روسیه: کنترل دو شهر در دونتسک و زاپروژیا را به دست گرفتیم

وزارت دفاع روسیه از به دست گرفتن کنترل دو شهر در زاپروژیا و دونتسک خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه از به دست گرفتن کنترل دو شهر در مناطق دونتسک و «زاپروژیا» خبر داد. وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه، اعلام کرد که واحدهای گروه جنوب نیروهای مسلح روسیه ... روسیه: کنترل دو شهر در دونتسک و زاپروژیا را به دست گرفتیم

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

اعتراف هلند: اروپا هیچ مدرکی علیه روسیه درباره پهپادها ندارد

نخست‌وزیر هلند اذعان کرد که با وجود فرضیه‌های متعدد درباره دخالت روسیه در حوادث اخیر پهپادی تاکنون هیچ مدرکی برای اثبات این اتهامات پیدا نشده است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از منبع: آر تی؛ دیک اسخوف، نخست‌وزیر هلند اعتراف کرد که اتحادیه اروپا هیچ مدرکی دال بر دخالت روسیه در حوادث اخیر پهپادی که ... اعتراف هلند: اروپا هیچ مدرکی علیه روسیه درباره پهپادها ندارد

ادامه

اروپا, جنگ سرد, جهان, خبر, دانمارک, روسیه, شرق اروپا, شمال غرب اروپا, هلند

ضعف پاتریوت‌های ارسالی به اوکراین در رهگیری موشک‌های بالستیک روسیه

واشنگتن پست در گزارشی نوشت که سامانه‌های پدافندی «پاتریوت» آمریکا در رهگیری موشک‌های بالستیک روسیه در اوکراین عملکرد ضعیفی داشته‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، واشنگتن‌پست نوشته که سامانه‌های موشکی سطح به هوای «پاتریوت» که آمریکا در اختیار اوکراین قرار داده است، در رهگیری موشک‌های بالستیک روسیه ضعیف عمل کرده‌اند. به نوشته ... ضعف پاتریوت‌های ارسالی به اوکراین در رهگیری موشک‌های بالستیک روسیه

ادامه

آمریکا, اسراییل, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

مشاور اسبق پنتاگون: کی‌یف از تاماهاوک استفاده کند، آمریکا وارد جنگ می‌شود

مشاور اسبق پنتاگون، هشدار داد که استفاده اوکراین از موشک‌های تاماهاوک آمریکایی می‌تواند به رویارویی نظامی مستقیم بین روسیه و ایالات متحده منجر شود. به گزارش ایسنا،«داگلاس مک‌گرگور»، مشاور سابق پنتاگون، هشدار داد که اگر اوکراین موشک‌های تاماهاوک ساخت آمریکا را شلیک کند، جنگ بین روسیه و آمریکا می‌تواند ظرف چند ساعت آغاز شود. مک‌گرگور ... مشاور اسبق پنتاگون: کی‌یف از تاماهاوک استفاده کند، آمریکا وارد جنگ می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, گزارش, ناتو

بهانه تازه ترامپ برای تعویق ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین

ترامپ می‌خواهد قبل از اعلام موافقت با تأمین موشک‌های تاماهاوک، اوکراین چه برنامه‌ای برای آنها دارد، زیرا نمی‌خواهد جنگ روسیه علیه اوکراین را تشدید کند. به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که در مورد تأمین موشک‌های دوربرد «تا حدودی تصمیم گرفته است»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، گفته است که می‌خواهد بداند ... بهانه تازه ترامپ برای تعویق ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, گزارش

پوتین: واکنش روسیه به اقدامات تحریک‌آمیز سریع و کوبنده خواهد بود

رئیس‌جمهور روسیه در سخنرانی سالانه خود به کشورهای غربی هشدار داد واکنش این کشور در مقابل اقدامات تحریک‌آمیز سریع و کوبنده خواهد بود و ابراز امیدواری کرد هیچ کشوری از خطوط قرمز روسیه عبور نکند.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در سخنرانی سالانه خود در مقابل نمایندگان دو مجلس پارلمان (دوما و سنا)، دولت و فرمانداران مناطق روسیه به کشورهای غربی در خصوص اقداماتشان هشدار داد.

 

او در میانه دور جدید تنش‌ها بین روسیه و غرب و اعمال تحریم‌های جدید از سوی واشنگتن علیه مسکو و همچنین انجام اقدامات ضد روسی بر سر مسئله اوکراین، گفت مسکو در صورت امتناع سایر کشورها از گفت‌وگو، راه‌های سریع و کوبنده برای دفاع از منافع ملی خود خواهد یافت.

 

پوتین گفت: اقدامات غیردوستانه علیه روسیه متوقف نمی‌شود. در این شرایط ما با خویشتن‌داری کامل و حتی می‌توان گفت فروتنانه رفتار می‌کنیم و در اغلب موارد نه تنها اقدامات غیردوستانه بلکه بی‌ادبی آشکار را پاسخ نمی‌دهیم.

