لاوروف: هدف آمریکا و متحدانش کشاندن شبه‌جزیره کره به درگیری نظامی است

وزیر امور خارجه روسیه در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگ‌های از سیاست‌های تنش‌زای آمریکا و منتقدانش در شبه‌جزیره کره انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت که بر اساس اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا و متحدانش معتقد است که آن‌ها در حال برنامه‌ریزی برای بدتر شدن وضعیت در شبه‌جزیره کره و تبدیل ... لاوروف: هدف آمریکا و متحدانش کشاندن شبه‌جزیره کره به درگیری نظامی است

ادامه

آمریکا, افغانستان, اورآسیا, تحلیل, تنش‌زایی, جنگ سرد, روسیه, ژاپن, شانگ‌های, شبه جزیره کره, کره جنوبی, کره شمالی

ریابکوف: روسیه اجازه استقرار تسلیحات آمریکا در فضا را نخواهد داد

معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که کشورش به ممانعت از استقرار سلاح‌های تهاجمی در فضا متعهد است. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه در واکنش به گزارش نیویورک تایمز که مدعی شده بود ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای ارتقای قابلیت‌های فضایی است، گفت که کشورش به ممانعت از استقرار سلاح‌های ... ریابکوف: روسیه اجازه استقرار تسلیحات آمریکا در فضا را نخواهد داد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, ژاپن, شرق اروپا

«رابرت فیتسو» رو به بهبودی است

معاون نخست‌وزیر اسلواکی پس از بستری شدن نخست‌وزیر این کشور در بیمارستان و جراحی‌های او به‌دنبال سوءقصد ناکام چهارشنبه گذشته، اعلام کرد جان «رابرت فیتسو» دیگر در معرض خطر نیست. به گزارش ایسنا، «رابرت کالیناک» معاون نخست‌وزیر اسلواکی گفت جان «رابرت فیتسو» نخست‌وزیر این کشور در خطر نیست و پیش‌بینی‌ها درباره دوران نقاهت او مثبت ... «رابرت فیتسو» رو به بهبودی است

ادامه

اروپای مرکزی, اسلواکی, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر

روسیه: سفر پوتین به چین برای آینده جهان تعیین‌کننده است

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور به چین را برای آینده جهان، تعیین‌کننده توصیف کرد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا شنبه شب در سخنانی تلویزیونی اظهار کرد که سفر پوتین به چین «گامی بسیار مهم است که نه تنها آینده منطقه ما بلکه آینده تمام ... روسیه: سفر پوتین به چین برای آینده جهان تعیین‌کننده است

ادامه

اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, صلح, گزارش, همکاری استراتژیک

واشنگتن: تقویت روابط چین با روسیه، امیدها به بهبود رابطه با آمریکا را زیر سوال می‌برد

آمریکا اعلام کرد که با توجه به تقویت روابط چین با روسیه، امکان بهبود روابط پکن-واشنگتن وجود ندارد. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک،‌ آمریکا اعلام کرد که با توجه به تقویت روابط چین با روسیه، امکان بهبود روابط پکن-واشنگتن وجود ندارد. ایالات متحده روز گذشته -پنج‌شنبه- اعلام کرد که رئیس‌جمهوری چین نمی‌تواند روابط ... واشنگتن: تقویت روابط چین با روسیه، امیدها به بهبود رابطه با آمریکا را زیر سوال می‌برد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تحلیل, جنگ سرد, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

پکن: آمریکا امپراتوری مطلق جاسوسی است

«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه/ در جمع خبرنگاران اقدامات آمریکا علیه شرکت‌های چینی را «بی‌اساس» و «ریاکارانه» خواند و گفت چنین اقداماتی در تضاد کامل با اصول اقتصاد بازار است که آمریکا همیشه مبلغ آن بوده است.

 

به گزارش فارس،‌ شبکه روسی «راشا تودی» گزارش داد ، وی در واکنش به اقدام واشنگتن در فهرست کردن پنج شرکت چینی به عنوان تهدید امنیت ملی، افزود: دولت آمریکا مفهوم امنیت ملی را تعمیم داده، از قدرت ملی سوءاستفاده کرده و بنگاه‌های فناوری پیشرفته چینی را سرکوب کرده است.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در ادامه گفت: سایر کشورها نباید نگران چین باشند بلکه باید نگران خطرات آمریکا باشند که از همه حتی شرکای خود جاسوسی می‌کند.

