چرخهٔ تکراری مُهره‌چینی در «حاکمیت» برای مهار کردن بحران سیاسی و بی اعتباری سران رژیم

مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی در اردیبهشت ۱۴۰۳فرصتی شد برای اینکه رژیم ولایی به ترمیم و جبران ورشکستگی مفتضحانهٔ دولت رئیسی و اجرای‌ برنامه‌های ویرانگر آن دولت بپردازد. پیامدهای فاجعه‌بار آن برنامه‌ها، در دولتی که برای ایجاد “حکومت یکدست” زیر نظر و با حمایت کامل خامنه‌ای به میدان آورده شده بود، حتی صدای آیت‌الله‌های مرتجع قم ... چرخهٔ تکراری مُهره‌چینی در «حاکمیت» برای مهار کردن بحران سیاسی و بی اعتباری سران رژیم

ادامه

آزادی, آمریکا, اتحادیه اروپا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, تحریم, خاورمیانه, دموکراتیک, زنان, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, منافع ملی, نئولیبرالیسم

معاون رئیس جمهوری غنا: دموکراسی باید رفاه مردم را تامین کند

معاون رئیس جمهوری غنا در اجلاس احزاب سیاسی آفریقا تاکید کرد که دموکراسی و فعالیت احزاب سیاسی باید نان و رفاه مردم را تامین کند و فعالیت سیاسی که زندگی مردم را متحول نکند تهی از معناست. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری اتیوپی، «ژانه نعنا اوپوکو-آگیمانگ»* در مراسم آغاز به کار ... معاون رئیس جمهوری غنا: دموکراسی باید رفاه مردم را تامین کند

ادامه

آفریقا, اقتصادی, درمان, دموکراسی, سیاسی, عدالت اجتماعی, غرب آفریقا, غنا, گزارش, همبستگی

مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

اکنون کاملاً روشن است که حکومت ولایی در عرصۀ داخلی توان و ارادۀ انجام حداقل تغییرهای لازم برای مدیریت و مهار کردن اَبَربحران‎های چندوجهی برای بهبود زندگی مردم را ندارد. حتی در چنین اوضاع بسیار حادّ و خطرناکی، کارگزاران حکومتی جز گفتاردرمانی و دادن وعده‎های توخالی، و در برخی موارد اعتراف به “اشتباه های گذشته”، ... مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

ادامه

آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, زحمتکشان, سیاسی, محیط زیست

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

پس از دوازده روز و شب تهاجم بی‌وقفۀ گسترده و ویرانگر و خونین ماشین جنگی اسرائیل به ایران و، در پاسخ، حملۀ موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، و در انتها حملهٔ پیشرفته‌ترین بمب‌افکن‌های رادارگریز آمریکا به سه سایت اصلی فعالیت هسته‌یی جمهوری اسلامی و بمباران آنها با بمب‌های سنگرشکن، سرانجام این درگیری با پذیرش آتش‌بس ... آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح

هدف قالیباف از سفر‌های استانی چیست؟

سفر‌های استانی قالیباف با عنوان مبهم «نظارت میدانی بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان مجلس» این سوال را در ذهن فعالان سیاسی ایجاد کرده که آیا این سفرها، آغاز تبلیغات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است که در حال انجام است.

 

اقتصاد۲۴ – در این گزارش بررسی شده که کارایی سفر‌های استانی برای قالیباف چیست.

 

برای کسانی که اخبار سیاست را حرفه‌ای‌تر دنبال می‌کنند، سفر قالیباف به استان خوزستان خبری جدی است و به سادگی از کنار نمی‌گذرند. برای آن‌ها نخستین سوال این است که چرا نماینده اول مردم تهران در مجلس یازدهم چرا باید بازدید‌های خود را از استان خوزستان شروع کند؟ نخستین احتمال ممکن این است که قالیباف از موقعیت مجلس برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری استفاده می‌کند. برای اینکه بدانیم این احتمال چقدر جدی است، باید به گذشته برگردیم.

 

از میان نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری که فهرست آن‌ها شاید به صد نفر هم برسد، محمدباقر قالیباف و محسن رضایی رکورددار نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری هستند و البته قالیباف در این زمینه با حضور در انتخابات مجلس، از رکورد رضایی گذر کرد و به ریاست مجلس رسید.

 

قالیباف برای ریاست مجلس مسیر پرحاشیه‌ای را پیمود. اصولگرایان برای حمایت از او شرط نامزد نشدن در ۱۴۰۰ را گذاشتند و قالیباف به صراحت این شرط را نپذیرفت و با کادر‌هایی که سال‌ها ایجاد کرده بود، لابی‌هایش را آغاز کرد و توانست ریاست مجلس را به دست بیاورد. آن زمان در اوج شیوع کرونا، حتی به چند استان هم سفر کرد. او مثل سفر‌های انتخاباتی، می‌دانست تهران نشستن چاره کار نیست و برای پیروزی نیاز به لابی‌های قوی دارد؛ پوتین‌هایش را پوشید و لشکر خود را جمع کرد و نمایندگانی مثل میرسلیم و نادران را به سادگی کنار زد.

