حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
سیاست توسعهطلبانه دولت جنایتکار اسرائیل بهویژه برای گسترش جنگ در منطقه اوضاع بسیار دشوار و خطرناکی را رقم زده است. این وضعیت بهویژه برای طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما پیکار برای صلح و علیه جنگ و جنگافروزی را به یکی از اولویتهای مبارزهٔ کنونی جنبش کارگری و حرکتهای سندیکایی در دو عرصهٔ صنفی و ... دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
تلاش امپریالیسم برای گسترش
لنین در کتاب امپریالیسم [امپریالیسم- بالاترین مرحلهٔ سرمایهداری] نوشته بود: “تلاش ناگزیر سرمایهٔ مالی [این است که] حوزههای نفوذ خود و حتی قلمرو واقعی خود را گسترش دهد”. او در زمانی این کتاب را نوشت که رقابت بین امپریالیستها ویژگی اصلی جهان بود، جهانی که در آن این تلاش بهشکل مبارزهای رقابتی بین سرمایههای مالی ... تلاش امپریالیسم برای گسترش
درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویرانشده را احساس میکنند و از سوی دیگر، بهدلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافیجویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقهاند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
یک سال همدستی امپریالیسم آمریکا با اسرائیل در نسلکُشی مردم غزه
یک سال پیش، هنگامی که اسرائیل جنگ پردامنهاش علیه مردم غزه پس از حمله “حماس” در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ را آغاز کرد، دولت ایالات متحده تمام و کمال میدانست متحدش در آستانهٔ آغاز عملیات نظامیای است که به ارتکاب جنایتهای جنگی از سوی بنیامین نتانیاهو و دیگر رهبران اسرائیلی خواهد انجامید. با این حال، همانطور ... یک سال همدستی امپریالیسم آمریکا با اسرائیل در نسلکُشی مردم غزه
نیویورک تایمز؛ موضوع واکسن به خودی خود سیاسی نیست، بلکه آن را سیاسی کردهاند
واکسنها بیش از آنکه ابزاری برای بهداشت عمومی باشند، به ابزاری سیاسی برای نظام سلطه تبدیل شده اند تا فقط شرکتهای چندملیتی وابسته به امپریالیسم مجاز به تولید و توزیع آن باشند و این گونه القا میشود که اگر کسی از این جریان پیروی نکند، راهی برای خروج از ورشکستگی اقتصادی نخواهد داشت.
به گزارش ایرنا، از جمله رویکردهای سلطه طلبانه در زمینه واکسن می توان به اظهارات «خوان گنزالس» دستیار ارشد کاخ سفید در حوزه آمریکای لاتین اشاره کرد. وی ضمن هشدار به آرژانتین درباره سیاست راهبردی روسیه و چین در زمینه فروش و توزیع واکسن، مدعی شد: تنها آمریکا دارای یک برنامه جهانی برای بهبود اقتصادی پساکروناست.
به نوشته نیویورک تایمز موضوع واکسن به خودی خود سیاسی نیست، بلکه آن را سیاسی کرده اند. یعنی فقط شرکتهای چندملیتی وابسته به امپریالیسم مجاز به توزیع آن هستند و این گونه القا می شود که اگر کسی از این جریان پیروی نکند، راهی برای خروج از ورشکستگی اقتصادی نخواهد داشت.
به عقیده «خوان مانوئل اولاریتا» کارشناس مسائل حقوقی و سیاسی اسپانیایی، واکسن ها نیز مانند اعلام بیماری همه گیر، تناقضات بین قدرتهای بزرگ را آشکار می کنند و اینکه هرکشوری، سیاست تحمیل شده از سوی هریک از این اصطلاحا قدرتهای جهانی را بی کم و کاست دنبال می کند.
پیروی کشورها از این جریان طرف دیگر نظام سلطه بر واکسن است. اکثر کشورها به سادگی با جریان قدرت های بزرگ پیش می روند؛ اما همین کشورها وقتی از این جریان خارج می شوند می توانند مسائل را به شکلی متفاوت تر و پیچیده تر ببینند.
مجموع نظرات کارشناسان نیز این موضوع را تایید میکند؛ به عنوان مثال، کشور اسپانیا که به علت دنباله روی همیشگی از اتحادیه اروپا قدرت مانور کافی برای تولید واکسن داخلی خود را نداشته است. اگرچه این کشور همواره از تولید واکسن ملی در آینده ای نه چندان دور خبر داده، اما همچنان برنامه واکسیناسیون خود را با واکسن های موردتایید اتحادیه اروپا منطبق می کند.
واکسن ها نیز مانند بسیاری از کالاهای دیگر، معیاری برای سنجش نفوذ جهانی قدرت ها شده اند که این قدرتها شعاع عملکرد خود را براساس دامنه کشورهای توزیع کننده واکسن خود ارزیابی می کنند. به همین خاطر جای تعجب ندارد که آمریکا با تایید واکسن روسی به دلایلی نه لزوما بهداشتی، مخالفت کند.
