گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

ونزوئلا: رزمایش آمریکا و گویان حاکمیت کاراکاس را تهدید می‌کند

مقامات ونزوئلا با اشاره به اختلاف با کشور هم‌مرز گویان بر سر منطقه «اسکیبو»، رزمایش نظامی آمریکا-گویان در آب‌های کاراکاس را برای حاکمیت و استقلال منطقه تهدیدآمیز خواندند.

 

به گزارش ایرنا به نقل از نشریه اولتیماس نوتیسیاس ونزوئلا، «دلسی رودریگز» معاون ریاست‌جمهوری کاراکاس در این رابطه گفت: گسترش اقدامات نظامی مشترک آمریکا – گویان و حضور کشتی‌های آمریکا در آب‌های ونزوئلا، اقدامی تحریک آمیز و تهدیدی برای حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری بولیواری ونزوئلا محسوب می‌شود.

 

رودریگز در گفت‌و‌گو با رسانه‌های بین‌المللی با موضوع درگیری ونزوئلا و گویان بر سر منطقه «اسکیبو» اعلام کرد: دولت آمریکا پشت اقدامات گویان در به رسمیت نشناختن توافق ژنو برای حل مسالمت آمیز و عمل گرایانه مسئله اختلاف دوطرف قرار دارد.

 

«ولادیمیر پادرینو لوپز» وزیر دفاع ونزوئلا نیز که در این نشست حضور داشت تاکید کرد: واشنگتن و گویان با چنین اقداماتی به دنبال ایجاد «اضطراب و تهدید» در منطقه آمریکای لاتین هستند.

 

گویان که قبلا مستعمره انگلیس بود، از پیش از یک قرن گذشته، با ونزوئلا بر سر منطقه نفت‌خیز اسکیبو اختلاف دارند. در توافق سال ۱۸۹۷ میان ونزوئلا و انگلیس، مقرر شد این اختلاف مرزی ازطریق مراجع بین‌المللی حل و فصل شود. اما از آنجا که در آن زمان نمایندگی ونزوئلا را واشنگتن بر عهده داشت، نتیجه داوری به نفع انگلیس تمام شد.

 

منطقه اسکیبو، غنی از نفت و از قرن ۱۹ مورد ادعای ونزوئلا است و کاراکاس هیچ گاه حاکمیت گویان بر این منطقه را به رسمیت نشناخته و بر حل و فصل اختلاف در چارچوب توافق ژنو ۱۹۹۶ تاکید دارد، توافقی که راه حل مذاکره محور را پیش بینی کرده است.

 

دولت آمریکا با رویکرد مالکانه نسبت به کشورهای آمریکای لاتین، همچنان این منطقه را به عنوان حیاط خلوت خود به حساب آورده و همواره با اقدامات مداخله جویانه درصدد اختلاف افکنی در میان دولت‌های منطقه برآمده است.

 

دولت دونالد ترامپ از آغاز ریاست‌جمهوری نیکلاس مادورو، برای سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا و نشاندن مهره موردنظر در جهت منافع استعماری خود تلاش کرده است. تحریم‌های اقتصادی و نفتی، به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان به عنوان رئیس‌جمهوری این کشور، سفر وزیر خارجه آمریکا به کشورهای همسایه ونزوئلا و ایجاد لابی ضد ونزوئلا با سران کشورهایی همچون برزیل و کلمبیا، تلاش برای مداخله در انتخابات پارلمانی در این کشور نمونه‌هایی بارز از سیاست‌های خصمانه دولت ترامپ علیه ونزوئلا است.

ونزوئلا؛ پایان ماه عسل مخالفان و تثبیت دولت مشروع «مادورو»

به دنبال پیروزی حزب تحت حمایت دولت ونزوئلا در انتخابات پارلمانی، ماه عسل کوتاه خوان گوایدو رهبر مخالفان در ایجاد دوگانگی سیاسی به پایان رسیده و نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری این کشور آمریکای لاتین کنترل رسمی و قانونی خود بر تمامی نهادهای کلیدی قدرت را مستحکم کرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, خبر, معلمان, ونزوئلا

واکنش پکن به بازگرداندن کوبا به فهرست حامیان تروریسم در وزارت خارجه آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه چین امروز سه شنبه، گفت، پکن به شدت مخالف افزودن نام کوبا به فهرست سیاه کشورهای حامی تروریسم از سوی آمریکاست و این اقدام، نشان دهنده فشار سیاسی بر هاوانا محسوب می‌شود.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تحریم, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا, کوبا

رئیس انستیتو پاستور ؛ صنعت تولید واکسن کوبا بسیار پیشرفته است

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: کوبا یکی از معدود کشورهایی است که صنعت تولید واکسن آن بسیار پیشرفته است و در سال‌های قبل نیز تنها کشوری بوده که فناوری تولید واکسن را به ایران انتقال داده است.

ادامه

اجتماعی, امریکای لاتین, ایران, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا