گفت‌وگوی رو در روی پوتین و شی درباره جنگ اوکراین

دستیار رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در جریان گفت‌وگوهای رو در رو، موضوع اوکراین را با جزئیات بسیار مورد بحث قرار دادند. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکوف، معاون پوتین به خبرنگار روسیا ۱ گفت: «با جزئیات زیاد، این جلسه در یک فرمت رو در رو بود.» ... گفت‌وگوی رو در روی پوتین و شی درباره جنگ اوکراین

ادامه

اقتصادی, اوکراین, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, گزارش, همکاری استراتژیک

چین: گویا برخی در آمریکا عقل خود را از دست داده‌اند

پکن در واکنش به افزایش تعرفه‌های آمریکا بر برخی از کالاهای چینی از جمله خودروهای برقی که مدتی است در روابط تجاری دومین اقتصاد بزرگ دنیا با غرب چالش به وجود آورده، اعلام کرد که گویا برخی در واشنگتن عقل خود را از دست داده‌اند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، وانگ یی وزیر خارجه ... چین: گویا برخی در آمریکا عقل خود را از دست داده‌اند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا, غرب

پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

یک روز پس از اینکه واشنگتن، هند را به تحریم به دلیل توافق ۱۰ ساله با ایران بر سر بهره‌برداری از بندر چابهار تهدید کرد، وزیر امور خارجه هند تاکید کرد که این پروژه به نفع کل منطقه خواهد بود. به گزارش ایسنا، سوبرا مانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند با ذکر این نکته که آمریکا ... پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, اقتصادی, ایران, تحریم, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, هندوستان

آلمان با تعیین تعرفه بر واردات خودروهای برقی از چین مخالفت کرد

اولاف شولتس صدراعظم آلمان با اعمال و تعیین تعرفه بر واردات خودروهای برقی از چین مخالفت کرد. به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، شولتس سه‌شنبه درباره تصمیم آمریکا برای تعیین تعرفه بر واردات خودروهای برقی از چین اظهار کرد: در حال حاضر، ۵۰ درصد از خودروهای برقی وارداتی چین شامل برندهای غربی است که ... آلمان با تعیین تعرفه بر واردات خودروهای برقی از چین مخالفت کرد

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, چین, خبر, شرق آسیا

سرمایه‌داری بزرگ تمایلی به افزایش هماهنگ دستمزدها ندارد

گفتگوی “هوگو گُزمن”، سردبیر نشریه “ال سیگلو”، با “آندره سولیمانو”، اقتصاددان برجسته شیلی- ۲۹ مارس ۲۰۲۴/ ۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ این اقتصاددان با تجربه بر این امر تأکید می کند که “سرمایه‌داری کلان، از انجام هرگونه اصلاحات به‌سود اتحادیه‌های کارگری جلوگیری می‌کند” و “مسئله سطح پایین دستمزدها در شیلی، مقدار زیادی به قدرت چانه‌زنی بسیار محدود ... سرمایه‌داری بزرگ تمایلی به افزایش هماهنگ دستمزدها ندارد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, برابری اجتماعی, جهان, چین, خصوصی‌سازی, دیدگاه, ژئوپلیتیک, سرمایه‌داری, شیلی, طبقه کارگر, مقاله, نئولیبرالیسم

ارزش تجارت چین با کشورهای راه ابریشم به ۹۶۰ میلیارد دلار رسید

«جایو لی جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که ارزش تبادلات تجاری چین با کشورهای حوزه راه ابریشم جدید به بیش از ۹۶۰ میلیارد دلار رسیده است.

 

به گزارش ایرنا، وی در گفت وگو ی مطبوعاتی در پکن با خبرنگاران چینی و خارجی یادآورشد که پکن ۲۰۱ سند همکاری راه ابریشم نوین را با ۱۳۸ کشور و ۳۱ سازمان بین المللی امضا کرده است.

 

وی افزود: تجارت خارجی و سرمایه گذاری اساساً ثابت است. با این وصف از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، حجم تجارت چین با کشورهای شریک راه ابریشم زمینی و دریایی به بیش از ۹۶۰ میلیارد دلار و میزان سرمایه گذاری مستقیم چین در بخشهای غیر مالی کشورهای این حوزه بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار بوده است که ۳۰ درصد رشد در مقایسه با دوره مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

 

به گفته سخنگوی وزارت خارجه چین،تکمیل تونل راه آهن چین – لائوس و امضای قرارداد فاز یک راه آهن چین – تایلند و ساخت راه آهن جاکارتا-باندونگ و سرویس قطار مترو در پاکستان و افتتاح آن از جمله پروژه های راه ابریشم است.

