خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
پشتیبانی پارلمان عراق از اجرای توافقنامه ۵۰۰ میلیارد دلاری با چین
روسای کمیسیونهای خدماترسانی و بازسازی و نفت و انرژی عراق از اجرایی شدن توافقنامه اقتصادی ۵۰۰ میلیارد دلاری بلند مدت این کشور با چین پشتیبانی کردند.
به گزارش ایرنا، «ولید السهلانی» رئیس کمیسیون خدمات رسانی و بازسازی عراق روز سه شنبه گفت: لازم است که توافقنامه عراق و چین که در دولت سابق به ریاست «عادل عبدالمهدی» به امضا رسید، فعال و اجرایی شود.
وی همچنین توافقنامههای امضا شده با مصر و اردن را نیازمند توضح دولت عراق دانست و افزود: این کمیته از نخست وزیر خواهد خواست تا درباره محتوا و مفاد آنها توضیح دهد.
این درحالی است که «خالد بتال» وزیر برنامهریزی دولت عراق امروز توضیح داد که دولت ۱۵ یادداشت تفاهم دو جانبه با مصر امضا کرده که هنوز به سطح توافقنامه نرسیده است.
رئیس کمیسیون خدماترسانی و بازسازی عراق گفت: همگان از هرگونه ایده برای خدماترسانی به مردم عراق استقبال میکنند. ما خواهان روابطی قوی با فضای پیرامون عربی و منطقهای خود هستیم، اما این روابط نباید به زیان منافع ملت ما باشد.
«بهاء الدین النوری» عضو کمیسیون نفت و انرژی پارلمان عراق نیز با اشاره به یادداشت تفاهمهای کشورش با مصر تاکید کرد: تبدیل این یادداشت تفاهمها به توافقنامه نیازمند موافقت پارلمان است.
وی افزود: این یادداشت تفاهمها خواهان کشیده شدن خط لوله نفت از بصره به «خلیج عقبه» در اردن است.
النوری تاکید کرد: احداث این خط لوله مشکلات زیادی دارد، زیرا پول هنگفتی باید برای طرح هزینه شود، برخلاف توافقنامه چین که نیازمند چنین پولی نیست.
وی همچنین درباره تفاهمنامههای دولت عراق با مصر گفت: ورود کارگر مصری به عراق در سایه بیکاری موجود در کشور ما درست نیست.
درپی انتقادهای گسترده داخلی از رویکرد اقتصادی دولت عراق، وزیر برنامهریزی این کشور امروز وعده داد که توافقنامه اقتصادی راکد با چین را اجرایی کند.
محافل داخلی عراق شاهد انتقادهای گسترده به رویکرد اقتصادی دولت «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر این کشور است و آنها خواهان نگاه به شرق و اجرای قرارداد تجاری با چین به جای نگاه به کشورهای عربی هستند، زیرا به اعتقاد آنها، کشورهای مصر، عربستان و اردن که دولت عراق به دنبال همکاری اقتصادی با آنها است، از توان فناوری و اقتصادی و سرمایهای در سطح چین نیستند.
آنها همچنین در خصوص پیامدهای امنیتی، سیاسی و دینی حضور عربستان با توجه به سابقه بد این کشور در برخورد با عراق و همچنین پیامدهای سیاسی حضور مصر در کشورشان و تبدیل شدن عراق به عرصه رقابت قاهره با آنکارا هشدار میدهند.
عادل عبدالمهدی نخستوزیر سابق عراق برای توسعه اقتصادی این کشور پیش از استعفای خود، توافقنامه اقتصادی با چین را بسته بود.
این توافقنامه اقتصادی ۵۰۰ میلیارد دلاری در سفر پنج روزه ۲۸ شهریور سال ۹۸ عبدالمهدی به پکن به امضای مقامات دو کشور رسید و از نهم مهر ماه ۹۸ روند اجرایی آن آغاز شد.
«عبدالحسین الهنین» مشاور اقتصادی عبدالمهدی، نخستوزیر سابق عراق یکم مهرماه ۹۸ گفته بود: میزان مبادلات تجاری مورد هدف میان عراق و چین طی ۱۰ سال آینده بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار خواهد بود.
اما اجرای این توافقنامه با شروع اعتراضات در نهم مهرماه ۹۸ در عراق همراه شد که در نهایت باعث شد تا دولت عبدالمهدی استعفا کرده و سپس الکاظمی سکاندار دولت این کشور شود؛ هرچند که برخی همین نگاه به شرق عبدالمهدی را باعث خشم آمریکا و تلاش برای سرنگون کردن دولتش برشمردند.
اما با روی کار آمدن دولت جدید، رویکرد اقتصادی عراق تغییر کرد و بیشتر به سمت غرب و کشورهای عربی چرخید و توافقنامه با چین مسکوت ماند.
تاملی بر موضوع «اتحاد نیروها» به مناسبت سالگردِ سرکوبهای خونین آبانماه ۹۸
یک سال از اعتراضهای مدنی سراسری و مردمی در واکنش بهافزایش ضربتی نرخ بنزین میگذرد. اعتراضهایی که با سرعت بیش از صد شهر بزرگ و کوچک و دور و نزدیک جغرافیای گسترده میهنمان را در بر گرفت.
چرایی تشدید مخالفت آمریکا با حضور چین در آسیای مرکزی
«سرگئی کوژمیاکین» تحلیلگر سیاسی روس در یادداشتی که در اختیار خبرنگار خبرگزاری فارس قرار داد، به بررسی دلایل افزایش مخالفتهای آمریکا با حضور چین در آسیای مرکزی پرداخته است.
به منطور جلب رضایت امریکا؛ صادرات ایران به کوبا صفر شد
حجم صادرات ایران به کوبا طی سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ از ۱۰ میلیون دلار به ۶ هزار دلار تا سال ۹۷ رسیده و در سال ۹۸ نیز صفر شده است.
تورم فزاینده و روند صعودی قیمتها
بر اساس گزارش اخیر مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطهای در مهرماه ١٣٩٩ به عدد ۴۱/۴ درصد رسیده است، یعنی خانوارهای کشور بهطور میانگین ۴۱/۴ درصد بیش از مهرماه ١٣٩٨ برای خرید یک “مجموعه [از] کالاها و خدمات یکسان” هزینه کردهاند.