به نوشته روزنامه اسپانیایی ال پائیس، واکسن اسپوتنیک روسی دومین واکسن پرکاربرد جهانی است که بیش از ۶۰ کشور جهان در مجموع با جمعیتی بالغ بر سه میلیارد نفر، با آن واکسینه می شوند.
استقبال از این واکسن در کشورهای بزرگ آسیایی (هند، پاکستان، ایران و فیلیپین) و در شمال آفریقا (الجزایر، تونس، مراکش، لیبی، مصر) شاخص خوبی از اعتماد آنها به روسیه است.
میزان نفوذ واکسن روسی همچنین در پهناورترین و پرجمعیت ترین کشورهای آمریکای لاتین مانند برزیل و آرژانتین نیز کاملا مشهود است.
در مکزیک هم ماهیت سیاسی واکسن ها به عناوین رسانه ای مانند «مکزیک یکی از قدرت های واکسن است» منجر شد، اما آنها همچنان «با نگاه به خارج» در انتظار واکسن ویروس کرونا ماندهاند.
روزنامه ال پریودیکو اسپانیا در همین رابطه نوشت: در برخی کشورها جنبش های ضد واکسن یا مانور رسانه های آنها نه بخاطر عوارض جانبی آن واکسن ها بلکه به دلایل مشخصا سیاسی است که ریشه در منشا آن واکسن دارد که به عنوان مثال چون روسی یا چینی است می خواهند با آن مقابله کنند.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) یا آژانس دارویی اروپا (EMA) این نوع واکسن ها (روسی، چینی، کوبایی و …) را تایید نمی کنند زیرا با گسترش این نوع واکسن ها، عرصه بازار بر شرکت های بزرگ دارویی چندملیتی مورد حمایت آنها تنگ تر می شود.
اگر آژانس دارویی اروپا اسپوتنیک را تأیید کند، روسیه مهمترین سنگر بهداشت جهان باقی میماند. از این رو EMA همان کاری را انجام میدهد که شرکت های چند ملیتی دارویی (به دلایل اقتصادی) و قوی ترین کشورهای اروپایی (به دلایل استراتژیک) آن را القا میکنند.
با این وجود برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند مجارستان و اسلوواکی بدون در نظر گرفتن معیارهای موردنظر این اتحادیه به دریافت و توزیع واکسن های روسی و حتی هندی روی آوردهاند که میتواند بر هژمونی غرب در موضوع واکسن تاثیرگذار باشد.
آیا چین بهراستی «قدرت امپراتوری» جدیدی در آمریکای لاتین است؟
ارزیابیها نمایش دهنده این حقیقتاند که سرمایهگذاران چینی با کشورهای وام گیرنده عادلانه برخورد کرده و متقابلاً معاملاتی سودمند انجام میدهند. در مقاله قبلی این مجموعه، این اتهام را که چین قدرت امپریالیستیای نوظهور در آفریقا است، افشا و رد کردیم. مقالهٔ حاضر به آمریکای لاتین میپردازد که چین در خلال سالهای دو دهه ... آیا چین بهراستی «قدرت امپراتوری» جدیدی در آمریکای لاتین است؟
مبارزهٔ طبقه کارگر برای دستیابی بهمطالبههای فوری واحیای حقوق سندیکایی
هفتههای پایانی سالی که پشت سر گذاشتیم تجربههایی مهم برای جنبش کارگری و حرکتهای سندیکایی میهن ما در مبارزه برای دستیابی به حقوق صنفی- سیاسیشان دربر داشت. افزایش ۳۹ درصدی حداقل دستمزد برای سال جاری (۱۴۰۰)جز تحمیل فقر بهخانوارهای کارگری و ادامه یافتن سیاستِ سرکوب مزدی در چارچوب اجرای برنامه تعدیل ساختاری معنایی دیگری ندارد.
وزیر نفت سوریه: ۹۰ درصد نفت سوریه در اختیار آمریکا قرار دارد
«بسام طعمه» وزیر نفت سوریه گفت که ۹۰ درصد ذخایر نفت این کشور در منطقه تحت سلطه اشغالگران آمریکایی واقع شده است.
حمایت انگلیس از کودتای بولیوی با سودای دسترسی به معادن لیتیوم
گزارش یک وبگاه فعال در حوزه روزنامه نگاری تحقیقی نشان میدهد که دولت انگلیس برای تضمین دسترسی به ذخایر عظیم لیتیوم در بولیوی از کودتای سال ۲۰۱۹ در این کشور آمریکای لاتین حمایت کرده است.
بیانیه مشترک حزبهای کمونیست و کارگری درخط مقدّم مبارزه برای سلامت، کار، و دیگر حقوق طبقهٔ کارگر و ملّتها
یک سال از آغاز همهگیری کووید-۱۹ میگذرد که به مثابه عاملی شتابدهنده به تعمیق بحران سرمایهداری نیز عمل کرد و رنج زیادی را برای طبقهٔ کارگر و دیگر قشرهای مردمی در سراسر جهان به بار آورد.