 

«جایو» به اعزام قطارهای باری چین-اروپا با وجود همه گیری کرونا اشاره کرد و گفت که از ابتدای سال تا ماه جاری میلادی جابجابب از این طریق به ۱۰ هزار سفر رسیده و از مجموع قطارهای کل سال ۲۰۱۹ میلادی بین چین و شهرهای اروپایی بیشتر است.خط ریلی چین و اروپا ۲۱ کشور و ۹۲ شهر اروپا را به یکدیگر متصل می‌کند.

 

سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به پرسش هایی درخصوص توافق ژاپن و استرالیا در روز ۱۷ نوامبر درمورد پیمان امنیتی و موضع پکن گفت: ما بارها گفته‌ایم که کشورهای مربوط باید روابط دوجانبه ای را که منجر به صلح ، ثبات و اعتماد متقابل منطقه ای بین کشورهای منطقه باشد ، توسعه دهند. چنین رابطه ای باید به جای هدف قرار دادن طرف ثالث یا تضعیف منافع کشور دیگر، با روند صلح و توسعه همراه باشد.

 

وی اظهارات رهبران استرالیا و ژاپن را درباره این توافق ، طرح اتهامات بی اساس علیه چین و دخالت فاحش در امور داخلی چین دانست و ادامه داد: ما از جوانب ذی ربط می خواهیم که شرایط را درک کرده و جلوی اقدامات نادرست برای تضعیف حق حاکمیت چین و دخالت در امور داخلی این کشور را بگیرند.

 

«جایو لی جیان» همچنین درباره انتقادهای وزیر امور خارجه آمریکا در لهستان درباره آزادی های مذهبی در چین یادآورشد: سفارت چین در لهستان بیانیه ای در رد این اظهارات منتشر کرده است.

 

سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد: پمپئو معمولاً از کشورهای دیگر به عنوان بلندگویی برای انتقاد و اتهام علیه دیگر کشورها استفاده می کند. پکن همواره بر مخالفت با این رویه تاکید ورزیده و از واشنگتن خواسته است دست از مداخله در امور داخلی دیگر کشورها بردارد.

 

وی توضیح داد که لازم است خاطرنشان کنم در مقایسه با وضعیت چین ، اوضاع مذهبی در ایالات متحده واقعاً نگران کننده است. درواقع یک مشکل دراز مدت و سیستماتیک از تبعیض نژادی در ایالات متحده وجود دارد.

 

وی گفت: طبق نتایج نظرسنجی منتشر شده مرکز تحقیقات گالوپ و پیو ، ۷۵ درصد از مسلمانان آمریکایی معتقدند که در آمریکا مورد تبعیض جدی قرار می‌گیرند.

 

جایو از سیاستمداران آمریکایی و از جمله وزیر خارجه آن کشور خواست که بجای انتقادهای مداخله جویانه از کشورهای دیگر به دنبال بهبود شرایط در داخل آمریکا باشند و به کشورهای دیگر نیز توصیه کرد اجازه ندهند واشنگتن به عنوان مهره های شطرنج از آنها سوء استفاده کند.

چین الگوی بی‌مانند توسعه جهان

پیشرفت‌های علمی و فنی، مهار ویروس کرونا با تدابیر سرسختانه، تبدیل شدن به دومین اقتصاد بزرگ دنیا و حضور فعال در سازمان‌های بین‌المللی و اجرای بزرگترین طرح قرن ۲۱ موسوم به راه ابریشم نوین و صدها مورد دیگر چین را به الگویی بی‌همانند از توسعه تبدیل کرده که جهان در چنین مقیاسی هرگز تجربه نکرد.

ادامه

اسیا, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی

طرفداران بایدن ۷۰درصد از اقتصاد آمریکا را تامین می‌کنند

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که طرفداران حزب دموکرات ایالات متحده، ۷۰درصد از اقتصاد این کشور را ایجاد می‌کنند؛ در حالی که این آمار برای طرفداران حزب جمهوری‌خواه کمتر از ۳۰درصد است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر

نگاهی به بزرگترین توافق تجاری جهان

چین و ۱۴ کشور آسیا و اقیانوسیه بزرگترین توافق تجاری جهان را امضا کرده‌اند، توافقی که یک‌سوم تولید ناخالص ملی کل جهان را شامل می‌شود.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, خبر, ژاپن, سنگاپور, کامبوج, کره جنوبی, مالزی, میانمار, نیوزلند, ویتنام