روسیه: پیمان ممنوعیت جنگ‌افزارهای هسته‌ای را اجرا نمی‌کنیم

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که کشورش پیمان ممنوعیت جنگ‌افزارهای هسته‌ای را که از ماه ژانویه سال آینده به اجرا درخواهد آمد، اجرا نمی‌کند.

ادامه

امریکا, انگلستان, ایران, جهان, چین, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, روسیه, سازمان ملل, فرانسه, ناتو, هلند

چامسکی: بیایید یک منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه ایجاد کنیم

چامسکی هشدار داد: «یک حادثه تصادفی در خلیج فارس،‌ حتی به طور تصادفی به یک انفجار خواهد شد که واکنش ایران را در پی خواهد داشت که منجر به بمباران ایران توسط آمریکا و اسرائیل خواهد شد.

 

به گزارش تسنیم، «نوام چامسکی» فیلسوف، زبان‌شناس و نظریه‌پرداز سرشناس آمریکایی در مصاحبه‌ای درباره سیاست خارجی آمریکا در سال‌های اخیر از ترور سپهبد شهید سلیمانی در فرودگاه بغداد توسط تروریست‌های آمریکایی به‌عنوان یک اقدام غیرقانونی که یاغی بودن دولت آمریکا را اثبات می‌کند، یاد کرد.

 

چامسکی در خصوص ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی به دستور ترامپ گفت: «ترور ژنرال سلیمانی اقدام به شدت خطرناکی بود. چنین اتفاقی طی جنگ جهانی دوم و حتی جنگ سرد رخ نداده بود. مثل این بود که ایران تصمیم می‌گرفت مایک پامپئو و یکی از فرماندهان رده بالای همراهش را در فرودگاه بین‌المللی مکزیکوسیتی به قتل برساند. ما هم آن را بسیار جدی می‌گرفتیم و این همان چیزی بود که درباره  سلیمانی اتفاق افتاد.»

 

وی ادامه داد: «اما اتفاقاً این اقدام در آمریکا بسیار مورد تحسین قرار گرفت که خیلی عجیب است و البته نشان داد که تفکر داخلی آمریکا چقدر افراطی است و ثابت کرد که آمریکا دولتی یاغی است که هیچ کاری با قوانین و تعهدات بین‌المللی ندارد و هر کاری که بخواهد می‌کند و دنیا هم این را پذیرفته است. اما چنین اقداماتی بر شدت تنش‌ها خواهد افزود.»

 

چامسکی هشدار داد: «یک حادثه تصادفی در خلیج فارس،‌ حتی به طور تصادفی به یک انفجار خواهد شد که واکنش ایران را در پی خواهد داشت که منجر به بمباران ایران توسط آمریکا و اسرائیل خواهد شد. اسرائیل تقلا می‌کند که این فرصت را به دست بیاورد. مدت‌هاست که آرزوی انجام این کار را دارد. این باعث خواهد شد که ایران فوراً ذخایر انرژی جهان را نابود کند.»

 

وی اضافه کرد: «این بزرگنمایی نیست. این اتفاق در شمال شرقی عربستان درست در نزدیکی مرزهای ایران رخ داد. ایران به وسیله حوثی‌ها نشان داد که توانایی انجام این کار را دارد. بنابراین فرض کنید که ایران این کار را خواهد کرد. فرض کنید که حزب‌الله با موشک‌هایش به تل‌آویو و حیفا حمله خواهند کرد.»

 

استاد دانشگاه MIT آمریکا در ادامه گفت: «بیایید یک منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه ایجاد کنیم. چقدر پایبندی به آن دشوار است؟ کشورهای عربی به‌شدت موافق آن هستند. آنها ۲۵ سال پیش این درخواست را دادند. آنها حتی تهدید کردند که اگر اجرایی نشود از پیمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای خارج می‌شوند. آنها موافق هستند. ایران چطور؟ به‌شدت موافق است. ایران سال‌هاست که همه را به اجرای آن فرا می‌خواند.»