 

رئیس‌جمهور روسیه اظهار داشت: «حرکت‌های غیردوستانه در قبال روسیه به نوعی سرگرمی تبدیل شده است. ما واقعاً می‌خواهیم روابط خوبی با همه اعضای جامعه بین‌المللی داشته باشیم. اما اگر کسی این نیات خوب را ضعف برداشت کند، پاسخ روسیه نامتقارن، سریع و کوبنده خواهد بود.»

 

وی با بیان این که امیدوار است هیچ کشوری از خطوط قرمز روسیه عبور نکند، افزود: این روسیه است که در هر زمینه‌ای تعیین می‌کند این خطوط چه هستند. سازمان‌دهندگان طرح‌های توطئه‌آمیز که منافع بنیادین روسیه را تهدید می‌کند، از کار خود پشیمان خواهند شد.

 

پوتین در ادامه، با اشاره به فاش شدن طرحی برای ترور «الکساندر لوکاشنکو» رئیس‌جمهور بلاروس و اعضای خانواده‌اش و انجام کودتا در این کشور گفت: اقدام برای سازماندهی کودتا و تلاش برای برنامه‌ریزی ترور سران کشورها بیش از حد است، از همه خطوط عبور شده است.

 

رئیس‌جمهور روسیه در بیان جزئیات این طرح گفت: به اعتراف افراد بازداشت شده، توطئه‌ای برای محاصره مینسک (پایتخت بلاروس) در حال آماده شدن بود، از جمله هدف قرار دادن زیرساخت‌های شهری و ارتباطات و مختل کردن کامل شبکه برق آن. این به معنای آماده‌سازی یک حمله سایبری گسترده است. ظاهراً بی‌دلیل نیست که همکاران غربی ما سرسختانه پیشنهادات متعدد از طرف روسی را برای گفت‌وگوی بین‌المللی در زمینه اطلاعات و امنیت سایبری رد کرده‌اند.

 

او در بخش‌های دیگر سخنانش ضمن محکوم کردن تحریم‌های ناعادلانه، بر نقش روسیه در تنش‌زدایی در سوریه، لیبی و منطقه قره‌باغ کوهستانی هم اشاره کرد.

 

در روزهای گذشته آمریکا و متحدانش اقداماتی تحریک‌آمیز را به بهانه «حمایت از اوکراین» در دستور کار قرار داده‌اند. در همین زمینه منابع خبری گزارش دادند یک فروند هواپیمای «سی -۱۳۰» نیروی هوایی آمریکا اخیرا در یک پایگاه هوایی در کی‌یف فرود آمد. گفته می‌شود که این هواپیما تجهیزات و پرسنل نظامی برای کمک به ارتش اوکراین به همراه داشته است.

 

با این حال پنجشنبه شب پنتاگون از تصمیم خود برای اعزام دو ناوشکن آمریکایی به دریای سیاه در بحبوحه افزایش تنش میان اوکراین و روسیه، عقب‌نشینی کرد. اما به گفته «کریستینا کوین» سرپرست سفارت واشنگتن در کی‌یف، آمریکا امکان افزایش حضور نظامی خود در اوکراین را در صورت نیاز مورد بررسی قرار خواهد داد.

 

دولت آمریکا همچنین روز پنجشنبه تحریم‌های جدیدی را علیه ۳۲ فرد و نهاد روسی اعمال کرد. کاخ سفید در بیانیه‌ای علاوه بر اعلام تحریم‌های جدید که به بهانه دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و حمله سایبری علیه این کشور وضع شده‌اند، ده دیپلمات روس را به جاسوسی متهم کرده و از آن‌ها درخواست کرد آمریکا را ترک کنند.

 

در واکنش به این اقدام آمریکا، مسکو هم از اخراج ۱۰ دیپلمات آمریکایی از روسیه خبر داد و ۸ مقام آمریکایی را در لیست تحریم‌های خود قرار داد.

 

برخی از کشورهای اروپایی هم در اقدامی هماهنگ با آمریکا در روزهای گذشته اقدام به اخراج دیپلمات‌های روسیه کرده‌اند که البته از سوی مسکو بی‌پاسخ نمانده است.

افزایش بی‌سابقه حضور نظامی غربی‌ها در نزدیکی مرز بلاروس

شورای امنیت بلاروس درباره افزایش بی‌سابقه حضور نظامی کشورهای غربی در نزدیکی مرزهای این کشور هشدار داده و گفت: تنها در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰ مانور نظامی در خاک لهستان، لیتوانی و لتونی برگزار شده است.

ادامه

اروپای شمالی, امریکا, بلاروس, تشنج‌ زایی, تهدید صلح جهانی, جهان, خبر, روسیه, لهستان, لیتوانی, ناتو