاش ناگزیر سرمایهٔ مالی [این است که] حوزههای نفوذ خود و حتی قلمرو واقعی خود را گسترش دهد”. او در زمانی این کتاب را نوشت که رقابت بین امپریالیستها ویژگی اصلی جهان بود، جهانی که در آن این تلاش بهشکل مبارزهای رقابتی بین سرمایههای مالی ... تلاش امپریالیسم برای گسترش
آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاستجمهوریِ آمریکا
آنجلا دیویس میگوید انتخاب “کامالا هریس” بهمقام ریاستجمهوری ایالات متحده بستری مناسبتر برای فراگیری پیکارهایی دگرگونساز است. پاریس- “آیا واقعاً باید به این پرسش پاسخ دهم؟ من به فردی که حزب جمهوریخواه را رهبری میکند بیگمان قصد ندارم رأی دهم.” این پاسخ آنجلا دیویس، نماد کنشگران کمونیست در جهان، به پرسشی بود که روزنامهنگاری در ... آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاستجمهوریِ آمریکا
تلاش ترقیخواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشمانداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه
بریتانیا در دهههای اخیر و پس از پایان جنگ سرد تغییرهای سیاسی مهمی را از سر گذرانده است. هفده سال حکومت حزب محافظهکار از ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۷ و سپس از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ در آن کشور، در شرایط تغییر موازنهٔ تعیینکنندهٔ نیروها در جهان پس از فروریزی دولتهای سوسیالیستی، پیامدهای سیاسی، اجتماعی، و فرهنگی مهمی ... تلاش ترقیخواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشمانداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه
تحلیلگر انگلیسی: بی شک حزب کمونیست چین موفقترین حزب در صد سال گذشته است
حزب کمونیست چین با هر حزب سیاسی دیگری در جهان متفاوت است و این پرسش را به وجود آورده که حزب سیاسی چیست؟ حزب کمونیست چین، پدیده ای مربوط به خود چین است و بدون شک ویژگی های خاص چینی دارد. دستاورد خارق العاده آن در یافتن راهی برای ادغام قابلیتهای اصلاحات عظیم کشور با جامعه و فرهنگ چین در تاریخ ۱۰۰ ساله آن نهفته است. میتوان گفت که پس از کنار رفتن بیش از ۲۰۰۰ سال حکومت متمرکز در چین، از زمان تأسیس جمهوری خلق چین در سال ۱۹۴۹، اهمیت حزب کمونیست چین در این کشور بینظیر بوده است.
رادیو بینالمللی چین: غرب در درک حزب کمونیست چین به شدت شکست خورده است. این ناآگاهی پس از سال ۲۰۱۶ به اوج خود رسید. آنان حزب کمونیست چین را برابر با حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی دانسته و میدانند اما بین این دو حزب تقریباً هیچ چیز مشترکی وجود ندارد. شکست بزرگ حزب کمونیست شوروی یک فاجعه تاریخی بود اما حزب کمونیست چین بدون شک موفقترین حزب در ۱۰۰ سال گذشته محسوب میشود. درک حزب کمونیست چین با استفاده از مارکسیسم سنتی غیرممکن است. قبل از سال ۱۹۴۹، مارکسیسم حزب کمونیست چین بومیسازی شده؛ علاوه بر این، حزب کمونیست چین ریشه در آموزههای کنفوسیوس دارد و میتوان گفت که این حزب ترکیبی از مارکسیسم و کنفوسیونیسم است. حزب کمونیست چین به اندازه تمدن چین پیچیده است و محصول همین تمدن به شمار میرود.
غرب قاطعانه معتقد است که نظام تک حزبی پایدار نیست زیرا فاقد نیروی محرک ذاتی برای اصلاحات است اما این با تاریخ حزب کمونیست چین مطابقت ندارد. در مقایسه با هر حزب سیاسی دیگری در جهان، حزب کمونیست چین توانایی های برجسته برای اصلاحات خود را نشان داده است؛ به عنوان مثال، در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، دنگ شیائوپینگ، رهبر فقید چین با قاطعیت سیاست اصلاحات داخلی و گشایش درهای چین به روی جهان را اجرا کرد و با برنامههای خود برای اقتصاد بازار سوسیالیستی، چین را به اقتصاد جهانی پیوند دهد. یک حزب سیاسی، با داشتن ریشههای عمیق در جامعه و اعتماد به نفس بالا میتواند این تغییر اساسی در مسیر توسعه خود را ایجاد کند. تلاش برای یافتن حقیقت، حرفهای بودن، تجربه گرایی و روشهای علمی از ویژگیهای بارز حکمرانی چین است.