 

چامسکی ادامه داد: «خب این از ایران! کشورهای جنوب چطور؟ جی۷۷ و جنبش عدم تعهد که دربرگیرنده ۱۳۰ کشور است هم شدیداً با آن موافق است و سال‌هاست که درخواست اجرای آن را دارد. اروپا هم با آن موافق است. شما نمی‌توانید تصور کنید که همه به اجرای آن پایبند هستند به جز دو کشور. اولی اسرائیل که نمی‌خواهد سامانه‌های تسلیحاتی هسته‌ای اش مورد بازرسی قرار گیرد و دومی پدرخوانده است؛ ایالات متحده آمریکا! در همه زمینه‌ها آن را مسدود کرده است.»

 

وی یادآور شد: «از همه نزدیکتر اوباما بود که در سال ۲۰۱۵ بازنگری در ان‌پی‌تی را رد کرد و گفت نمی‌توانیم اجرایش کنیم و اگر فکر کنید که پشت این اتفاق چه ماجرایی است، بسیار قابل‌توجه است. اگر آمریکا اعتراف نکند که اسرائیل سلاح هسته‌ای دارد که البته همه می‌دانند که دارد، شما حتی نمی‌توانید به آن راز آشکار بگویید چون کاملاً آشکار است ولی آمریکا اعتراف نمی‌کند. اگر قرار است [خاورمیانه] منطقه‌ای عاری از سلاح هسته‌ای باشد، آمریکا باید اعتراف کند و سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل باید بازرسی شوند.»

 

چامسکی درباره اینکه چرا دولت آمریکا تمایلی به بازرسی فعالیت‌های هسته‌ای اسرائیل ندارد، تصریح کرد: «این خود مسائل مهم دیگری را در قوانین آمریکا به دنبال دارد. مثلاً متمم سمینگتون که کمک‌های نظامی و حتی مالی به کشورهای تولیدکننده سلاح‌ هسته‌ای خارج از چارچوب ان‌پی‌تی را ممنوع کرده است. هیچ‌یک از دموکرات‌ها نمی‌خواهند درباره‌اش صحبت کنند. آنها نمی‌خواهند بگویند که به این نگاه کنید. حتی با مطرح شدن چنین سؤالی معلوم خواهد شد که کمک آمریکا به اسرائیل بر اساس قوانین آمریکا غیرقانونی است. قانون آمریکا و نه هیچ قانون دیگری! به این دلیل است که کسی نمی‌خواهد این قضیه باز شود.».

کره شمالی: خلع سلاح‌های هسته‌ای از میز مذاکرات با آمریکا خارج شد

نماینده کره شمالی در سازمان ملل روز شنبه گفت: خلع سلاح‌های هسته‌ای از میز مذاکرات با آمریکا خارج شد و در حال حاضر بحث و گفتگو با واشنگتن ضروری نیست.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, شرق آسیا, کره شمالی, ناتو

جیمز کلپر: چرا کره شمالی باید خلع سلاح هسته‌ای را بپذیرد؟! این بلیط آنها برای حیات است

مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا، ادعای ترامپ را مبنی بر اینکه باراک اوباما برای دیدار با کیم جونگ اون التماس می‌کرد، زیر سوال برد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خلع سلاح هسته‌ای, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

تقاضای ترامپ برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی غیرمنطقی است

نشریه ‘آمریکن کانسروتیو’ در مقاله ای نوشت: تقاضای ‘دونالد ترامپ’ برای خلع سلاح هسته ای کره شمالی پیش از دادن هر گونه امتیازی به پیونگ یانگ غیرمنطقی است زیرا اگر این رویکرد کاخ سفید عملی بود، احتمالا تا به حال موفقیت هایی در مذاکرات میان دو کشور حاصل می‌شد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

سی ان ان: کره‌شمالی درباره قطع مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای به آمریکا هشدار داده است

شبکه خبری سی‌ان‌ان امروز سه‌شنبه، به نقل از منابع مطلع گزارش داد، مقام‌های کره‌شمالی در نامه‌ای به ایالات متحده آمریکا هشدار داده‌اند که مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای بار دیگر در خطر است و ممکن است از هم بپاشد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, شرق آسیا, کره شمالی