 

حالا قالیباف برای گام دوم سفر‌های خود آماده می‌شود. نخستین هدف سفر او خوزستان است. جایی که در انتخابات ۹۲، رای بسیار کمی به دست آورده بود. رای اصلی خوزستان بین محسن رضایی و روحانی تقسیم شده بود و قالیباف مشهدی که خود را سردار نجات خوزستان معرفی می‌کرد، در این دیار توفیقی به دست نیاورد، اما حالا بنا دارد در خوزستان، شهر به شهر برود تا در قامت رئیس مجاس، با مردم در ارتباط باشد.

 

نکته جالب آنکه تلویزیون ایران برنامه ۲۰:۳۰ را به او اختصاص داد و سفر او را به صورت ویژه پوشش داد تا به این ترتیب تبلیغات سفر هم به کامل‌ترین شکل انجام شود. البته پیش از آن سایت رسمی مجلس شورای اسلامی، به خاطر سفر قالیباف صفحه اول خود را تغییر داده بود و بنری با عنوان عجیب «نظارت میدانی رییس مجلس بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان استان خوزستان» را روی سایت گذاشته بود.

 

عنوان این رپرتاژ رایگان سایت خانه ملت هم بسیار عجیب بود. یعنی اساسا معلوم نیست بر اساس کدام قانون یا کدام اختیارات، ریاست مجلس می‌تواند بر حوزه‌های انتخابیه سایر نمایندگان نظارت میدانی انجام دهد؟

 

بسیاری گمان می‌کنند احمدی نژاد مبدع سفر‌های استانی بوده است. اما قبل از او هم رئیسان جمهور به استان‌های دور و نزدیک سفر می‌کردند. اما آنچه سفر‌های احمدی نژا را مشهور کرد، اصرار او به سفر به همه شهر‌ها بوده است. در این سفر‌ها هم تصمیمات متعددی درباره شهر‌های مختلف اتخاذ می‌شد و هم نامه‌های مردمی جمع‌آوری می‌شد که گفته می‌شد در سفر‌های استانی، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نامه از مردم جمع‌آوری شده بود. حالا قالیباف هم پا در همان مسیر گذاشته. مثلا در سال ۹۸، لاریجانی به عنوان رئیس مجلس دو بار به خوزستان سفر کرد. یک بار فروردین بعد از سیل خوزستان و یک بار بهمن ماه در دهه فجر. اما هیچ کدام این سر و صدا را نداشتند.

 

اما حالا قالیباف قصد دارد به سبک احمدی نژاد همه شهر‌های استان سفر کند و از لحظه به لحظه سفر او عکس و فیلم و خبر. رئیس مجلس شورای اسلامی در روز اول سفر خود به خوزستان از شهرستان آبادان، خرمشهر، شادگان و ماهشهر دیدن می‌کند. در روز دوم سفر به امیدیه، بهبهان، رامهرمز، ایذه و مسجدسلیمان و روز سوم به شوشتر، اندیمشک، احمد فداله و شوش سفر می‌کند و در روز چهارم سفر خود به خوزستان در اهواز و سوسنگرد حضور می‌یابد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از چند ساعت اول سفر قالیباف به خوزستان دو برابر سفر لاریجانی به خوزستان در سایت خانه ملت، خبر روی خروجی رفته است. حتی زیارت شهدای شلمچه و آبادان به صورت مجزا!

ستیز آشکار و نهان با بیان حقیقت!

روزنامهٔ “جهان صنعت”، به‌دنبال انتشار مطلبی در خصوص پنهان کردن عمدی آمار کرونا در کشور، با حکم هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف شد. این روزنامه در گزارشی زیر عنوان: “به آمار دولتی اعتمادی نیست”، ۱۹ مردادماه ۱۳۹۹، گفت‌وگویش با یکی از اعضای ستاد ملی کرونا را انتشار داده بود.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, سیاسی, مقاله

دُور نوین جنبش اعتراضی طبقهٔ کارگر و وظایف ما

اعتصاب‌های گسترده در مناطق نفتی جنوب کشور و برخی پالایشگاه‌های نفت، گاز و مجتمع‌های پتروشیمی، هم‌زمان با ادامه اعتصاب در مجتمع نیشکر هفت‌تپه و مبارزه کارگران هپکو در هفته‌های اخیر اوج‌گیری نارضایتی طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما از اوضاع موجود و سیاست‌های ضدملی حکومت جمهوری اسلامی را به‌نمایش گذاشت.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, سیاسی, کارگری

چرا باید «سرمایه‌داری نظارتی» را جدی بگیریم؟

خوشبختانه تاکنون به اندازه کافی درباره کتاب تکان‌دهنده شوشانا زوبُف، پژوهشگر برجسته و استاد دانشگاه هاروارد، به نام عصر سرمایه‌داری نظارتی (۲۰۱۹)، به فارسی مطلب ترجمه یا نوشته شده است.

ادامه

جهان, حقوق بشر, دانش, سرمایه‌داری, سیاسی

پیامد‌های کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و شکست انقلاب مردمی ۱۳۵۷

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، یکی از کلیدی‌ترین رخدادهای تاریخ معاصر ایران است که اثرهای آن هنوز هم در دو عرصهٔ مشخص و به‌هم پیوسته به‌نحوی بارز لمس‌شدنی‌اند.

ادامه

امریکا, انگلستان, ایران, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دخالت نظامی, سرمایه‌داری, سیاسی, مقاله, نئولیبرالیسم, یادنامه