بیشتر نگرانی های غربی ها در مورد حاکمیت ملی معطوف به دموکراسی مبتنی بر انتخابات است، در حالی که نیروی ملی در جایگاه دوم قرار می گیرد اما در سوی مقابل، چین نیروی ملی را در اولویت قرار میدهد و این موضوع با پیشینه تاریخی و شیوه حکومت نخبگان کنونی چین ارتباط نزدیک دارد. در چین، جامعه بدون نیروی ملی نمیتواند به حرکت درآید و این یک سنت تاریخی دیرینه در چین است. اما کلیدیترین عنصر در چین، توانایی بازسازی و تعریف مجدد چین در عصر جدید خواهد بود؛ دو مثال رقابت خارق العاده حاکمیت چین رشد اقتصادی چین در ۴۰ سال گذشته و موفقیت چین در مقابله با همه گیری کرونا هستند.
چین به دلیل تاریخ، فرهنگ و وسعت عظیم خود یک کشور بی نظیر در سراسر جهان است و هرگز خود را به عنوان الگویی برای مدیریت سایر کشورها در نظر نگرفته است. چین هرگز از کشورهای دیگر نخواسته است که تبدیل به یک چین دیگر شوند. برخلاف ایالات متحده، انگلستان و یا اتحاد جماهیر شوروی، حزب کمونیست چین هرگز اعتقاد نداشته سیستم سیاسی این حزب میتواند الگویی برای سایر کشورها باشد. نیرومند شدن چین نیز این مسئله را تغییر نداده اما باید پذیرفت که در آینده و به دنبال افزایش نفوذ و اهمیت چین، سایر کشورها ممکن است در جنبههای مختلف مانند سیاستهای اقتصادی، مقابله با بیماریهای همه گیر، نوآوری در علم و فناوری، قابلیتهای حاکمیتی و یا مقابله با تغییرات اقلیمی چین را به عنوان یک الگو برای خود برگزینند.
حزب کمونیست چین یکی از اهداف خود را ایجاد یک کشور سوسیالیستی مدرن، سعادتمند، دموکراتیک، متمدن و هماهنگ تا سال ۲۰۴۹ و صدمین سالگرد تاسیس چین جدید اعلام کرده که حدود ۳۰ سال دیگر برای آن فرصت دارد. قبل از آن، چین به احتمال زیاد به بزرگترین اقتصاد در تاریخ جهان و با حجم دو تا سه برابر ایالات متحده تبدیل خواهد شد، استاندارد زندگی شهروندان این کشور به سطحی بسیار بالا خواهد رسید و زمان مورد نیاز برای سفر بین شهری و درون شهری بسیار کاهش خواهد یافت.
تا آن زمان، بیشتر جمعیت چین را نیز کسانی تشکیل خواهند داد که پس از سال ۲۰۰۰ به دنیا آمدهاند. آنها دوران فقر و ضعف چین را تجربه نکردهاند و به عبارت دیگر، انتظارات آنان بسیار متفاوت خواهد بود. با توجه به اداره و هدایت چنین کشوری که دائماً در حال تغییر است، حزب کمونیست چین همچنان به ادامه اجرای اصلاحات نیاز دارد. ترکیب عمل گرایی و دوراندیشی، یکی از سنت های دیرینهای است که امروز چین را در جایگاه بسیار خوبی قرار داده است. بی شک بر اساس دستاوردهای گذشته، توانایی های حکمرانی و قابلیت تحول، حزب کمونیست چین همچنان رهبر و معمار پیشرفت چین خواهد بود.
نویسنده : مارتین ژاک، محقق ارشد دانشگاه کمبریج انگلستان و مؤسسه چین شناسی دانشگاه فودان چین
قطعنامۀ هجدهمین کنگرۀ حزب کمونیست فدراسیون روسیه به سوی سوسیالیسم، علیه فقر و بیعدالتی
در پایان قرن بیستم، کشور ما را وادار ساختند که از روشهای سوسیالیستی اقتصادی امتناع ورزد. در نتیجۀ آن، خسارتهای سنگینی بر خلقهای اتحاد جماهیر شوروی سابق وارد گردید.
سیزدهمین کنگرهٔ حزب کمونیست ویتنام برگزار شد
سیزدهمین کنگرهٔ سراسری حزب کمونیست ویتنام از تاریخ ۲۶ ژانویه تا ۱ فوریه ۲۰۲۱ (۷ تا ۱۳ بهمنماه ۱۳۹۹) با مضامین زیر در هانوی، پایتخت ویتنام برگزار شد
هراس از حضور مردم در صحنه تحولات کشور!
گفتوگوی حمیدرضا جلائیپور، از چهرههای شاخص گرایش موسوم به اصلاحطلبان حکومتی با سایت اینترنتی ” اعتماد”، پنجشنبه، ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۰، از زاویههایی گوناگون تأملبرانگیز و شایستهٔ بررسی است.
ضرورتِ مقابله با راه اندازی حزب های فرمایشی و اپوزیسیون ملتزم به ولایت فقیه
۵۴ روز تا نمایش انتخابات ریاستجمهوری باقی مانده است و برای اکثر مردم روشن است که بار دیگر نامزدهای دستچین شده و مورد تأیید علی خامنهای با انواع وعدههای پرطمطراقِ دروغین برای گرم کردن تنور انتخابات به مرحلهٔ نهایی کارزار انتخابات وارد میشوند.