 

وی تصریح کرد: آمریکا از مزایای فناوری خود استفاده کرده و با نصب درهای پشتی (در علوم رایانه به راهی گفته می‌شود که بتوان از آن بدون اجازه به سمت‌های مشخصی از یک سامانهٔ دیگر مانند رایانه دست پیدا کرد) به جاسوسی گسترده و بی‌رویه از سایر کشورهای جهان از جمله متحدانش پرداخته است.

 

لیجیان تاکید کرد: آمریکا امپراتوری مطلق جاسوسی است. اقدامات آمریکا به طور جدی امنیت سایر کشورها را تهدید کرده به آن‌ها آسیب زده است.

 

روز جمعه کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) اعلام کرد پنج شرکت چینی «هوآوی»، «زدتی‌ای»، «هایترا»، «هانگ ژو هایک ویژن» و «ژیجیانگ» تحت قانون ۲۰۱۹ با هدف محافظت از شبکه‌های ارتباطی آمریکا، تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور به حساب می‌آیند.

 

وزارت خارجه چین در واکنش به تصمیم واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن بیشتر شرکت‌های آمریکایی که با شرکت هوآوی همکاری می‌کنند، هشدار داد که این اقدامات می‌تواند به تاثیرات شدید جهانی منجر شود.

 

لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «(محدودیت) به صورت جدی تبادل فناوری و تبادل تجاری میان دو کشور و جهان را در حد وسیعتر با اختلال مواجه خواهد کرد و این اقدام زنجیره صنعتی جهان و زنجیره تامین را تضعیف می‌کند. آمریکا باید فورا سرکوب شرکت‌های چینی را متوقف کرده و با شرکت‌های چینی به صورت عادلانه رفتار کرده و شیوه‌ای بدون تبعیض را در پیش بگیرد».

 

وی در ادامه گفت: «گزارش‌ها درباره اقدام اخیر واشنگتن نشان دهنده آن است که آمریکا کشوری قابل اعتماد نیست».

 

محدودیت‌های جدید دولت بایدن علیه شرکت هوآوی در راستای تلاش‌های دولت قبلی آمریکا به شمار می‌آید. دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا شرکت‌های فدرال را از استفاده از محصولات شرکت هوآوی و شرکت فناوری زدتی‌ای چین منع کرده بود.

 

یک سال پیش از آن نیز وزارت بازرگانی آمریکا شرکت هوآوی و شرکت‌های وابسته به آن را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و شرکت‌های فناوری آمریکا را از تعامل با این شرکت بدون اخذ مجوز از دفتر کنترل دارایی‌های خارجی منع کرد. اواخر سال ۲۰۲۰ هم‌ ترامپ دستوری اجرایی را امضا کرد و طی آن شرکت‌ها و افراد آمریکایی را از خرید سهام هوآوی و دیگر شرکت‌هایی که گفته می‌شود در ارتباط با ارتش چین هستند، منع کرد.

 

ماه پیش و در حالی که امید می‌رفت که تنش‌ها میان آمریکا و چین کاهش یابد، یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که به جای لغو محدودیت‌های دوره ترامپ، دولت بایدن به دنبال افزودن محدودیت‌های هدفمند جدید علیه صادرات فناوری‌های حساس به چین است.

هشدار مسکو به واشنگتن؛ «استقرار موشک در آسیا را تلافی می‌کنیم»

وزارت خارجه روسیه با هشدار به دولت جدید آمریکا درباره هر نوع استقرار سامانه موشکی در منطقه آسیا-اقیانوس آرام، گفت مسکو این اقدام را تلافی خواهد کرد.

ادامه

اسراییل, امریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئیس, شرق اروپا, ناتو

تشکیل بلوک چهارجانبه ضد چین یا “ناتو آسیا”

رئیس جمهور آمریکا در نخستین اجلاس سران کشورهای بلوک “گفت‌وگوی امنیتی چهارجانبه”، این بلوک را به عنوان یک “عرصه حیاتی” برای حفظ یک “اقیانوس آرام-هند آزاد” تحسین کرد.

ادامه

استرالیا, اسیا, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, هندوستان

جهت گیری‌های اصلی در راهکار جدید امنیت ملی آمریکا

دولت جو بایدن در راهکار جدید امنیت ملی مورد نظر خود، توجه اصلی را به روی چین- بعنوان “رقیب اصلی” آمریکا قرار داده، نقش متفاوتی برای روسیه تعریف کرده و برخی نقش آفرینان منطقه‌ای را هم از یاد نبرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله, میلیتاریسم